• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KVK dwingt beter Antwerp in het slot op de knieën

  1. 41' - Geel - David Simao
  2. 32' - Verv. Elohim Rolland door Christophe Lepoint
  1. 90+4' - Doelpunt vrije trap - Felipe Avenatti (2 - 0)
  2. 90+1' - Geel - Sébastien Bruzzese
  3. 88' - Verv. Dylan Batubinsika door Lior Refaelov
  4. 84' - Doelpunt - Julien De Sart (1 - 0)
  5. 83' - Verv. Teddy Chevalier door Andriy Batsula
  6. 70' - Verv. David Simao door William Owusu
  7. 65' - Verv. Jovan Stojanovic door Aboubakary Koita
  8. 58' - Geel - Brendan Hines-Ike
  9. 53' - Geel - Dino Arslanagic

  KV Kortrijk heeft op de laatste speeldag van de reguliere competitie Antwerp geklopt met 2-0. Na een inspiratieloze wedstrijd leek de brilscore lange tijd het verdict te worden, maar De Sart en Avenatti bezorgden de thuisploeg alsnog de zege.

  KVK-Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: KVK en Antwerp lijken op 0-0 af te stevenen, maar zes minuten voor tijd profiteert De Sart van een foutje van Bolat: boeken toe voor Antwerp.
  • Man van de match: Julien De Sart. De Kortrijkse middenvelder trapte zijn ploeg op een diefje op voorsprong, en zorgde net voor affluiten ook onrechtstreeks voor de 2-0 van Avenatti na het uitlokken van een vrije trap.
  • Opvallend: Antwerp aasde voor de match nog op plaats drie, maar na de nederlaag in Kortrijk en de overwinningen van Anderlecht en Gent begint het alsnog als zesde aan play-off 1.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Antwerp (2-0)

  Alleen sproeiers zorgen voor animo in eerste helft

  KVK noch Antwerp had nog veel te winnen op de laatste speeldag in de reguliere competitie en dat was er aan te zien. De eerste kans in het Guldensporenstadion viel pas na twintig minuten, maar Bruzzese wist de knal van Bolingi met z’n vingertoppen tegen de paal te duwen.

   

  Daarna vergaapte -en neemt u dat maar letterlijk- het publiek zich vooral aan saai middenveldspel, want enkel de Kortrijkse sproeiers konden op het halfuur nog voor wat  spektakel zorgen.

   

  Net voor affluiten kreeg Baby dan toch dé kans om Antwerp op 0-1 te brengen, maar de Frans-Senegalese middenvelder knikte de bal te zacht naar de grond om een aan de grond genagelde Bruzzese te verschalken.

  VIDEO: Sproeiers in het Guldensporenstadion schieten plots even aan

  Antwerp maakt kansen niet af en krijgt deksel op de neus

  Meer animo in het tweede bedrijf, waar Kortrijk zowaar het vurigst uit de kleedkamer stormde en zelfs op voorsprong kwam, ware het niet dat ref Lardot de goal van Avenatti afkeurde wegens buitenspel.

   

  Daarna namen de bezoekers weer over. Hairemans verraste Bruzzese bijna met een verre vrije trap, en even later moest de KVK-doelman weer z'n beste keeperskunstjes bovenhalen om een trap van Bolingi uit zijn kooi te ranselen.

   

  Geen openingstreffer voor Antwerp dus, en dan dreigt meestal het deksel op de neus. Bolat, die tot dan toe weinig te doen had gehad, hielp KVK daarbij een handje door de bal na een duel met Lepoint pardoes in de voeten van De Sart te boksen. Die twijfelde niet: 1-0.

   

  Net voor affluiten bekroonde Avenatti zijn goede wedstrijd met de verdubbeling van de score. De Uruguayaan pegelde zijn lichtjes afgeweken vrije trap door de muur: 2-0. Antwerp valt zo nog terug van plaats vier naar zes, KVK strandt op zes punten van play-off 1.

  Van der Bruggen: "Ambitie om play-off 2 te winnen"

  Hannes Van der Bruggen stond in het winnende kamp. "Het was geen mooie match. Het had bijwijlen zelfs wat weg van een cup-match. Antwerp was fysiek wel heel sterk. We hebben niet veel weggegeven, maar misschien hebben we vandaag iets meer gekregen dan we verdienden."

