• home
 • video
 • pas verschenen

  Jess Thorup ziet eerste seizoenszege in rook opgaan na goal in 96e minuut

  1. 39' - Geel - Patrik Hrošovský
  2. 32' - Geel - Aleksandar Vukotic
  3. 18' - Geel - Maarten Vandevoordt
  1. 90+6' - Doelpunt - Aleksandar Vukotic (1 - 1)
  2. 87' - Verv. Alessandro Albanese door Aboubakary Koita
  3. 84' - Verv. Luca Oyen door Daniel Muñoz
  4. 73' - Geel - Alessandro Albanese
  5. 73' - Verv. Georges Mandjeck door Joseph Efford
  6. 70' - Geel - Junya Ito
  7. 67' - Doelpunt - Paul Onuachu (0 - 1)
  8. 59' - Geel - Andreas Wiegel
  9. 55' - Verv. Kristian Thorstvedt door Cyriel Dessers

  Na twee nederlagen bij KAA Gent en een gelijkspel bij zijn nieuwe club KRC Genk is het ook tegen Waasland-Beveren niet gelukt om de zege te pakken voor Jess Thorup. Genk leek op weg naar de driepunter, maar gaf die nog uit handen in de 96e minuut.

  Waasland-Beveren - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor het ingaan van de blessuretijd kan Cyriel Dessers alleen op doelman Jackers af. Dessers heeft de beslissende 0-2 aan de voet, maar verkwanselt de opgelegde kans.
  • Man van de match: Michael Frey toonde dat hij een belangrijke aanwinst kan zijn voor Waasland-Beveren. De huurling van Fenerbahçe woog op de Genkse verdediging, alleen het doelpunt ontbrak.
  • Opvallend: Het wil nog niet echt lukken voor Cyriel Dessers bij Racing Genk. Dessers, vorig seizoen topschutter in Nederland, blijft na acht speeldagen steken op twee penaltygoals.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Genk (1-1)

  Waasland-Beveren domineert, maar scoort niet

  Nicky Hayen stuurde een flink vertimmerd elftal de wei in, maar zijn keuzes pakten goed uit. Waasland-Beveren nam de wedstrijd vrijwel meteen in handen en dreigde al snel met een schot van aanwinst Frey, die gehuurd wordt van Fenerbahçe.

   

  Genk-doelman Vandevoordt had de handen vol in de eerste helft, onder meer bij een poging van topschutter Heymans. Zijn collega aan de overzijde stond er vrijwel werkloos naar te kijken: Racing Genk liet voor de rust geen enkel schot tussen de palen noteren.

   

  Waasland-Beveren bleef intussen proberen om zijn overwicht te verzilveren. Dat leverde nog een handvol kansen op, maar de afwerking was telkens net niet voldoende om Vandevoordt te vloeren.

  Ito voelt zich duidelijk in zijn sas tegen Waasland-Beveren

  Genk verspeelt twee punten in absolute slotfase

  Na de pauze ging de thuisploeg vrolijk door op zijn elan, maar het verdiende doelpunt wou niet vallen. Sinani dwong Vandevoordt tot alweer een prima redding, Frey mikte een uitgelezen kans over.

   

  Pas met de inbreng van Cyriel Dessers kreeg Genk eindelijk wat meer grip op de wedstrijd. De eerste kans was voor Dessers zelf, maar het was de tot dan toe onzichtbare Onuachu die de ban brak. Hij kopte een hoekschop onhoudbaar tegen de touwen: 0-1.

   

  Ondanks die zware opdoffer zette Waasland-Beveren toch nog een slotoffensief op poten. Efford liet de gelijkmaker liggen, maar de duurste misser van de avond kwam op naam van Dessers, die oog in oog met Jackers de mist in ging. Vukotic presenteerde Genk de rekening met de 1-1 in minuut 96, goed voor een oververdiend punt voor Waasland-Beveren.

  Duurste misser van de avond komt op naam van Dessers die de 0-2 laat liggen

  Reacties van de coaches:

  • Jess Thorup (Racing Genk): "De eerste helft was zeker niet onze beste. Iedereen kon zien dat er nog werk aan de winkel is. In de tweede helft lukte het wat beter om oplossingen te vinden en het voetbal te spelen dat we willen. We scoren en creëen ook kansen op de 0-2. Maar op het eind weet je dat alles kan gebeuren. We wisten dat Waasland-Beveren druk ging zetten. Het lag meer aan een gebrek aan kwaliteit van onze kant, vooral voor de rust. We zitten nog in een proces, maar dat moet wel gepaard gaan met resultaten. En nu ontbreken de overwinningen nog."

  • Nicky Hayen (Waasland-Beveren): "Met de manier waarop we vandaag gespeeld hebben, tonen we dat we niet dood zijn, maar springlevend. Zeker op basis van de eerste helft verdienen we drie punten. In de tweede helft waren we wat beducht voor hun tweespitsensysteem. We komen ook 0-1 achter, maar ik ben absoluut heel tevreden met de reactie van de groep. Ze zijn tot de allerlaatste seconde blijven zoeken naar die gelijkmaker, met pressing vooruit en heel veel goede wil. Het voelt als een overwinning, maar er zat helaas ook meer in vandaag."

  Dessers over zijn gemiste kans: "Ik stond buitenspel"

  Cyriel Dessers (Racing Genk): "Dit geeft natuurlijk een heel slecht gevoel, omdat we net als vorige week een doelpunt slikken op het einde. Daar moeten we toch uit leren. We wisten dat Waasland-Beveren een goede ploeg heeft, ook al staan ze misschien niet goed in het klassement. Ze hebben het ons zeer moeilijk gemaakt, zeker in de eerste helft. Bij die fase dat ik alleen voor de doelman kom, wist ik dat ik buitenspel liep. Als spits gok je op het moment dat de bal moet komen, maar ik merkte dat ik al voorbij de lijn was. En dan mis je toch een beetje scherpte."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Afgelopen! Vukotic schenkt Waasland-Beveren een punt met een doelpunt in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. .
  2. tweede helft, minuut 96. Dan toch de gelijkmaker! Vukotic brengt de Freethiel in extase! Vandevoordt heeft een geweldige redding in huis op de kopbal van Schoonbaert, maar Vukotic ramt de bal in de rebound tegen de touwen: 1-1. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 96 door Aleksandar Vukotic van Waasland-Beveren. 1, 1.
  4. tweede helft, minuut 91. Waasland-Beveren claimt nog een penalty als Frey neergaat in de zestien meter, maar de herhaling toont dat er niets aan de hand is. .
  5. Toegevoegde tijd. Er worden nog vijf minuten bijgeteld. . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 90. Dessers laat de 0-2 liggen. Dessers glipt door de buitenspelval en kan alleen op Jackers af, maar heeft te veel tijd nodig om de doelman te omspelen en kan niet afwerken. .
  7. tweede helft, minuut 89. Voortgestuwd door het publiek perst Waasland-Beveren er nog een slotoffensief uit, maar Genk houdt het goed achterin goed dicht nu. .
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Waasland-Beveren, Aboubakary Koita erin, Alessandro Albanese eruit