• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lokeren zwaait af met een knappe zege tegen Cercle

  1. 39' - Doelpunt - Ari Skúlason (3 - 0)
  2. 35' - Doelpunt - José Cevallos (2 - 0)
  3. 27' - Doelpunt - Amine Benchaib (1 - 0)
  4. 15' - Verv. Irvin Cardona door Serge Gakpé
  5. 3' - Geel - Benjamin Delacourt
  1. 88' - Verv. José Cevallos door Tracy Mpati Bibuangu
  2. 73' - Verv. Dylan Mbayo door Mehdi Terki
  3. 69' - Doelpunt - Serge Gakpé (3 - 1)
  4. 66' - Geel - Johanna Omolo
  5. 61' - Verv. Isaac Koné door Johanna Omolo

  In de voorlopig laatste wedstrijd van Lokeren in de Jupiler Pro League heeft het de supporters verwend met een 3-1-zege tegen Cercle. Drie goals voor de rust zetten het feest al in, de tegentreffer was slechts een voetnoot.

  Lokeren - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Lokeren was het hele seizoen monddood voor doel, maar tegen Cercle mikte het in 12 minuten tijd 3 van de 4 kansen tegen het net. Een zwak acterend Cercle zal nooit meer kunnen terugslaan.
  • Man van de match: Amine Benchaib pakte uit met een doelpunt en een halve assist, maar speelde ook zonder deze cijfers een goeie wedstrijd. De jonge aanvaller was altijd aanspeelbaar, kwam goed voor doel, pakte uit met mooie bewegingen en was niet te beroerd om mee te verdedigen.
  • Opvallend: De laatste overwinning van Cercle in Lokeren dateert al van 21 maart 2004. In de 15 jaar daarna verloren de Bruggelingen 10 wedstrijden en speelden ze slechts 4 keer gelijk. 

  Bekijk de goals uit Lokeren - Cercle Brugge (3-1)

  Drie Lokerse doelpunten zetten de toon

  Na een seizoen om snel te vergeten wilde Lokeren in de voorlopig laatste wedstrijd op het hoogste niveau zijn supporters trakteren op een onvergetelijke avond. De thuisploeg begon met veel goesting aan de wedstrijd. Toch was het bijna een half uur wachten tot de eerste kans, maar dat was wel meteen de goeie.

   

  De piepjonge Mbayo loodste Benchaib, nog zo’n youngster, prima door de buitenspelval en oog in oog met de bezoekende doelman faalde hij niet. Het bleek het begin te zijn van een dol kwartier. Even later mikte Deschacht de voorzet van Tirpan nog vol op doelman Nardi. In de herneming zag de veteraan zijn schot via de voet van ploegmaat Cevallos in doel belanden.

   

  Daarmee was de Lokerse storm nog niet gaan liggen. Benchaib zag zijn schot na een knappe controle nog naast verdwijnen via een Brugs been. Amper een minuut later werd een nieuwe poging van de jonge aanvaller afgeweerd, maar Skulason was goed gevolgd en pegelde de 3-0 binnen. 

  VIDEO: Cardona grijpt naar de hamstrings en weet dat zijn wedstrijd erop zit

  Tegendoelpunt Cercle slechts een voetnoot

  Het doelpuntenfestijn werd na de rust niet meteen voortgezet. Lokeren koos duidelijk voor de zekerheid en ging Cercle nu, na een helft kamperen op de helft van de tegenstander, op de eigen helft opvangen. Pas 20 minuten voor tijd konden de bezoekers profiteren van die uitnodiging om aan te vallen. Filipovic hinderde de ingevallen Gakpé net niet voldoende en zo zag Verhulst de 3-1 door de benen glippen.

   

  In de slotfase verzuimde een volledig vrijstaande Marecek de klus helemaal te klaren. De Tsjech maaide volledig naast de strakke voorzet van Cevallos. Nardi en Verhulst moesten zich in het absolute slot nog tonen op een gevaarlijke terugspeelbal en een afgeweken schot, maar de eindstand bleef ongewijzigd.

   

  Daarmee besluit Lokeren zijn verhaal in de hoogste afdeling met een knap hoofdstuk tegen Cercle Brugge. Met een totaal van 20 punten kwam het uiteindelijk nog 7 punten tekort om de degradatie te ontlopen. Cercle was al zeker van een ticket aan Play-off 2 en daar brengt deze nederlaag geen verandering in.

  Deschacht: "Nog geen beslissing genomen over de toekomst"

  Olivier Deschacht (Lokeren): We wilden een overwinning voor de supporters en die hebben we hen ook kunnen geven. We zijn uiteraard niet gelukkig, maar wel blij dat we op deze manier konden afsluiten. Ik weet nog niet wat de toekomst brengt. Iedereen kon zien dat ik er nog zin in heb, maar ik heb nog geen beslissing genomen. Ik ben hier heel goed ontvangen geweest, dus hier blijven is zeker een mogelijkheid.