   

  "Op het einde van het seizoen sta je meestal waar je hoort te staan. We hebben een vrij goed jaar achter de rug, al hebben we het vaak laten afweten op de details. We eindigen achtste, en daar kunnen we wel mee leven."

   

  "De play-offs? Zolang er een Europees ticket te verdienen is, blijft het interessant. De ambitie moet zijn om Play-off 2 te winnen, anders kun je er beter niet aan beginnen."

  Bölöni: "Wil hoogste bereiken in play-offs"

  "Naar mijn inziens misten we efficiëntie vandaag", aldus de teleurgestelde Antwerp-coach. "We hebben kansen genoeg had om het verschil te maken. We waren wel te weinig aggressief in de duels, een van de redenen waarom we de 1-0 slikten."

   

  "Hoe we Play-off 1 zullen aanvatten? Met veel zin en moed.  We hebben al veel stappen gezet met deze club. Gepromoveerd naar eerste klasse, vernieuwingen aan het stadion, .. en nu Play-off 1. Het doel voor die play-offs? Ik ben altijd ambitieus en wil dus het hoogste bereiken met mijn team."

  Fase per fase

  1. einde, 19 uur 53. EINDE. KVK heeft dan toch de drie punten thuisgehouden. Antwerp had de beste kansen, maar in het slot sloeg Kortrijk toe. De Sart strafte een foutje van Bolat af, Avenatti dwong Antwerp helemaal op de knieën met een vrije trap door de muur.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. 2-0! Avenatti maakt het af. De Uruguayaanse spits verdubbelt de score met een vrije trap door de muur.De bal lijkt zelfs nog even af te wijken op het uitgestoken been van Refaelov.
  4. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 94 door Felipe Avenatti van KV Kortrijk. 2, 0.
  5. Gele kaart voor Sébastien Bruzzese van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 91
  6. tweede helft, minuut 90. Refaelov laat zich meteen gelden. De invaller zet zich achter een zelf uitgelokte vrije trap, maar meer dan een corner puurt de Israëliër er niet uit.
  7. tweede helft, minuut 88. Refaelov. Bölöni legt zich niet neer bij de nederlaag en gooit Refaelov nog in het spel. Kan de Israëliër nog voor de ommekeer zorgen?
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Antwerp, Lior Refaelov erin, Dylan Batubinsika eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Het was Lepoint die duelleerde met Bolat, maar noch de VAR, noch ref Lardot vond dat de Fransman een fout maakte.
  10. tweede helft, minuut 85. De Sart met de 1-0! Daar gaat de 12e clean sheet van Bolat! De Antwerpse keeper bokst de bal nogal knullig weg, want het leer valt pardoes in de voeten van De Sart. De middenvelder aarzelt niet en legt de 1-0 in het mandje.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Julien De Sart van KV Kortrijk. 1, 0.
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Kortrijk, Andriy Batsula erin, Teddy Chevalier eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Uithaal Koita. De KVK-spelers omsingelen de Antwerpse zestien in een handbal-formatie, maar het is even wachten op gaatjes. Uiteindelijk bedient Kagelmacher Koita, die machtig uithaalt. Zijn schot gaat maar net over.
  14. tweede helft, minuut 78. Redding Bruzzese! En die was nodig, want de trap van Bolingi zat tussen de palen. In de herneming kon ook Owusu de bal niet over de doellijn frommelen. Krijgen we een slotoffensief van Antwerp?
  15. tweede helft, minuut 75. Baby en Opare rollen de linkerflankverdediging van Kortrijk helemaal op, maar Govea kan de kers net niet op de taart zetten. Zijn schot wordt afgeblokt in corner.
  16. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Antwerp, William Owusu erin, David Simao eruit
  17. tweede helft, minuut 69. Mooie combinatie KVK! Eventjes tiki taka bij de thuisploeg. Van der Bruggen en Azouni combineren zich door de Antwerp-verdediging, maar Azouni wordt nét teveel gehinderd om goed af te kunnen drukken.
  18. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij KV Kortrijk, Aboubakary Koita erin, Jovan Stojanovic eruit