2. 90+4' - Doelpunt - Zinho Gano (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 16 - 24/11/19 - 14:30
Zinho Gano
1 - 1
Zinho Gano
90+4'

Voor het eerst dit seizoen heeft AA Gent thuis niet gewonnen in de competitie. Tegen Antwerp leek het lang gewonnen spel te hebben na een vroeg doelpunt van Jaremtsjoek, maar diep in de toegevoegde tijd van de tweede helft bezorgde Gano Antwerp op een diefje toch nog een punt.

KAA Gent – Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Antwerp voetbalt werkelijk geen enkele uitgespeelde kans bij elkaar, maar pakt in de 94e minuut onverhoopt toch nog een punt. Gano profiteert optimaal van een botsing tussen Kaminski en Plastun.
  • Man van de match: Vadis Odjidja was vandaag ongrijpbaar. De Sart, Lamkel Zé en Haroun incasseerden alle drie een gele kaart wanneer ze de beste man op het veld probeerden af te stoppen.
  • Opvallend: In de tweede helft zagen we plots Kevin Mirallas naar binnen stuiven. De bankzitter zou een stevige discussie hebben gehad met Bölöni en zocht de kleedkamer op. Alweer interne strubbelingen bij The Great Old?

Bekijk de goals uit Gent - Antwerp (1-1)

Gent beloont zichzelf karig in boeiende eerste helft...

Gent en Antwerp duelleerden drie dagen na hun inhaalmatch om de tweede plaats. Donderdag trok Antwerp aan het langste eind, vandaag aasde Gent op sportieve revanche. De Ghelamco Arena is dit seizoen een onneembare vesting en ook vanmiddag kregen de bezoekers er amper voet aan grond. Antwerp startte nog wel enthousiast, maar nadien was het al blauw-wit wat de klok sloeg.

Nog voor het kwartier verstreken was, had Jaremtsjoek al verdiend de score geopend. Lamkel Zé, terug na een speeldag schorsing, ging makkelijk liggen na een duelletje met Mohammadi. Visser zag er geen graten in en liet doorspelen. David kreeg de bal op links en bracht hem laag voor. Jaremtsjoek poneerde hem fijntjes in de verste hoek: 1-0.

Gent ging nadien door op het elan en kwam ook een paar keer dicht bij de 2-0. David dwong Bolat eerst tot een wereldsave na een ingestudeerde vrije trap, wat later mikte de Canadees een voorzet van Jaremtsjoek hoog over. Behalve een flauwe vrije trap van Refaelov kon Antwerp daar in een leuke eerste helft niets tegenover zetten.

Mirallas gaat na een discussie met Bölöni vroeger naar binnen

... en krijgt daarvoor het deksel op de neus in de allerlaatste seconde

De tweede helft had wat minder amusementswaarde om het lijf, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de spanning op het veld. Gent hinkte op twee gedachten: de 1-0-voorsprong verdedigen of de score verder uitdiepen. De Buffalo's leken eerst nog wel op zoek te gaan naar zekerheid, maar nadat David een ingestudeerde hoekschop naast trapte, kozen ze op het uur toch maar voor de organisatie.

Antwerp kon zo mondjesmaat wat beter in het spel komen. Met halve kansen vonden de bezoekers af en toe de weg naar doel, maar niets liet uitschijnen dat Kaminski geklopt zou worden. Flauwe schoten van Buta, Miyoshi en Mbokani hadden niet genoeg gif in zich om Antwerp aanspraak te doen maken op de gelijkmaker.

Toch kwam die gelijkmaker alsnog uit de lucht vallen. In de allerlaatste seconde van de blessuretijd nog wel. Kaminski botste met ploegmaat Plastun, de ingevallen Gano profiteerde optimaal en duwde de gelijkmaker in het lege doel. Een onverhoopt doelpunt voor The Great Old, dat zo een einde maakt aan 7 Gentse thuisoverwinningen op een rij dit seizoen.

