• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  AA Gent blaakt plots van vertrouwen en speelt Beerschot van de mat

  1. 29' - Doelpunt - Laurent Depoitre (3 - 0)
  2. 15' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (2 - 0)
  3. 12' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt - Ismaila Coulibaly (5 - 1)
  2. 80' - Verv. Tarik Tissoudali door Abdoulie Sanyang
  3. 79' - Doelpunt - Matisse Samoise (5 - 0)
  4. 78' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Tim Kleindienst
  5. 78' - Geel - Joren Dom
  6. 74' - Verv. Osman Bukari door Matisse Samoise
  7. 67' - Verv. Raphael Holzhauser door Marius Noubissi
  8. 62' - Verv. Dogbole Niangbo door Giorgi Chakvetadze
  9. 61' - Doelpunt - Laurent Depoitre (4 - 0)
  10. 51' - Geel - Sulayman Marreh

  AA Gent heeft zijn derde en grootste competitiezege van het seizoen geboekt. Op de 8e speeldag kreeg Beerschot er maar liefst 5 om de oren in de Ghelamco Arena. Dankzij de overwinning rukt Gent op naar de middenmoot van het klassement.

  AA Gent - Beerschot in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor de rust en bij een 3-0-tussenstand krijgt Musashi Suzuki een uitgelezen kans om Beerschot weer in de wedstrijd te brengen. Zijn schot is uitstekend, maar dat geldt ook voor de redding van Bolat.
  • Man van de match: Gent kon vandaag weer rekenen op de fitte Roman Jaremtsjoek en dat zullen ze geweten hebben bij Beerschot. Met 2 goals en een bepalende rol bij de 4-0 was hij de architect van de ruime Gentse overwinning.
  • Opvallend: De debutanten gooiden vandaag hoge ogen. Ismaila Coulibaly scoorde bij zijn eerste optreden voor Beerschot. Bij Gent deed Matisse Samoise hetzelfde bij zijn eerste minuten voor Gent in de Jupiler Pro League. Afgelopen dinsdag mocht hij al een eerste keer in de A-ploeg spelen tijdens de Europese wedstrijd van Gent tegen Dinamo Kiev.

  Bekijk de goals uit Gent - Beerschot (5-1)

  Jaremtsjoek zet Gent meteen in een zetel

  De nummer 3 tegen de nummer 15 of een ploeg in vorm tegen een ploeg in crisis. Het contrast tussen Beerschot en Gent kon niet groter zijn. Maar op het veld mochten die verhoudingen al snel naar de prullenbak. Met dank aan Roman Jaremtsjoek.

   

  De Oekraïner rondde de eerste goede aanval van Gent meteen af. Op aangeven van Depoitre haalde hij vanuit het halve maantje uit met een strak schot, Vanhamel was kansloos. Amper 3 minuten later was het alweer raak voor Jaremtsjoek. Hij baande zich vlot een weg in de zestien en nam ook Vanhamel opnieuw te grazen.

   

  Gent blaakte plots van het vertrouwen, Beerschot moest zijn wonden likken. Op het halfuur draaide Gent het mes nog wat dieper in die wonden. Jaremtsjoek kreeg de bal dit keer niet voorbij Vanhamel, de herneming van Niangbo strandde op de paal, maar bij de derde poging was het wél raak voor Depoitre: 3-0.

   

  Beerschot stelde daar weinig tegenover. Ook Holzhauser verdronk mee met zijn ploeg. Pas met de rust in zicht moest Bolat, voor het eerst in doel bij Gent, zich tonen. Hij kon een hard schot van Suzuki nog net tegen de lat duwen.

  Heerlijk nonchalante controle met de hak van Jaremtsjoek

  Beerschot ondergaat wet van de sterkste

  Beginnen aan de tweede helft met een 3-0-achterstand, ga er maar aan staan. En toch probeerde Beerschot het, maar pogingen van Tissoudali en invaller Brogno misten precisie. Iets voor het uur was Suzuki oog in oog met Bolat wél dicht bij de 3-1, maar hij talmde en kreeg de bal niet voorbij de doelman.

   

  Gent toonde meteen daarna hoe het wel moet met een heerlijke aanval. Jaremtsjoek stak de bal slim door naar Bukari en die bood Depoitre zijn tweede van de wedstrijd aan: 4-0. Suzuki bleef ook daarna de gevaarlijkste man bij Beerschot, maar de Japanner kreeg grijze haren van nog maar eens een redding van Bolat of besloot zelf nipt naast.

   

  De thuisploeg denderde gewoon voort en ook de jonge invaller Samoise pikte nog zijn goaltje mee. Op aangeven van Mohammadi werkte hij de 5-0 bijzonder knap in doel. Voor Bolat was het uiteindelijk toch nog een beetje balen, want net voor affluiten kon Coulibaly de eerredder maken voor Beerschot.

  Ouch! Bolat krijgt bal van dichtbij hard in het gezicht

  Gretige Jaremtsjoek neemt vrije trap net iets te snel

  De Decker: "Ik zou zeggen: eindelijk!"

