81'
Nemanja Antonov
1 - 2
81'

Club Brugge moet zijn wonden likken voor de start van Play-off I. De landskampioen verloor voor eigen volk van Moeskroen met 1-2. De bezoekers kunnen met 23 op 27 in 2019 een bijzonder knap rapport voorleggen.

Club Brugge - Moeskroen kort samengevat:

• Sleutelmoment: Club Brugge domineert de hele tweede helft en komt verdiend op gelijke hoogte. De thuisploeg gaat op zoek naar de zege, maar het is Antonov die met een pegel de eindstand op het bord zet.
  • Man van de Match: Benson was een gesel voor de Club-verdediging. Met twee assists had hij een groot aandeel in de zege van de bezoekers.
  • Opvallende statistiek: Moeskroen verloor nog altijd niet in 2019. Met 23 op 27 is het veruit de beste ploeg van het land na de jaarwisseling. Voor Club Brugge is het de 3e thuisnederlaag van het seizoen. Eerder ging het ook de boot in tegen Zulte Waregem en Charleroi.

Bekijk de goals uit Club Brugge - Moeskroen (1-2)

Flauw Club in de eerste helft

De eerste helft kwam heel erg traag op gang in het Jan Breydelstadion. De studieronde duurde bijna een halfuur. Pas dan kwam blauw-zwart een eerste keer in de buurt van Moeskroen-doelman Butez.

Schrijvers nam een steekbal van Vanaken perfect mee in zijn loop. Hij kwam oog in oog te staan met Butez, maar vergat het af te maken.

Het antwoord van Moeskroen kwam er meteen. Amallah werd volledig vergeten in de zestien. Benson zocht en vond hem aan de tweede paal: 0-1.

Meteen daarna was de dubbele voorsprong bijna een feit. Benson probeerde het nu zelf met een schot vanaf de rand van de zestien. Één meter, meer scheelde het niet.

Beterschap na de rust

Na de koffie tapte de thuisploeg uit een heel ander vaatje. De ingevallen Dennis gaf de blauw-zwarte garde hoop. Club versierde de ene kans na de andere, maar kreeg de bal niet in het doel. Diatta kopte op Butez, Vojvoda redde tot twee keer toe op de lijn en ook Schrijvers mikte zijn schot niet in doel.

Club verdiende een doelpunt en dat kwam er 20 minuten voor tijd dan toch. Butez werkte een voorzet van Wesley slecht weg in de voeten van Schrijvers. Die aarzelde niet en mikte de gelijkmaker in het lege doel binnen.

De thuisploeg rook de overwinning en drong aan. Moeskroen kwam er amper uit, maar bleef toch gevaarlijk. Benson dolde nog een keer met Poulain en vond Antonov in de zestien. Met een kanonskogel zettie die de 1-2-eindstand op het bord.

Dankzij het gelijkspel in Waregem begint Club Brugge met 4 punten achterstand op Genk aan Play-off I. Blauw-zwart ziet Standard, Anderlecht en AA Gent wel naderen.