• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk geeft een zege (opnieuw) uit handen tegen Waasland-Beveren

  einde
  22
  1. 45+2' - Geel - Nana Opoku Ampomah
  2. 31' - Geel - Thomas Kaminski
  3. 26' - Doelpunt strafschop - Jovan Stojanovic (2 - 0)
  4. 25' - Geel - Paul Keita
  5. 18' - Doelpunt - Christophe Lepoint (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Larry Azouni
  2. 83' - Verv. Beni Badibanga door Denzel Jubitana
  3. 78' - Doelpunt - Francesco Forte (2 - 2)
  4. 72' - Verv. Idir Ouali door Felipe Avenatti
  5. 69' - Verv. Milan Massop door Francesco Forte
  6. 54' - Verv. Kanu door Charilaos Charisis
  7. 47' - Doelpunt - Aleksandar Boljevic (2 - 1)
  18'Christophe Lepoint1 - 0
  26'Jovan Stojanovic2 - 0
  47'Aleksandar Boljevic2 - 1
  78'Francesco Forte2 - 2

  Waasland-Beveren heeft een 2-0-achterstand goedgemaakt op het veld van KV Kortrijk. Voor KVK is het de tweede match op rij dat het een voorsprong onhandig uit handen geeft. Het laat de 7e plaats in de stand liggen.

  KV Kortrijk - Waasland-Beveren in een notendop

  • Sleutelmoment: Stojanovic mist een penalty voor 3-1. Net na de aansluitingstreffer van Waasland-Beveren.
  • Man van de Match: Davy Roef mag volgende speeldag niet spelen tegen zijn moederclub en daar mag Anderlecht blij om zijn. Roef deed cruciale reddingen, waaronder de penalty.
  • Statistiek:  Waasland-Beveren is de kampioen van het gelijkspel in de JPL. Ze zitten al aan 8 na vanavond.

  Bekijk de goals uit Kortrijk-Waasland-Beveren (2-2)

  Kortrijk heeft alle onder controle voor rust

  Glen De Boeck begon de match naar eigen zeggen met een goed gevoel, want "zijn spelers hadden scherp getraind". Dat goed gevoel ebde langzaam weg. (Lees zijn reactie onderaan.)

   

  Zijn spelers begonnen inderdaad scherp en lieten de bezoekers een halfuur achter de feiten lopen. KVK speelde goed, maar het was de corner van de thuisploeg die een onverdedigbaar wapen bleek. Drie keer zorgde het duo Chevalier-Lepoint voor chaos.

   

  Na vijf minuten schilder Chevalier de bal een eerste keer perfect op de kale knikker van Lepoint. Een schitterende redding van Roef voorkwam de

  1-0. De Wase verdediging had er niet uit geleerd, want ruim tien minuten later scoorde Lepoint uit een identieke fase.

   

  Geen derde keer dacht Waasland-Beveren-speler Keita  Hij ging opzichtig aan Lepoint hangen en scheidsrechter Van Driessche gaf een logische penalty. Stojanovic zorgde voor 2-0 aan de rust.

  Ouali mist vroeg in de match een enorme kans

  Vroege aansluitingstreffer brengt spanning terug

  Waasland-Beveren bracht de spanning meteen terug in de match na de pauze. Lepoint liet een voorzet van Ampomah ongelukkig door zijn benen glippen. Boljevic scoorde de 2-1.

   

  Lang duurde de vreugde bij de bezoekers niet. Kortrijk kreeg 5 minuten later een tweede penalty. Stojanovic trapte halfslachtig naar de hoek en deze keer koos Roef wel de goede hoek. Geen 3-1. 

   

  Het was wel het peper dat de match nodig had. Beide teams waren plots klaarwakker. In een veel spannendere tweede helft ging het spel op en neer en de goal kon langs twee kanten vallen. Het dubbeltje viel voor de Waaslanders. Invaller Forte kopte een voorzet van Schryvers, ook invaller, binnen: 2-2.

  Kaminski moppert begrijpelijk niet om deze gele kaart

  Boze De Boeck na Kortrijk-WB: "Wij hebben zo weinig persoonlijkheid"

  • Yannick Ferrera: "Na 8 minuten zei ik tegen mijn assisten dat ik meteen zou tekenen voor een 0-0. Ze begonnen heel intens. Tijdens de rust hebben we wat bijgestuurd en beslist om iets meer risico's te nemen. We scoorden snel en dat gaf ons moed. Als ik zie hoe de match verliep moeten we blij zijn. Op basis van de tweede helft moet ik mijn spelers feliciteren, maar hen ok zeggen dat ze nooit meer op die manier een match mogen beginnen."
  • Glen De Boeck: "Ik heb geen verklaring voor de ommekeer. Je komt uit een kleedkamer (bij de rust) die bijna in vuur en vlam staat omdat het geloof er is dat we deze zege echt wel over de streep zullen trekken. De spelers zeiden tegen mekaar dat ze niet hetzelfde wouden meemaken als tegen Cercle Brugge. Dan krijg je die tegengoal en zakt alles in elkaar. Wij hebben zo weinig persoonlijkheid. Sta recht! Bij 2-1 is er niets aan de hand. Je speelt thuis en je bent de betere.  Je dan nog weg laten zetten door Waasland-Beveren? Met alle respect, want ze hebben gevochten voor hun punt, maar op dit niveau mag dat niet. We maken toch weer hetzelfde mee als tegen Cercle. Als je ziet hoe we voetballen, maar we halen maar 2 op 15, dat kan niet. Sorry! Of je aan persoonlijkheid kan werken? Nee, daar word je mee geboren. Ik wil wel praten met mijn groep. Ik ben nu ontgoocheld en dan zeg je misschien de verkeerde dingen. Maar wij zijn oh zo braaf. Dit soort matchen moet je naar je toe trekken, voor vechten en verdomme kwaad zijn tegen elkaar. Maar neen, we zijn allemaal zo braaf. De verloren punten haal je niet terug. Ik vraag me echt af waar de ambitie van deze groep ligt? Van dit soort situaties word ik echt gek."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde van de match. KV Kortrijk heeft een schijnbaar comfortabele voorsprong uit handen gegeven tegen Waasland-Beveren. Van 2-0 bij de rust ging het naar 2-2.
  2. tweede helft, minuut 93. D'Haene versiert nog een late corner en die zijn gevaarlijk in deze match. Maar deze keer laat Chevalier het afweten. Te ver.
  3. Gele kaart voor Larry Azouni van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 90. Caufriez is na een duel met D'Haene lang in het gras blijven liggen en zo is het tempo gebroken.
  5. tweede helft, minuut 87. Kortrijk dringt nog aan. Stojanovic ziet invaller Avenatti naar de tweede paal lopen. Zijn voorzet is goed, maar net te hoog. Alweer komt KVK er nog dicht bij.
  6. tweede helft, minuut 84. Waasland-Beveren bibbert nog. Een misverstand tussen Roef en Caufriez biedt Stojanovic nog bijna de kans op 3-2, maar Caufriez kan het nog rechtzetten.
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Waasland-Beveren, Denzel Jubitana erin, Beni Badibanga eruit
  8. tweede helft, minuut 81. Daar is Waasland-Beveren opnieuw. Lepoint moet zorgen dat Velliniet gevaarlijk kan worden op een lage voorzet van Foulon.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Francesco Forte van Waasland-Beveren. 2, 2.
  10. tweede helft, minuut 77. De gelijkmaker !!! Invaller Forte zet Waasland-Beveren op weg naar een punt. Hij wint een kopduel van Lepoint en het staat 2-2. De prima voorzet was van Schryvers.