Antwerp snoept dominant AA Gent in de extra tijd twee punten af

  1. 42' - Geel - Dieumerci Mbokani
  2. 25' - Geel - Dino Arslanagic
  3. 13' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 0)
  1. 90+4' - Doelpunt - Zinho Gano (1 - 1)
  2. 90+2' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Giorgi Kvilitaia
  3. 90+1' - Geel - Sven Kums
  4. 87' - Verv. Alexis De Sart door Zinho Gano
  5. 81' - Geel - Faris Haroun
  6. 79' - Verv. Lior Refaelov door Amara Baby
  7. 78' - Geel - Didier Lamkel Ze
  8. 61' - Geel - Ritchie De Laet
  9. 60' - Geel - Alexis De Sart
  10. 57' - Verv. Ivo Rodrigues door Koji Miyoshi
  90+4'Zinho Gano1 - 1

  Voor het eerst dit seizoen heeft AA Gent thuis niet gewonnen in de competitie. Tegen Antwerp leek het lang gewonnen spel te hebben na een vroeg doelpunt van Jaremtsjoek, maar diep in de toegevoegde tijd van de tweede helft bezorgde Gano Antwerp op een diefje toch nog een punt. 

  KAA Gent – Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Antwerp voetbalt werkelijk geen enkele uitgespeelde kans bij elkaar, maar pakt in de 94e minuut onverhoopt toch nog een punt. Gano profiteert optimaal van een botsing tussen Kaminski en Plastun.
  • Man van de match: Vadis Odjidja was vandaag ongrijpbaar. De Sart, Lamkel Zé en Haroun incasseerden alle drie een gele kaart wanneer ze de beste man op het veld probeerden af te stoppen.
  • Opvallend: In de tweede helft zagen we plots Kevin Mirallas naar binnen stuiven. De bankzitter zou een stevige discussie hebben gehad met Bölöni en zocht de kleedkamer op. Alweer interne strubbelingen bij The Great Old?

  Bekijk de goals uit Gent - Antwerp (1-1)

  Gent beloont zichzelf karig in boeiende eerste helft...

  Gent en Antwerp duelleerden drie dagen na hun inhaalmatch om de tweede plaats. Donderdag trok Antwerp aan het langste eind, vandaag aasde Gent op sportieve revanche. De Ghelamco Arena is dit seizoen een onneembare vesting en ook vanmiddag kregen de bezoekers er amper voet aan grond. Antwerp startte nog wel enthousiast, maar nadien was het al blauw-wit wat de klok sloeg.

   

  Nog voor het kwartier verstreken was, had Jaremtsjoek al verdiend de score geopend. Lamkel Zé, terug na een speeldag schorsing, ging makkelijk liggen na een duelletje met Mohammadi. Visser zag er geen graten in en liet doorspelen. David kreeg de bal op links en bracht hem laag voor. Jaremtsjoek poneerde hem fijntjes in de verste hoek: 1-0.

   

  Gent ging nadien door op het elan en kwam ook een paar keer dicht bij de 2-0. David dwong Bolat eerst tot een wereldsave na een ingestudeerde vrije trap, wat later mikte de Canadees een voorzet van Jaremtsjoek hoog over. Behalve een flauwe vrije trap van Refaelov kon Antwerp daar in een leuke eerste helft niets tegenover zetten.

  Mirallas gaat na een discussie met Bölöni vroeger naar binnen

  ... en krijgt daarvoor het deksel op de neus in de allerlaatste seconde

  De tweede helft had wat minder amusementswaarde om het lijf, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de spanning op het veld. Gent hinkte op twee gedachten: de 1-0-voorsprong verdedigen of de score verder uitdiepen. De Buffalo's leken eerst nog wel op zoek te gaan naar zekerheid, maar nadat David een ingestudeerde hoekschop naast trapte, kozen ze op het uur toch maar voor de organisatie.

   

  Antwerp kon zo mondjesmaat wat beter in het spel komen. Met halve kansen vonden de bezoekers af en toe de weg naar doel, maar niets liet uitschijnen dat Kaminski geklopt zou worden. Flauwe schoten van Buta, Miyoshi en Mbokani hadden niet genoeg gif in zich om Antwerp aanspraak te doen maken op de gelijkmaker.

   

  Toch kwam die gelijkmaker alsnog uit de lucht vallen. In de allerlaatste seconde van de blessuretijd nog wel. Kaminski botste met ploegmaat Plastun, de ingevallen Gano profiteerde optimaal en duwde de gelijkmaker in het lege doel. Een onverhoopt doelpunt voor The Great Old, dat zo een einde maakt aan 7 Gentse thuisoverwinningen op een rij dit seizoen.

