3. 68' - Verv. Joan Campins door Alessandro Ciranni
  4. 88' - Verv. Sami Allagui door Frantzdy Pierrot
  5. 90+5' - Geel - Samir Nasri
Jupiler Pro League - speeldag 2 - 04/08/19 - 18:01

Na de nederlaag tegen Oostende is Anderlecht op de tweede speeldag niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel in Moeskroen. In de eerste helft speelde het team van Kompany nog degelijk, maar na de rust kon het geen kans meer in mekaar boksen. Paars-wit blijft achter met 1 op 6, Moeskroen begint met 4 op 6.

Moeskroen - Anderlecht in een notendop:

• Sleutelmoment: Net na het halfuur heeft Gerkens de 0-1 aan de voet, maar De Medina houdt met een ultieme ingreep de nul op het bord.
  • Man van de match: Nemanja Antonov was de exponent van een hard werkend Moeskroen. De Serviër liet zich op zijn linkerflank zowel in defensief als in offensief opzicht gelden.
  • Opvallend: Vier spelers die vorige week nog in de basis stonden bij Anderlecht, kwamen nu zelfs niet meer op het wedstrijdblad voor: Didillon, Bornauw, Cobbaut en El Kababri.

Anderlecht met nieuwe achterlinie

Na de verrassende nederlaag tegen Oostende verscheen Anderlecht met een volledig herschikte defensie op het veld in Moeskroen. Het middenveld en de aanval bleven wel onveranderd, maar die konden opnieuw niet echt overtuigen.

Anderlecht had in de openingsfase wel veel balbezit, maar in de zone van de waarheid bleven de wapenfeiten beperkt tot een geblokt schot van Doku en een afgeweken bal van Vlap.

Pas na een half uur was paars-wit echt dicht bij de openingstreffer. Gerkens duwde een voorzet van Doku richting doel, verdediger De Medina keerde het schot nog op de lijn.

In het slot van de eerste helft verloor Anderlecht de controle over de partij. Moeskroen liet zich meer en meer gelden op het middenveld, maar de nieuwe Anderlecht-doelman Van Crombrugge in de problemen brengen, zat er niet meteen in: 0-0 na een matige eerste helft.

De Medina keert een bijna gemaakt doelpunt van Gerkens nog van de doellijn

Moeskroen houdt paars-wit in bedwang

Veel beterschap viel er na de rust niet te bespeuren. Kompany probeerde zelf de ban te breken, maar zijn kopbal bij het begin van de tweede helft vloog over. Veel meer kreeg Anderlecht niet meer voor elkaar, op een flauwe vrije trap van Vlap en een te centraal schot van Amuzu na.

Moeskroen begon steeds meer te geloven in een stunt en probeerde in het laatste kwart van de partij zelfs wat druk te ontwikkelen, al werd Van Crombrugge ook nu nooit echt in verlegenheid gebracht.

Bij het ingaan van de blessuretijd was er nog een verrassende schicht van Zulj die rakelings naast de kruising vloog, maar dat was het dan ook zowat namens Anderlecht.

Het bleef 0-0, een mooi resultaat voor Moeskroen, dat met 4 op 6 prima aan het seizoen begonnen is. Een heel ander verhaal bij Anderlecht, dat zich met 1 puntje uit 2 wedstrijden toch zorgen mag beginnen te maken.

Kompany en co gaan ondanks het gelijkspel toch de supporters groeten

Simon Davis: "Beter dan vorige week"

Simon Davis (Anderlecht): "In de eerste helft hebben we momenten gecreëerd om op voorsprong te komen, maar we hebben de kansen niet benut. Moeskroen was een stevig en goed georganiseerd team dat ons af en toe in de problemen bracht, maar ik vond dat we al beter met die problemen omgingen dan vorige week. Een clean sheet is goed voor het team én we hadden met de kans voor Gerkens bijna de goal te pakken. Het mocht niet zijn, maar we putten wel moed uit deze prestatie."

Bernd Hollerbach (Moeskroen): "Eigenlijk zijn we alleen in de eerste tien minuten in de problemen gekomen. Daarna kregen we meer grip op de wedstrijd, al was het moeilijk om zelf kansen te creëren. Tegen een ploeg als Anderlecht moet je geduldig zijn en in de organisatie blijven. Dat hebben mijn spelers zeer goed gedaan vandaag. Het is natuurlijk jammer dat we met Dussenne, die naar Standard trekt, weer een basisspeler verliezen. Dat maakt de zaken niet eenvoudiger, ik moet proberen daar een oplossing op vinden."

Simon Davies: "We geloven echt in de jongeren"

Nasri: "We zijn op de goeie weg"

Sandler: "Heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen"

90+5'

Afgelopen! Anderlecht lijdt opnieuw puntenverlies. Het blijft steken op een 0-0-gelijkspel op het veld van Moeskroen en heeft na twee speeldagen een magere 1 op 6. Moeskroen zit al aan 4 punten.
90+5'
90+4'
De vier minuten blessuretijd zitten erop, maar Moeskroen versiert nog een vrije trap op een interessante plek. Die eindigt in de handen van Van Crombrugge.
90+3'

Een schicht van Zulj zoeft maar nipt naast de kruising

90+2'

Schicht van Zulj

Even schrikken nog voor Moeskroen als Zulj een vlam richting winkelhaak afvuurt. De bal zoeft maar nipt naast de kruising.
90+1'
Adzic beleeft geen te beste invalbeurt. Zijn vrije trap lijkt nergens naar, en ook in de volgende fase acteert hij ongelukkig. Zo speel je je niet in de ploeg.
90+1'

88'
86'
Kompany en co kunnen nog eens opschuiven voor een hoekschop, maar Moeskroen-doelman Vasic gooit zich in twee tijden op de bal.
85'
81'
Prima versnelling van de thuisploeg over de linkerflank. Bakic brengt voor doel, Kompany onderschept.
79'

Druk van Moeskroen

Dussenne controleert een afvallende bal mooi op de borst, maar ook zijn schot vliegt over. Het is zowaar Moeskroen dat nu op zoek gaat naar de winning goal.
77'
76'

Mohamed te hoog

Moeskroen kan nog eens een kansje afdwingen. Het schot van Dimitri Mohamed ketst af tegen de reclameborden boven de kooi van Van Crombrugge.
74'

Nasri probeert

Nasri en Vlap zoeken naar het gaatje in de verdediging van Moeskroen, maar de controle van de Nederlander is niet goed. Het blijft zwoegen voor Anderlecht.