• home
 • video
 • pas verschenen

  Stevig pak billenkoek voor STVV: Het slikt 6 goals tegen sterk Club

  einde
  60
  1. 43' - Doelpunt - Percy Tau (4 - 0)
  2. 38' - Doelpunt - Hans Vanaken (3 - 0)
  3. 23' - Geel - Pol García
  4. 20' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (2 - 0)
  5. 16' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (1 - 0)
  1. 87' - Rood - Loïs Openda
  2. 83' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (6 - 0)
  3. 81' - Verv. Percy Tau door Thibault Vlietinck
  4. 75' - Geel - Jorge Teixeira
  5. 74' - Geel - Yohan Boli
  6. 73' - Verv. Dennis door Loïs Openda
  7. 72' - Doelpunt - Dennis (5 - 0)
  8. 70' - Verv. Alexandre de Bruyn door Nguyen Cong Phuong
  9. 67' - Geel - Mats Rits
  10. 65' - Verv. David Chidozie Okereke door Siebe Schrijvers
  11. 65' - Geel - Thibault de Smet
  12. 56' - Verv. Stan Van Dessel door Wataru Endo
  16'David Chidozie Okereke1 - 0
  20'David Chidozie Okereke2 - 0
  38'Hans Vanaken3 - 0
  43'Percy Tau4 - 0
  72'Dennis5 - 0
  83'Siebe Schrijvers6 - 0

  Club Brugge heeft zijn eerste thuismatch van het seizoen met veel overtuiging gewonnen. Het speelde STVV van de grasmat. Nieuwkomer Percy Tau pikte zijn doelpunt mee in de 6-0-zege. Alleen de rode kaart voor Openda was een kleine domper op de feestavond.

  Bekijk de goals uit Club Brugge-STVV (6-0)

  Club Brugge - STVV in een notendop

  • Man van de Match: Met zijn twee doelpunten kroonde Okereke zich tot de beslissende man van de avond. Ook debutant Percy Tau speelde een beresterke partij.
  • Sleutelmoment: De genadeloze 5 minuten van Club in de eerste helft deden de veer van STVV al snel springen. Okereke ontglipte twee keer aan de buitenspelval en prikte 2 keer raak. STVV liet het kopje nadien helemaal hangen.
  • Opvallend: De nieuwkomers doen het voor Club: Okereke opende vorig weekend al zijn rekening, maar gaat lustig door op zijn elan. Ook debutant Percy Tau vond al meteen de weg naar het net. De uitgaande transfers lijken al vergeten in Jan Breydel.

  Club draait STVV voor rust al door de gehaktmolen

  Gisteren zag Club Brugge sterkhouders Danjuma en Nakamba vertrekken uit Jan Breydel. Met Okereke en Percy Tau had Clement wel nieuw bloed in de gelederen om STVV een eerste zege ooit op Jan Breydel te ontzeggen.

   

  Na een moeizaam begin ontbond Club-spits Okereke zijn duivels. De Nigeriaan prikte 2 doelpunten binnen op 5 minuten tijd: Club Brugge op rozen.

   

  Met de rust in zicht, schakelde STVV nog een tandje kleiner, Club eentje hoger. Vanaken knikte de 3-0 voorbij een kansloze Schmidt. Debutant Tau bezorgde met de 4-0-ruststand STVV het schaamrood helemaal op de wangen.

  Percy Tau opende zijn rekening al meteen voor Club Brugge.

  STVV gewillig naar de slachtbank

  Na de rust toonde STVV een minuutje van leven, al nam Club Brugge de voet ook van het gaspedaal. De Bruyn vergat oog in oog met Horvath te milderen, waarna de Brugse stormloop opnieuw begon.

   

  Dennis zag zijn twee spitsencollega's al scoren, maar stond zelf nog droog. Hij leste zijn dorst door de forfaitscore op het bord te zetten.

   

  En ook invaller Schrijvers deelde mee in de vreugde. Na een knap een-tweetje met die andere invaller, Vlietinck, legde hij de droge 6-0-eindscore vast.

   

  Een pijnlijke avond dus voor STVV, dat achterblijft met 0 op 6 na ook al een verlies tegen Moeskroen op eigen veld. Club Brugge vergaat het heel wat beter. Clement trekt zijn winnende lijn vanuit Genk gewoon door in Brugge en pakt 6 op 6.

  STVV druipt af na de afgang op Jan Breydel.

  Brys: "Pijnlijk, maar vooral heel verdiend voor Club Brugge"

  • Marc Brys (coach STVV): "Het eerste kwartier hadden we goed veldspel, maar te weinig verticaliteit. Uit het niets valt dan dat eerste doelpunt en dan weet je dat het moeilijk gaat worden. 6-0 is heel pijnlijk, maar vooral ook heel verdiend voor de tegenstander. De wet van de sterkste was aanwezig vanavond. Ik denk wel dat iedereen ziet dat er stevige versterking nodig is om een goed seizoen te draaien."
  • Philippe Clement (coach Club Brugge): "Als je 6 doelpunten maakt en je houdt de nul, heb je een goed resultaat. We speelden goed, het was niet allemaal top, maar het was zeker goed. Of het nodig is om ons nog te versterken na vandaag? Met alle respect voor STVV, maar het is niet het STVV van vorig jaar. Ze halen nog niet hetzelfde niveau. We zullen nog andere teams tegenkomen van een hoger niveau. De rode kaart van Openda is spijtig. Loïs is geen agressieve speler, hij tackelt nooit om iemand te blesseren, maar als de beelden duidelijk zijn, heeft de scheidsrechter het recht om rood te geven. Maar het was niet intentioneel."

  Bekijk ook de interviews met Botaka (STVV) en Okereke (Club Brugge)

  Club Brugge - STVV in het journaal

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 90. EINDE. Club Brugge stuurt STVV met een droge 6-0 weer naar huis. Vooral de nieuwe mannen Okereke en Tau waren de uitblinkers. Een rode kaart voor Openda in het slot was een domper op de feestvreugde.
  2. tweede helft, minuut 88. Rood voor Openda. Een domper op de feestvreugde bij Club Brugge: Loïs Openda wordt van het veld gestuurd. De invaller wordt na ingrijpen van de VAR de rode kaart getoond na een enorm stevige fout.
  3. Rode kaart voor Loïs Openda van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 87
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Siebe Schrijvers van Club Brugge. 6, 0.
  5. tweede helft, minuut 82. Club blijft maar doorgaan: 6-0. Ook invaller Siebe Schrijvers zet zijn naam op het bord. Na een knap een-tweetje met Vlietinck vindt Schrijvers de linkerbenedenhoek: 6-0.
  6. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Club Brugge, Thibault Vlietinck erin, Percy Tau eruit
  7. tweede helft, minuut 79. Niet enkel Okereke, maar ook Tau speelt een beresterke partij. De topschutter uit 1B vorig seizoen slalomt zich in de zestien tot bij Schmidt, maar besluit in de handen van de Japanner. .
  8. Gele kaart voor Jorge Teixeira van STVV tijdens tweede helft, minuut 75
  9. tweede helft, minuut 74. Verdedigen, is dat verplicht? Teixeira doet alvast niet meer mee en legt de doorgebroken Openda stevig tegen de grond. Laforge haalt de gele kaart uit zijn bovenzak.
  10. Gele kaart voor Yohan Boli van STVV tijdens tweede helft, minuut 74