  Baby laat Refaelov wachten door vestimentaire problemen

  Bölöni: "Mirallas is gefrustreerd dat hij geen titularis meer is"

  • Laszlo Bölöni (coach Antwerp): "Ik ben heel blij dat we hier nog een punt wegkapen. Om te scoren in de allerlaatste seconden heb je natuurlijk wel wat geluk nodig. We hanteerden de lange bal naar onze reuzen voorin in de laatste 5 à 10 minuten en dat heeft opgebracht. Het is een opsteker dat we het zo goed doen tegen de grote ploegen. Wat er gebeurde met Mirallas? We hadden een klein conflict, maar dat is niet abnormaal. Hij is nu al een paar wedstrijden bankzitter terwijl hij voordien titularis was. Dat is misschien frustrerend, maar ook het leven van een voetballer."
  • Jess Thorup (coach AA Gent): "Wat ik vandaag op het veld zag, is wat ik altijd wil zien. We vochten voor de bal, creëerden kansen en schuwden het fysieke spel niet. Helaas konden we geen tweede keer scoren om de wedstrijd dood te maken. Die late gelijkmaker, tja, dat kan gebeuren. Ik vind het doodjammer, want we speelden misschien wel onze beste wedstrijd dit seizoen. In voetbal gaat het om doelpunten maken en daar ontbrak het ons aan vandaag."

  Bölöni: "De goeie God heeft ons vandaag toegelachen"

  Odjidja: "Als het 1-0 blijft is het altijd gevaarlijk"

  Gano: "Ik weet zelf niet hoe lang ik op het veld stond"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde partij! Afgelopen! Wat een onwaarschijnlijke opdoffer voor AA Gent, dat in de 94e minuut de gelijkmaker van Gano moet slikken. Antwerp voetbalde geen enkele uitgespeelde kans bij elkaar, maar dat zal Bölöni worst wezen.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Zinho Gano van Antwerp. 1, 1.
  4. tweede helft, minuut 93. Wat een opdoffer voor Gent! Ongelofelijk! Antwerp heeft werkelijk geen enkele volwaardige kans bij elkaar gevoetbald, maar maakt in de allerlaatste seconde alsnog gelijk! Plastun botst tegen Kaminski, Gano profiteert optimaal: 1-1!
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Kvilitaia erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  6. tweede helft, minuut 91. Kums maakt een overtreding op Miyoshi, die de vrije trap zelf neemt. Gano klimt hoog, maar Kaminski is sterker en plukt de bal uit de lucht.
  7. Gele kaart voor Sven Kums van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 91
  8. tweede helft, minuut 90. De reguliere speeltijd zit erop. Er worden drie minuten bijgeteld.
  9. tweede helft, minuut 88. Hoedt maakt een stevige val na een duel met Depoitre. Hij kan gelukkig wel verder.
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Antwerp, Zinho Gano erin, Alexis De Sart eruit
  11. tweede helft, minuut 86. Met nog vier minuten op de klok maakt Gano zich klaar om in te vallen. De Sart gaat eruit.
  12. tweede helft, minuut 83. We kijken naar een spannende, intense topper. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  13. tweede helft, minuut 83. Haroun krijgt streng geel voor een lichte overtreding. Odjidja trapt de vrije trap hoog over.
  14. Gele kaart voor Faris Haroun van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 81
  15. tweede helft, minuut 81. De laatste tien minuten zijn ingegaan. Gent hinkt op twee gedachten: de voorsprong verdedigen of verdubbelen. Met 1-0 op het bord is één goede bal genoeg voor de bezoekers.
  16. tweede helft, minuut 80. Tjongejonge, het gaat hier oerendhard! Peter Vandenbempt op Radio 1.
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Antwerp, Amara Baby erin, Lior Refaelov eruit
  18. Gele kaart voor Didier Lamkel Ze van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 78
  19. tweede helft, minuut 78. Lamkel Zé is gefrustreerd nadat Mbokani geen strafschop kreeg na een duwtje van Ngadeu en tackelt Odjidja onderuit. Geel is zijn deel.
  20. tweede helft, minuut 76. Opvallend: bankzitter Mirallas spurtte een paar minuten geleden naar binnen. Er bereikt ons nu informatie dat hij een verhitte discussie had met Bölöni. Nog maar eens een interne strubbeling bij The Great Old.