4. 90+4' - Doelpunt - Ivan Santini (0 - 2)
    Jupiler Pro League - speeldag 30 - 17/03/19 - 18:00
    90+4'
    Ivan Santini
    0 - 2
    90+4'

Anderlecht heeft de reguliere competitie afgesloten met 9 op 9 en begint zo als 4e aan PO I. Op bezoek bij Oostende loodste uitblinker Yari Verschaeren Anderecht naar een 0-2-overwinning. Paars-wit kroop in de extra tijd wel door het oog van de naald. "Ik denk dat in de play-offs alles nog mogelijk is", zegt Yari Verschaeren.

KV Oostende - Anderlecht in een notendop:

• Sleutelmoment: In de extra tijd krijgt Vanlerberghe plots een enorme kans om Oostende op de valreep langszij te brengen. Hij glipt door de buitenspelval en omspeelt ook Didillon, maar afwerken lukt tot opluchting van Anderlecht niet.
    • Man van de match: Vanaf het begin was duidelijk dat Yari Verschaeren voor de ideeën moest zorgen bij Anderlecht. Het jonge talent torste die druk moeiteloos en ontpopte zich met 2 assists tot architect van de paars-witte overwinning.
    • Opvallend: Oostende zet z’n dramatisch 2019 onverminderd voort. Het won dit jaar nog geen enkele wedstrijd. De laatste keer dat dat lukte was ruim drie maanden geleden. Op 9/12 versloeg het voor eigen volk Lokeren met 1-0.

Bekijk de goals uit Oostende - Anderlecht (0-2)

Dominant Anderlecht, maar weinig uitgespeelde kansen

Marc Coucke keerde voor het eerst sinds z’n vertrek naar Anderlecht terug naar z’n oude liefde, maar voor sentiment was er duidelijk geen plaats. Paars-wit nam meteen het initiatief. Toch was het Didillon die aan het werk moest op een lage knal van Sakala.

Het was niet meer dan een opflakkering van de thuisploeg, want Anderlecht bleef de lijnen uitzetten. Veel grote kansen leverde die dominantie niet op. Santini kopt net over op een voorzet van Verschaeren en halfweg de eerste helft tikte Milovic een voorzet van Bolasie bijna in eigen doel.

Anderlecht bleef komen, maar het bleef ook steeds net niet voor de bezoekers. Obradovic besloot in het zijnet, Nouri kon een gevaarlijke voorzet nog net voor de neus van Verschaeren ontzetten en Bolasie besloot van dichtbij op Dutoit.

Vanlerberghe laat het liggen, Santini niet

Ook in de tweede helft bleef het éénrichtingsverkeer. Maar net als voor de rust ontbrak de kwaliteit in de afwerking bij Anderlecht. Verre schoten van Lawrence en Zulj gingen hoog over en naast.

Gerkens kreeg de bal wel binnen de palen, maar zijn schot was dan weer te slap om Dutoit te verschalken. Pas twintig minuten voor het einde kon Anderlecht z’n overwicht omzetten in een voorsprong. Verschaeren schilderde bal op het hoofd van Bolasie en die liet Dutoit kansloos achter.

Oostende schoot plots wakker. Op aangeven van Vanlerberghe besloot Milovic nipt naast. Aan de overkant hield Dutoit Oostende overeind op een kopbal van Lawrence, terwijl een 2e treffer van Bolasie om onduidelijke redenen werd afgekeurd.

Toch werd het nog spannend voor Anderlecht, want in de extra tijd kreeg Vanlerberghe plots een enorme kans op de 1-1. Hij glipte langs de Anderlecht-defensie en voorbij Didillon, maar de bal in doel leggen lukte niet. Dat deed Santini even later wél, Verschaeren bood hem de 0-2 op een presenteerblaadje aan.