Baby laat Refaelov wachten door vestimentaire problemen

Bölöni: "Mirallas is gefrustreerd dat hij geen titularis meer is"

• Laszlo Bölöni (coach Antwerp): "Ik ben heel blij dat we hier nog een punt wegkapen. Om te scoren in de allerlaatste seconden heb je natuurlijk wel wat geluk nodig. We hanteerden de lange bal naar onze reuzen voorin in de laatste 5 à 10 minuten en dat heeft opgebracht. Het is een opsteker dat we het zo goed doen tegen de grote ploegen. Wat er gebeurde met Mirallas? We hadden een klein conflict, maar dat is niet abnormaal. Hij is nu al een paar wedstrijden bankzitter terwijl hij voordien titularis was. Dat is misschien frustrerend, maar ook het leven van een voetballer."
  • Jess Thorup (coach AA Gent): "Wat ik vandaag op het veld zag, is wat ik altijd wil zien. We vochten voor de bal, creëerden kansen en schuwden het fysieke spel niet. Helaas konden we geen tweede keer scoren om de wedstrijd dood te maken. Die late gelijkmaker, tja, dat kan gebeuren. Ik vind het doodjammer, want we speelden misschien wel onze beste wedstrijd dit seizoen. In voetbal gaat het om doelpunten maken en daar ontbrak het ons aan vandaag."

Bölöni: "De goeie God heeft ons vandaag toegelachen"

Odjidja: "Als het 1-0 blijft is het altijd gevaarlijk"

Gano: "Ik weet zelf niet hoe lang ik op het veld stond"

90+4'

Einde partij!

Afgelopen! Wat een onwaarschijnlijke opdoffer voor AA Gent, dat in de 94e minuut de gelijkmaker van Gano moet slikken. Antwerp voetbalde geen enkele uitgespeelde kans bij elkaar, maar dat zal Bölöni worst wezen.
90+4'

Gano scoort in de laatste seconden nog de 1-1 gelijkmaker!

90+4'
90+3'

Wat een opdoffer voor Gent!

Ongelofelijk! Antwerp heeft werkelijk geen enkele volwaardige kans bij elkaar gevoetbald, maar maakt in de allerlaatste seconde alsnog gelijk! Plastun botst tegen Kaminski, Gano profiteert optimaal: 1-1!
90+1'

90+1'
Kums maakt een overtreding op Miyoshi, die de vrije trap zelf neemt. Gano klimt hoog, maar Kaminski is sterker en plukt de bal uit de lucht.
90'
De reguliere speeltijd zit erop. Er worden drie minuten bijgeteld.
88'
Hoedt maakt een stevige val na een duel met Depoitre. Hij kan gelukkig wel verder.
86'
Met nog vier minuten op de klok maakt Gano zich klaar om in te vallen. De Sart gaat eruit.
83'

We kijken naar een spannende, intense topper

Peter Vandenbempt op Radio 1
83'
Haroun krijgt streng geel voor een lichte overtreding. Odjidja trapt de vrije trap hoog over.
81'
De laatste tien minuten zijn ingegaan. Gent hinkt op twee gedachten: de voorsprong verdedigen of verdubbelen. Met 1-0 op het bord is één goede bal genoeg voor de bezoekers.
80'

Tjongejonge, het gaat hier oerendhard!

78'
Lamkel Zé is gefrustreerd nadat Mbokani geen strafschop kreeg na een duwtje van Ngadeu en tackelt Odjidja onderuit. Geel is zijn deel.
76'
Opvallend: bankzitter Mirallas spurtte een paar minuten geleden naar binnen. Er bereikt ons nu informatie dat hij een verhitte discussie had met Bölöni. Nog maar eens een interne strubbeling bij The Great Old.
74'
Miyoshi kan Kaminski bedreigen met een afgeweken schot, maar echt veel moeite heeft de doelman van Gent ook niet met de poging.
72'
Buta vindt Mbokani voor het doel. De topschutter wil met het hoofd breedleggen op Haroun, maar doet dat niet precies genoeg. Met halve kansjes komt Antwerp toch wat beter in de wedstrijd.