1. 65' - Doelpunt vrije trap - Nemanja Antonov (2 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 16 - 23/11/19 - 20:30
65'
Nemanja Antonov
65'
2 - 2

In zijn 1e wedstrijd onder de nieuwe coach Hannes Wolf heeft Racing Genk niet de nodige driepunter kunnen pakken bij Moeskroen: 2-2. In het slot keurde de VAR de winnende treffer van Onuachu af wegens buitenspel, zij het erg nipt. Genk schiet zo niet veel op en blijft halfweg in de stand hangen.

Moeskroen - Genk kort samengevat

• Sleutelmoment: Racing Genk heeft in de eerste helft genoeg goede kansen om een onoverbrugbare kloof te slaan, maar laat ze bijna allemaal liggen. Moeskroen blijft in de wedstrijd en klauwt zich op doorzettingsvermogen naar een puntje.
  • Man van de Match: Patrik Hrosovsky werd door Wolf als nummer 10 uitgespeeld. De Slovaak joeg hoog door en dwarsboomde zo heel het plan van Moeskroen en gaf Genk het voordeel. Na de rust trok hij ook een rijtje lager zijn streng.
  • Opvallend: Bij Moeskroen komt het gevaar van overal. Nemanja Antonov is al de veertiende verschillende doelpuntenmaker voor l'Excel dit seizoen. Eentje van de 23 goals van Moeskroen was bovendien een owngoal van Laifis van Standard.

Bekijk de goals uit Moeskroen - Genk (2-2)

Genk herstelt zich na rampzalig begin

Wolf begon bij Genk met een schone lei, maar na nog geen twee minuten stond daar al een vieze streep op. Boya kopte een scherpe hoekschop van Ciranni door en aan de tweede paal knikte Perica tussen drie Genkenaars binnen. Moeskroen was ook de betere ploeg, maar Genk knokte zich wel weer in de wedstrijd.

Het vele balbezit leverde op het kwartier een dot van een kans op, Paintsil joeg ze onbegrijpelijk over. Even later was het wel raak, Dewaest reageerde instinctief en maakte in de kluts gelijk. Het voetbal bleef rommelig, maar de bezoekers puurden er wel enkele mogelijkheden uit. Paintsil morste er echter nog eens mee en De Norre had de pech dat Queiros op de lijn in de weg liep.

Moeskroen lonkte naar de klok, want de thuisploeg kon de rust goed gebruiken. Door enkele onderbrekingen voor de verzorging van Boya en vooral de onfortuinlijke Heynen, liet die lang op zich wachten. Zo was er nog genoeg tijd voor Samatta om naast een voorzet van bezige bij Ito te maaien.

Moeskroen sleept toch een punt uit de brand

Genk verdiende voor de pauze al een voorsprong en bouwde meteen erna naarstig voort. Invaller Onuachu kon aan de eerste paal een dribbel van Maehle niet bekronen, maar zette zijn misser zelf recht. Hij had wel wat hulp nodig van Boya, die in zijn ijver om de bal af te schermen voor de ongewilde assist tekende.

Het lastigste was achter de rug voor de Limburgers, die misschien al voorzichtig uitkeken naar de match tegen Salzburg volgende woensdag. Moeskroen voetbalde immers te stroef om in het spel zelf gevaarlijk te worden. L'Excel bewees echter dat een stilstaande fase genoeg kan zijn. De schalkse Antonov schilderde zijn vrijschop via de onderkant van de lat in doel. Een verrukkelijke krul was dat.

Genk draaide de knop opnieuw om en ontwikkelde powerplay, maar botste steeds op moedig en verbeten verzet van de Henegouwse afweer. Moeskroen counterde zich zelfs naar een leuke kans. Dewaest hield Mohamed van een intikker. Aan de overzijde leek Onuachu Genk alsnog te verlossen, maar tot zijn afgrijzen veegde de VAR zijn 2-3 weg voor nipt buitenspel.

Wolf: "Goede dingen gezien in mijn eerste wedstrijd"

"We speelden een goede eerste helft", zei Hannes Wolf na zijn eerste wedstrijd aan het roer van Genk. "Helaas leverde de eerste corner een tegengoal op, maar daarna versierden we 4 to 5 kansen. We gaven ook weinig weg."

"In de tweede helft veranderde Moeskroen zijn systeem en zette het meer druk. We verloren de bal te gemakkelijk. Daaruit moeten we leren, want tegen Salzburg zullen we ook onder druk moeten voetballen. Dan moeten we het anders aanpakken."

"Ik heb wel wat goede dingen gezien in mijn eerste wedstrijd: we gaven weinig counters weg, hadden een goede structuur en hebben kansen uit combinaties gecreëerd. Er zijn wel nog wat werkpunten. Talent volstaat niet om te winnen."

"Ik maak me nu vooral zorgen om de knieblessure van Bryan Heynen. Het ziet er echt niet goed uit. Hopelijk is het niet zo slecht als we denken. Morgen weten we meer en hopelijk komt hij snel terug."

90+3'

Einde!

Wolf heeft Genk in zijn eerste match niet naar de zege kunnen leiden. De Limburgers haalden eerst een achterstand op, maar slikten een geweldige gelijkmaker. De 2-3 van Onuachu werd nog afgekeurd voor nipt buitenspel.
90+1'
De toegevoegde tijd is al voor de helft verstreken en het zit muurvast op de helft van Moeskroen.
90'

89'

Het lijkt alsof Moeskroen zo'n blikje met vleugels erin heeft gedronken.

Tom Boudeweel
88'
Moeskroen verdappert zowaar. Perica trapt echter mis en ook Mohamed mikt matig.
87'
Genk kan geen vrede nemen met een punt. Niet in de situatie waarin het zich bevindt en zeker niet gezien het grote verschil in het aantal kansen die beide ploegen vanavond bij elkaar gevoetbald hebben.
84'
83'

Geen goal!

Onuachu voelt de bui al hangen. Het beeld met de lijn maakt veel duidelijk, de lange Nigeriaan loopt met zijn hoofd en een deel van zijn bovenlichaam buitenspel.
82'

Onuachu met z'n tweede?

Paul Onuachu heeft nu vier goals tegen Moeskroen achter zijn naam staan, tenzij de VAR er nog iets over te zeggen heeft. Hij vertrekt randje buitenspel en kegelt de bal dan met een lang been in de korte hoek.
81'

Dewaest grijpt in

Ei zo na klimt Moeskroen op voorsprong met een intikker van Mohamed. Een puike sliding van Dewaest voorkomt dat onrecht.
80'
Paintsil zal na zijn missers wellicht niet zo goed slapen. Hij ruimt baan voor Bongonda.
78'
Boya is al twee keer opgelapt, maar blijft gewoon lopen. Misschien hebben ze ook een nieuwe batterij gestoken bij de bonkige Kameroener.
76'

Genk moet winnen. Het zit in een achtervolging om een plaats in de top zes af te dwingen.

75'

Genk dringt aan

De bezoekers hebben het een tijdje laten hangen, maar moeten noodgedwongen weer aan de bak. Odey en Ito kunnen zich niet door de verbeten afweer van l'Excel persen.
72'
Samatta heeft weinig of geen invloed gehad op het verloop van de wedstrijd. Wolf hoopt dat Odey iets kan betekenen. Bij Moeskroen maakt doelpuntenmaker Antonov plaats voor Mohamed.
70'
Ito zet zich nog eens door op de rechterflank, Godeau maakt zijn lage voorzet onschadelijk.
67'
Genk stond tien minuten lang virtueel boven Moeskroen, maar dat is alweer voorbij. Vallen er nog goals uit de lucht?