1. 85' - Verv. Ilombe Mboyo door Habib Guèye
    2. 90+2' - Geel - Adam Jakubech
    3. 90+4' - Geel - Duckens Nazon
    Jupiler Pro League - speeldag 8 - 03/10/20 - 20:45

Sint-Truiden blijft op de sukkel. Het kwam in eigen huis niet verder dan een bloedeloos gelijkspel tegen KV Kortrijk. Selemani gaf de thuisploeg nochtans een cadeau door in de tweede helft rood te pakken, maar scoren lukte STVV niet.

STVV - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: De wedstrijd leek na de pauze eindelijk open te breken, tot Selemani met rood naar de kant moest. Kortrijk beperkte zich daarna tot verdedigen, STVV slaagde er niet in om de muur te slopen.
    • Man van de match: De nog maar 20-jarige Liberato Cacace scoorde goeie punten bij coach en publiek. De Nieuw-Zeelander was erg bedrijvig op zijn linkerflank en strooide met uitstekende voorzetten.
    • Opvallend: Het is al de derde keer dit seizoen dat STVV een tijdlang met een mannetje meer speelt, maar dat resulteerde nog geen enkele keer in een overwinning.

Flauwe eerste helft levert weinig spektakel

STVV begon onder flinke druk aan de partij, na een week met heel wat supportersprotest. De troepen van coach Muscat leken de boodschap begrepen te hebben en waren de betere ploeg in de openingsfase. Lee mikte de eerste kans van de wedstrijd nipt naast.

Bij Kortrijk was het allemaal veel minder. Makarenko tekende voor de enige kans van de eerste helft namens de bezoekers, hij kopte bij een hoekschop over de goal van Steppe.

De thuisploeg probeerde intussen wel een doorbraak te forceren, maar verder dan een fors afstandsschot van Asamoah kwam STVV niet. Zo stond het na 45 teleurstellende minuten nog gewoon 0-0.

Jonckheere trapt van dichtbij op Steppe

STVV kan ook met mannetje meer niet scoren

Gelukkig had de tweede helft wat meer te bieden. Selemani bood Jonckheere dé kans op de 0-1 aan, maar die vergat een hoek te kiezen en mikte op de doelman. En ook STVV dreigde, eerst met een dubbele kans voor het duo Suzuki-Lee, gevolgd door een schot van Lee tegen de paal.

Twintig minuten voor tijd ging het licht even uit bij Selemani. Hij deelde een elleboogstoot uit aan Colombatto. Na ingrijpen van de VAR ging ref Put de beelden bekijken en zijn conclusie was snel gemaakt: rood voor Selemani.

Het duurde even voordat STVV dat numerieke overwicht wist om te zetten in doelgevaar. Pas in de slotminuten volgde een kleine belegering van het Kortrijkse doel, Nazon en Suzuki lieten de laatste kansen liggen.

Het licht gaat even uit bij Selemani die een elleboogstoot uitdeelt aan Colombatto

Kleine Lee springt hoger dan doelman Jakubech

• Maximiliano Caufriez (STVV): "Dit gelijkspel is moeilijk te verteren. Gezien onze situatie was het echt belangrijk om vandaag drie punten te pakken. Het hele team heeft alles gegeven en ik denk dat we ook meer verdienden dat dit puntje. De strijdvaardigheid van ons team en de solide organisatie achterin zijn alleszins positieve punten die we uit deze wedstrijd kunnen meenemen."

• Liberato Cacace (STVV): "Ik vind dat we goed voetbal gespeeld hebben. De coach had om hard werk en discipline gevraagd en dat hebben we ook gebracht. Zeker na de rode kaart lagen wij boven in de wedstrijd. We verdienden te winnen, maar dan moet je natuurlijk scoren, en dat ontbrak vandaag. Onze fans verwachten dat wij hard werken, en dat hebben we ook gedaan. We hebben ons 100 procent geven."

• Gilles Dewaele (KV Kortrijk): "In de eerste helft zijn we er een paar keer goed uitgekomen, zonder echt grote kansen te creëren. In de tweede helft denk ik dat we de grootste kans van de wedstrijd creëren, maar jammer genoeg gaat die niet binnen. Positief is wel dat onze organisatie er echt wel staat. We hebben nu al vier keer de nul gehouden, en dat is ook belangrijk. Zolang je geen tegendoelpunt krijgt, kun je niet verliezen. En we weten dat we elke wedstrijd kansen krijgen, ook vandaag. Maar als je twintig minuten voor tijd met tien valt, kun je achteraf wel tevreden zijn met een punt."

90+6'

Afgelopen! STVV en Kortrijk houden het bij een 0-0-gelijkspel. De thuisploeg speelde twintig minuten met een man meer, maar kon niet profiteren van het numerieke overwicht.

90+5'

STVV hoopt nog op een penalty in de slotseconden als de bal tegen de arm van Sainsbury gaat, maar de bal gaat niet op de stip.

90+4'
    90+4'

Het is nu echt powerplay van STVV.

Stef Wijnants op Radio 1
    90+3'

Jakubech waant zich even in een schiettent, Sankhon en Colidio krijgen de bal er niet in. Spannend, dat wel!

90+2'
    90+1'

90'

90'
    89'

Suzuki laat het liggen

Was dit de laatste kans van de wedstrijd? Suzuki wordt helemaal vrijgelaten bij een voorzet van Garcia, maar de Japanner kopt naast.

87'

Nazon over

Invaller Nazon is meteen gevaarlijk, zijn schot in de draai vliegt via een Kortrijks been over.

85'
    84'

Van een slotoffensief van STVV is er voorlopig geen sprake. Colidio vuurt een matig schot af, geen probleem voor Jakubech.

79'

Kortrijk haalt het tempo uit de wedstrijd en gaat dat nog zo'n twaalf minuten proberen te doen.

76'

Met een mannetje meer krijgt STVV plots een uitgelezen kans om drie broodnodige punten te pakken. Maar dan moet er wel aangevallen worden.

71'

Rood voor Selemani

Bert Put kan na het bekijken van de beelden maar één conclusie trekken: rood voor Selemani. Kortrijk nog twintig minuten met z'n tienen.