   

  Killian Overmeire (Lokeren): Als je ziet wat de supporters na een moeilijk seizoen op poten zetten en dat ze tonen dat deze club nog altijd leeft, dan ben ik blij dat we op deze manier afscheid hebben kunnen nemen. Ik ben ergens blij dat de jongens hebben begrepen dat ze iets moesten teruggeven. De prestatie van vandaag en die van de jonge spelers is hoopvol voor de toekomst. Er zijn nog veel vraagtekens voor de komende weken en zelfs maanden, sportief en extrasportief. Het is gewoon afwachten en we zien wel wat er gebeurt. We hebben nergens onze hoop op gevestigd.

   

  Robbe Decostere (Cercle Brugge): Ik ben heel blij dat ik aan de wedstrijd mocht beginnen en heb ook alles gegeven voor de ploeg. We hebben ons laten doen in de eerste helft. Er was sprake van miscommunicatie, maar de afspraken waren vooraf gekend. Dit was al een wedstrijd waarin we aantraden met veel jonge gasten en dit smaakt naar meer en ik hoop die kansen ook te krijgen in de Playoffs.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde. Het verhaal van Lokeren in de hoogste afdeling is uit, maar met een knappe zege sluit het wel af met een mooi hoofdstuk. Met drie doelpunten voor de rust werd het feest al vroeg ingezet. Daar kon de tegentreffer van Gakpé niets meer aan veranderen.
  3. tweede helft, minuut 91. Op een afgeweken bal moet Verhulst nog uitpakken met een acrobatische snoekduik, maar in de slotminuten lukt alles.
  4. tweede helft, minuut 90. Marega wil de bal terugspelen op doelman Nardi, maar ziet niet dat die is uitgekomen. Met een geweldige voetreflex verijdelt de doelman een mogelijk eigen doelpunt.
  5. tweede helft, minuut 89. De laatste minuten van Lokeren in de hoogste afdeling zijn ingezet en de thuissupporters krikken het volume nog eens op.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KSC Lokeren, Tracy Mpati Bibuangu erin, José Cevallos eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Verhulst moet zowaar nog eens uitpakken met een redding! Met een gelukje komt de voorzet van Marega in de voeten van Bongiovanni, maar de Lokerse doelman gaat prima plat.
  8. tweede helft, minuut 83. Cevallos draait de rollen van zo even om. Er komen drie lopende mannen over de Ecuadoraan, maar in plaats van een splijtende pass, kiest hij voor iets tussen een erg slechte pass en een mislukte poging op doel.
  9. tweede helft, minuut 80. Marecek verzuimt het af te maken. Cevallos brengt de bal laag en hard voor doel. Aan de tweede paal hoeft Marecek zijn voet er maar tegen te zetten, maar de Tsjech trapt los naast de bal! Lokeren had de boeken helemaal toe kunnen doen.
  10. tweede helft, minuut 80. Terki kan Cevallos zonder problemen op Nardi afsturen, maar hij blijft lopen met de bal en zo is de kans verkeken. Hier zat meer in voor Lokeren.
  11. tweede helft, minuut 77. Etienne is Terki te snel af en zwiept de bal voor doel. Verhulst staat goed opgesteld aan de eerste paal en ziet de bal op het dak van het doel verdwijnen. Met nog een kwartier op de klok lijkt Lokeren met een zege te gaan afzwaaien, al is de wedstrijd nog niet gespeeld.
  12. tweede helft, minuut 74. Benchaib wordt stevig in de rug gelopen door Decostere. De kwieke aanvaller van Lokeren blijft even liggen en krijgt de nodige verzorging toegediend.
  13. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KSC Lokeren, Mehdi Terki erin, Dylan Mbayo eruit
  14. tweede helft, minuut 70. Het doelpunt van Cercle heeft de bezoekers het nodige vertrouwen gegeven. De mannen in groen en zwart hebben meteen een boost gekregen en gaan gretig druk zetten.
  15. tweede helft, minuut 69. Gakpé zet Cercle op het scorebord! Gakpé loopt voorbij Verhulst, lijkt goed gehinderd te worden door Filipovic, maar schuift de bal toch nog door de benen van Verhulst binnen.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 69 door Serge Gakpé van Cercle Brugge. 3, 1.
  17. tweede helft, minuut 67. De Belder laat zich een eerste keer zien. Zijn voorzet verdwijnt via Ben Harush in hoekschop. Verhulst gaat onder de bal door, maar bij Cercle zijn ze te verrast om te profiteren. Zo waait de hoekschop gewoon over de achterlijn.
  18. Gele kaart voor Johanna Omolo van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 66
  19. tweede helft, minuut 64. Het tempo heeft weer een duik genomen. Toen dat voor de rust gebeurde, kregen we daarna 3 Lokerse goals te zien. Sparen ze hun krachten ook nu voor een offensief?
  20. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Cercle Brugge, Johanna Omolo erin, Isaac Koné eruit