  Bolat: "Heel blij dat ik terug kan spelen, weet zelfs niet meer hoe lang het geleden was"

  Vanhamel: "Collectieve offday"

  Losada: "Jammer dat Gent met hakjes en rabona's begon te spelen"

  • Wim De Decker (trainer AA Gent): "Voor de buitenwereld is dit misschien moeilijk te verklaren, voor ons iets minder. Ik vond dat dit er tegen OHL ook al in zat. We waren stappen aan het zetten, dat merkte je tijdens de trainingen en de wedstrijden. Nu viel die eerste goal wel en dat was een bevrijding. Dan zie je dat we een heel goed voetballende ploeg zijn. We hebben de wedstrijd volledig gedomineerd, met en zonder bal. Ik ben heel fier op deze jongens. Bolat heeft gedaan wat iedereen van hem verlangt hier in Gent. Jaremtsjoek is iemand met een handleiding, maar hij is een ongelofelijke voetballer met uitzonderlijke kwaliteiten in België. Maar het gaat om het wij-gevoel dat we al weken aanwakkeren. Dat maakt het zo leuk dat het vandaag tot uiting komt."
  • Hernan Losada (trainer Beerschot): "5-1 verliezen in Gent is eigenlijk normaal voor ons. Omdat we derde staan wordt er verwacht dat wij moeten winnen tegen een ploeg die zich voorbereid heeft voor de Champions League en 50 à 60 miljoen meer budget heeft dan wij. We hebben verdiend verloren, Gent was gewoon beter. Maar op papier zou dat een normale verhouding moeten zijn. We zijn natuurlijk teleurgesteld, want we willen elke match winnen. Het is alleen jammer dat Gent bij 4-0 met hakjes en rabona’s begon te spelen. Dat heb ik jammer genoeg niet gezien in hun match tegen Dinamo Kiev. De thuiswedstrijd tegen Gent staat met stip genoteerd en we zullen klaar zijn." 
  • Sinan Bolat (AA Gent): “Ik had geen beter debuut kunnen wensen. We hebben verdiend gewonnen, want we hebben van de eerste tot de laatste minuut gedomineerd. We misten wat vertrouwen in de vorige wedstrijden, vandaag straalde iedereen weer vertrouwen uit. Die vroege goal was heel belangrijk. Beerschot moest dan komen en zo kwamen er ruimtes. Ik mag tevreden zijn over mijn wedstrijd. We moeten nu hard blijven werken.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. AA Gent pakt uit met een verrassing van formaat en veegt Beerschot van de mat met een 5-1-overwinning. Jaremtsjoek en Depoitre namen elk twee goals voor hun rekening en de jonge Samoise zette de kers op de taart. Coulibaly maakte net voor affluiten de eerredder voor Beerschot. .
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Ismaila Coulibaly van Beerschot. 5, 1.
  4. tweede helft, minuut 90. Doekje voor het bloeden. Balen voor Bolat, want hij kan de nul dan toch niet houden bij zijn debuut voor Gent. Een schot van Dom wordt tot twee keer toe afgeblokt, maar Coulibaly kan wél scoren.  .
  5. tweede helft, minuut 85. Voor Beerschot kan de wedstrijd niet snel genoeg voorbij zijn. Bij Gent lijkt de doelpuntenhonger nog niet helemaal gestild. De thuisploeg gaat op zoek naar een zesde goal. .
  6. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Beerschot, Abdoulie Sanyang erin, Tarik Tissoudali eruit
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Matisse Samoise van KAA Gent. 5, 0.
  8. tweede helft, minuut 78. Samoise deelt in de Gentse vreugde. Samoise staat amper op het veld of hij geeft al zijn visitekaartje af. Mohammadi slingert de bal naar de tweede paal en daar werkt Samoise de 5-0 in één tijd fraai in doel. Wat een afstraffing voor Beerschot. .
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KAA Gent, Tim Kleindienst erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  10. Gele kaart voor Joren Dom van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 78
  11. tweede helft, minuut 76. We beginnen wat medelijden te krijgen met Suzuki. Hij heeft al zoveel grote kansen gekregen om te scoren, maar het wil maar niet lukken. Geert Heremans op Radio 1.
  12. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KAA Gent, Matisse Samoise erin, Osman Bukari eruit
  13. tweede helft, minuut 70. De pas ingevallen Noubissi pakt meteen uit met een goede tik om Suzuki te lanceren. De Japanner zorgt nog maar eens voor dreiging, maar nu besluit hij nipt naast. Het zit hem en Beerschot niet mee. .
  14. tweede helft, minuut 69. Beerschot blijft het toch proberen. Tissoudali waagt nog eens zijn kans met een verre knal, maar zijn volley gaat over doel. .
  15. tweede helft, minuut 68. Bolat wil de nul houden. Suzuki blijft de gevaarlijkste man bij Beerschot, maar hij moet stilaan grijze haren krijgen van Bolat. Ook nu is hij weer dicht bij een treffer met een knappe deviatie, maar Bolat pakt uit met een prima redding. .
  16. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Beerschot, Marius Noubissi erin, Raphael Holzhauser eruit
  17. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Chakvetadze erin, Dogbole Niangbo eruit
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 61 door Laurent Depoitre van KAA Gent. 4, 0.
  19. tweede helft, minuut 60. Ook Depoitre maakt zijn tweede. Gent gaat gewoon op zijn elan in de tweede helft en dikt de score aan na een heerlijke aanval. Jaremtsjoek steekt de bal slim door naar Bukari en die biedt Depoitre zijn tweede van de wedstrijd aan. Van dichtbij jaagt die via de lat de 4-0 in doel. .
  20. tweede helft, minuut 57. Na een heerlijke pass van Holzhauser krijgt Suzuki oog in oog met Bolat dé kans om Beerschot weer in de wedstrijd te brengen. Maar hij heeft te veel tijd nodig en krijgt de bal dan niet voorbij de doelman.  .