Jess Thorup ziet eerste seizoenszege in rook opgaan na goal in 96e minuut

2. 32' - Geel - Aleksandar Vukotic
  1. 70' - Geel - Junya Ito
  2. 73' - Geel - Alessandro Albanese
Jupiler Pro League - speeldag 8 - 03/10/20 - 16:15

Na twee nederlagen bij KAA Gent en een gelijkspel bij zijn nieuwe club KRC Genk is het ook tegen Waasland-Beveren niet gelukt om de zege te pakken voor Jess Thorup. Genk leek op weg naar de driepunter, maar gaf die nog uit handen in de 96e minuut.

Waasland-Beveren - Racing Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Net voor het ingaan van de blessuretijd kan Cyriel Dessers alleen op doelman Jackers af. Dessers heeft de beslissende 0-2 aan de voet, maar verkwanselt de opgelegde kans.
  • Man van de match: Michael Frey toonde dat hij een belangrijke aanwinst kan zijn voor Waasland-Beveren. De huurling van Fenerbahçe woog op de Genkse verdediging, alleen het doelpunt ontbrak.
  • Opvallend: Het wil nog niet echt lukken voor Cyriel Dessers bij Racing Genk. Dessers, vorig seizoen topschutter in Nederland, blijft na acht speeldagen steken op twee penaltygoals.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Genk (1-1)

Waasland-Beveren domineert, maar scoort niet

Nicky Hayen stuurde een flink vertimmerd elftal de wei in, maar zijn keuzes pakten goed uit. Waasland-Beveren nam de wedstrijd vrijwel meteen in handen en dreigde al snel met een schot van aanwinst Frey, die gehuurd wordt van Fenerbahçe.

Genk-doelman Vandevoordt had de handen vol in de eerste helft, onder meer bij een poging van topschutter Heymans. Zijn collega aan de overzijde stond er vrijwel werkloos naar te kijken: Racing Genk liet voor de rust geen enkel schot tussen de palen noteren.

Waasland-Beveren bleef intussen proberen om zijn overwicht te verzilveren. Dat leverde nog een handvol kansen op, maar de afwerking was telkens net niet voldoende om Vandevoordt te vloeren.

Ito voelt zich duidelijk in zijn sas tegen Waasland-Beveren

Genk verspeelt twee punten in absolute slotfase

Na de pauze ging de thuisploeg vrolijk door op zijn elan, maar het verdiende doelpunt wou niet vallen. Sinani dwong Vandevoordt tot alweer een prima redding, Frey mikte een uitgelezen kans over.

Pas met de inbreng van Cyriel Dessers kreeg Genk eindelijk wat meer grip op de wedstrijd. De eerste kans was voor Dessers zelf, maar het was de tot dan toe onzichtbare Onuachu die de ban brak. Hij kopte een hoekschop onhoudbaar tegen de touwen: 0-1.

Ondanks die zware opdoffer zette Waasland-Beveren toch nog een slotoffensief op poten. Efford liet de gelijkmaker liggen, maar de duurste misser van de avond kwam op naam van Dessers, die oog in oog met Jackers de mist in ging. Vukotic presenteerde Genk de rekening met de 1-1 in minuut 96, goed voor een oververdiend punt voor Waasland-Beveren.

Duurste misser van de avond komt op naam van Dessers die de 0-2 laat liggen