"Misschien kan dit seizoen nog mooie verrassing brengen"

• Yari Verschaeren (Anderlecht): "Ik ben blij met m’n wedstrijd en vooral ook met de 3 punten. In het begin had ik het wat moeilijk, omdat ik de bal wat kort moest komen vragen. In de tweede helft heb ik geprobeerd om de bal wat dieper te vragen en dat lukte ook beter. Op het einde begon ik wat moe te worden, maar ik kon nog één sprint doen. Het is mooi dat dat nog iets opleverde. Ik denk dat in de play-offs alles nog mogelijk is."
    • Fred Rutten (trainer Anderlecht): "Over de eerste helft ben ik heel tevreden, dat was gewoon goed. Maar we hadden de rust moeten ingaan met een 2-0-voorsprong. Na de rust was het wat minder, maar maken we wel een mooie goal. Dan verwacht je dat je op de counter nog een goal kan maken. Maar uiteindelijk was het in de laatste 5 minuten toch nog even bibberen. We hadden de wedstrijd al vroeger op slot moeten gooien. Dat heeft allemaal met de geschiedenis van dit jaar te maken. Bij 0-1 is het nog niet helemaal veilig en bij een paar spelers sluipt er dan wat in. Als we dat eruit krijgen, kan dit team nog groeien. Misschien kan dit seizoen nog een mooie verrassing brengen. Het team krijgt vertrouwen en de automatismen komen er langzaam in. Dat moet vertrouwen geven in de play-offs."
    • Hugo Broos (trainer KV Oostende): "We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld, Anderlecht heeft weinig kansen gehad. De best kans van de wedstrijd was voor ons. Ik heb een ploeg gezien die ervoor gevochten heeft en een goede mentaliteit had. Ik ben een tevreden coach. Deze match was zeker niet naar het beeld van ons seizoen. We hadden die gelijkmaker verdiend. Het is jammer dat we daar op het einde niet scoorden. We probeerden om die 1-1 te maken en namen wat meer risico’s. Daardoor komt dat tweede doelpunt er ook. Je moet scoren en dat deden we niet vandaag.”

90+6'

Anderlecht sluit de reguliere competitie af met een 9 op 9. Op bezoek bij Oostende domineerde het de wedstrijd. Bolasie en Santini vertaalden het overwicht in een 0-2-overwinning.
    90+4'

Santini neemt de laatste twijfels weg

Santini stelt de zege veilig in de extra tijd. Verschaeren is alweer de aangever en Santini krijgt alle tijd en ruimte om de bal in één tijd voorbij Dutoit te knallen.
    90+3'
    90+3'
    Didillon wil de 3 punten vasthouden, maar het tijdrekken komt hem op een gele kaart te staan.
    90+1'

Vanlerberghe laat de 1-1 liggen

Anderlecht ontsnapt in de extra tijd aan de 1-1! Vanlerberghe glipt door de buitenspelval en omspeelt doelman Didillon, maar vergeet het dan af te werken. Wat een gemiste kans.
    90+1'
    Rutten gooit ook nog Kayembe in de strijd. Doelpuntenmaker Bolasie mag gaan rusten. Nog even afwachten of hij ook de matchwinnaar wordt.
    90+1'

88'
    Canesin zorgt nog even voor nervositeit bij de Anderlecht-defensie. Lawrence moet alle zeilen bijzetten en kan het schot van de Braziliaan nog in hoekschop glijden.
    85'
    Ook Capon mag op deze laatste speeldag van de reguliere competitie nog wat speelminuten meepikken. Hij neemt de plaats in van Sakala.
    83'

Lawrence niet voorbij Dutoit

Daar is Anderlecht nog eens op een vrije trap van Zulj. Lawrence kan van dichtbij koppen, maar mikt pal op doelman Dutoit.
    82'
    82'

Geel voor Lombaerts

Lombaerts trapt de bal uit frustratie weg. Verboomen heeft er geen begrip voor en deelt zijn eerste gele kaart van de wedstrijd uit.
    80'

Afgekeurde goal

Bolasie doet het net opnieuw trillen nadat de bal voor doel blijft hangen na een voorzet van Verschaeren. Maar Verboomen fluit hem terug voor een voorafgaande overtreding. Het is niet meteen duidelijk wat Bolasie fout gedaan heeft.
    79'
    Oostende lijkt niet van plan om zich zomaar bij de zoveelste nederlaag neer te leggen. De kustploeg komt nu toch iets aanvallender voor de dag. Het blijft opletten voor Anderlecht.
    76'

Milovic net naast

De buit is nog niet binnen voor Anderlecht. Plots komt Oostende gevaarlijk opzetten. Vanlerberghe brengt de bal in de draai voor doel en Milovic besluit nipt naast. Didillon haalt opgelucht adem.
    72'
    De wedstrijd ligt even stil voor een blessurebehandeling bij Kums. Hij moet even naar de kant, maar veel lijkt er niet aan de hand. Oostende krijgt intussen wel een vrije trap op een niet oninteressante plek. Maar Nastic doet er weinig mee en mikt hoog over.