2. 41' - Doelpunt strafschop - Roman Yaremchuk (4 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 2 - 04/08/19 - 14:30
41'
4 - 0

In zijn eerste thuismatch van het nieuwe seizoen in de JPL heeft AA Gent meteen de eigen fans verwend. Tegen een pover acterend Eupen kregen de supporters 7 goals te zien, waarvan 6 stuks van Gentse makelij.

Gent - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: De match was amper begonnen of de waardeverhoudingen werden al pijnlijk duidelijk gemaakt: eerste kans, eerste doelpunt voor Gent. Eupen zou nooit meer in de partij komen.
  • Man van de match: Vadis Odjidja was vooral in de eerste helft de drijvende kracht achter het Gentse aanvalsgeweld, met prima passes en slimme combinaties.
  • Opvallend: Eupen slikt in zijn eerste twee competitieduels maar liefst tien tegentreffers. Coach Benat San José heeft nog veel werk aan de winkel.

Bekijk de goals uit Gent - Eupen (6-1)

AA Gent zit al heel vroeg in een zetel

De thuisploeg liet er geen gras over groeien in de eigen Ghelamco Arena. Na minder dan tien minuten leidde Gent al comfortabel met 2-0 dankzij twee kopbaldoelpunten van Plastoen en Ngadeu, allebei uit hoekschop.

Even leek Eupen in staat om wat terug te kunnen doen, toen een mooie vrije trap van Laurent de paal trof, maar dat was meteen ook het enige wat de bezoekers voor de rust voor elkaar kregen.

Daarna was het al AA Gent wat de klok sloeg, met vloeiende acties over de flanken en kansen voor onder meer Asare en Verstraete. Na een halfuur was het dan aan Bezoes om de score verder aan te dikken. Hij kopte op voorzet van Lustig de 3-0 voorbij doelman De Wolf, die geen fijn debuut beleefde bij Eupen.

Nog voor de rust was het helemaal over en sluiten voor Eupen. Blondelle kreeg de bal tegen de arm bij een poging van Jaremtsjoek. De Oekraïner nam de penalty zelf voor zijn rekening en stuurde Gent met een 4-0-bonus de kleedkamer in.

Ciampichetti torpedeert de ver uitgekomen Kaminski

Laurent Depoitre viert rentree bij Gent

In een overbodige tweede helft probeerde Eupen er toch nog wat van te maken. Na vijf minuten werd Kaminski zowaar echt aan het werk gezet, toen Bautista kon uithalen na een slipper van Ngadeu.

Op het uur moest Kaminski zich toch gewonnen geven. Toyokawa krulde een hoekschop op de kruin van Blondelle, die de eerredder in het hoekje knikte.

Twintig minuten voor tijd mocht het thuispubliek dan nog eens juichen – niet voor een doelpunt dit keer, maar voor een wissel: Laurent Depoitre maakte onder luid gejuich zijn rentree voor het Gentse publiek.

De kampioenenmaker van het seizoen 2014-2015 scoorde zelf niet meer, maar David en opnieuw Bezoes deden dat wel, telkens op aangeven van Castro-Montes (ex-Eupen). Zo eindigde een vermakelijke partij op 6-1. Gent kan met vertrouwen richting Cyprus trekken, Eupen moet zich zorgen maken.

Depoitre krijgt een warm onthaal bij zijn terugkomst in Gent

Thorup: "Bijna de perfecte wedstrijd gespeeld"

Jess Thorup (coach AA Gent): "Ik ben niet alleen blij met de drie punten, maar ook zeer tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben. Dit was bijna de perfecte wedstrijd. We hebben veel kansen gecreëerd, mooie goals gemaakt en de tegenstander geen kans gegeven om er zelf uit te komen. In de tweede helft probeerden we wat energie te sparen, maar toch scoren we op het einde nog twee keer. Het kon geen betere dag geweest zijn in de Ghelamco Arena."

Bernat San José (coach Eupen): "Als je tegen zulke sterke teams twee hoekschoppen binnenkrijgt in de eerste tien minuten, maak je het jezelf heel moeilijk. We waren defensief duidelijk niet sterk genoeg, maar dat is mijn verantwoordelijkheid. Na de rust waren we wel beter en creëerden we ook kansen. Daar moeten we vertrouwen uit putten en verder op werken. We zijn een nieuw team aan het bouwen, met veel nieuwe spelers. Maar dat mag geen excuus zijn, want de competitie is begonnen."

Bezoes: "Mijn 2 goals zijn een geschenk voor de 35e huwelijksverjaardag van mijn ouders"

Depoitre: "Had me niet aan zo een schitterend onthaal van de fans verwacht"

De Wolf: "Had mijn eerste match toch wel anders voorgesteld"

Verstraete: "Na die droomstart zijn we gewoon blijven gaan"

90+3'

Afgelopen! AA Gent heeft zonder veel moeite afstand genomen van Eupen. De thuisploeg legde er maar liefst zes in het mandje, Blondelle redde de schamele eer voor Eupen: 6-1.
90+3'

Deze keer is het David die een assist van Castro-Montes afwerkt: 6-1!

90+2'

Pijnlijk einde voor Eupen

Het wordt toch nog een zware afstraffing voor Eupen. Castro-Montes levert opnieuw een prima voorzet af, David tekent voor de 6-1.
90+2'

90+1'

Gent heeft gedaan wat het moest doen: goed gespeeld en vertrouwen opgedaan.

Tom Boudeweel bij Sporza op Radio 1
90+1'

Bezoes maakt er op aangeven van Castro-Montes 5-1 van!

89'

Bezoes met zijn tweede

AA Gent maakt er in de slotfase toch nog 5-1 van. Een voorzet van Castro-Montes rolt door tot bij de tweede paal, waar Bezoes de trekker overhaalt.
83'
Depoitre kan zich een eerste keer doorzetten in de spits. Hij krijgt de bal tot bij David, die De Wolf nog eens aan het werk zet.
83'
82'
Nog eens Eupen: nu is het Bautista die recht op Kaminski mikt. Nog 8 minuten op de klok.
76'

Rocha te centraal

De pas ingevallen Rocha laat zich meteen opmerken met een strak schot, dat recht in de armen van Kaminski vliegt.
75'
Dejaegere houdt de bal binnen en zoekt het hoofd van Depoitre, maar die wordt goed gedekt door de verdediging van Eupen.
71'
Invaller Amat ontsnapt aan een tweede gele kaart bij een stevige overtreding op Dejaegere. Ref Visser is genadig voor de Spanjaard.
70'
68'

Daar is de Depoitre!

De Ghelamco Arena juicht, want Laurent Depoitre maakt zijn rentree op het Gentse gras. Jaremtsjoek mag gaan rusten.
66'
65'
Gent moet zichzelf toch even wakker schudden, want Eupen vertoeft meer en meer op de helft van de thuisploeg. Toyokawa mag opnieuw een hoekschop nemen, Kaminski bokst weg.