1-0
    1. 63' - Geel - Jordan Botaka
    2. 90' - Verv. Cristian Benavente door Ali Gholizadeh
    Jupiler Pro League - speeldag 13 - 30/10/18 - 20:31

Charleroi heeft de remonte ingezet met een verdiende zege tegen STVV. Benavente maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Charleroi - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een handvol missers in de eerste helft en het begin van de tweede helft is het in minuut 66 eindelijk raak voor Charleroi. Benavente was de juiste man op de juiste plaats voor de thuisploeg.
    • Man van de match: Cristian Benavente was zoals wel vaker de creatieve motor in de aanval bij Charleroi. Hij scoorde zelf en bood Perbet de 2-0 aan, maar die verzilverde de assist niet.
    • Opvallend: De verplaatsing naar Charleroi lijkt STVV niet echt te liggen. De laatste zege van de Limburgers in het Stade du Pays de Charleroi dateert immers al van september 2005.

Bekijk de enige goal uit Charleroi-STVV (1-0)

Charleroi morst met de kansen in de eerste helft

Het spelbeeld was al van in de openingsminuten duidelijk: Charleroi eiste de bal op en kampeerde zowat op de helft van STVV. Dat leverde al snel wat kansjes op voor de thuisploeg, Nurio en Osimhen lieten een vroege 1-0 liggen.

STVV slaagde er niet in om zijn prima prestatie van tegen Club Brugge zelfs maar te benaderen. Er zat te veel afval in het spel, Charleroi-doelman Penneteau kwam nauwelijks in beeld.

Intussen bleef Charleroi proberen om zijn overwicht te vertalen naar een voorsprong. Perbet kwam het dichtst bij een doelpunt. Na een geblokt schot van Benavente duwde hij de rebound in het zijnet.

Op slag van rust viel de goal zowaar bijna aan de overkant. Willems kopte een voorzet pardoes in de voeten van De Sart, die van dichtbij op een sterke Penneteau stuitte.

Dessoleil incasseert flinke kniestoot van Boli

Goal van Benavente volstaat voor drie punten

Weinig beterschap na de pauze voor STVV. Na matig keeperswerk van Steppe leek Marinos de 1-0 aan de voet te hebben, maar Garcia veegde de bal weg voor de lijn.

Halfweg de tweede helft kreeg Charleroi dan toch wat het verdiende. Ilaimaharitra zwiepte de bal voor doel vanaf de rechterflank, Benavente kon bij de tweede paal ongehinderd in doel koppen.

Na de 1-0 drong Charleroi nog even aan voor een tweede treffer, maar daarna was het toch STVV dat stilaan overnam. De bij de rust ingevallen Ceballos legde een paar keer aan vanuit de tweede lijn, zijn beste uithaal zoefde maar nipt naast.

Aan de overzijde miste Perbet dé kans om de match te beslissen, waardoor het toch nog spannend bleef tot het einde. Bijna gaf Charleroi de zege zelfs nog uit handen, maar De Norre kopte de ultieme kans op de gelijkmaker over.

Osimhen en Steppe lossen ruzie op met een vuistje

Marc Brys: "Niemand was echt op niveau"

• Marc Brys (STVV): "Ons spel in de eerste helft was enorm slordig, met onnodig balverlies. Daardoor kom je niet in je spel. Daar word je niet vrolijk van. Je kunt niet zeggen dat er iemand echt op niveau was, en dat is pijnlijk om te zien. Ik denk wel dat er bij enkelen vermoeidheid was, en misschien ook wel wat nervositeit. Eenvoudige zaken worden dan bergen, en daar raak je niet overheen. Het is een wedstrijd om snel te vergeten."

• Felice Mazzu (Charleroi): "Dit is een belangrijke zege voor ons, omdat ze vertrouwen in de groep brengt en omdat we nog eens de nul kunnen houden, voor de tweede keer pas. De weg is nog lang, we moeten het hoofd erbij houden. Maar we hebben goede dingen gezien, in een nieuwe opstelling bovendien. Nu komt het erop aan om meer regelmaat in onze uitslagen te krijgen, maar op bezoek bij Oostende, dat vandaag stevig verloren heeft, zal dat weer niet evident worden."

90+6'

Afgelopen! Charleroi verslaat STVV met het kleinste verschil en boekt zo zijn vierde thuiszege op rij.
    90+5'

De Norre net over

Charleroi geeft nog een late hoekschop weg, ook doelman Steppe trekt mee naar voren. Het is uiteindelijk De Norre die kan koppen, maar zijn kopbal vliegt net over.
    90+3'
    Nurio steelt kostbare seconden voor Charleroi door tegen de zijlijn een lichte overtreding af te dwingen. De vrije trap levert niets op.
    90'

90'

5 minuten extra

Er worden nog 5 minuten bijgeteld.
    88'

Druk van STVV

STVV probeert in de slotminuten nog een offensief op te zetten. Charleroi beperkt zich nu tot verdedigen.
    85'

"Charleroi speelt met vuur."

Eddy Botteldoorne op Sporza Radio
    85'
    Osimhen blijft hard werken in de spits bij Charleroi. Nu duikt hij goed voor zijn mannetje bij een voorzet richting penaltypunt, maar de kopbal is te centraal.
    82'
    Vrije trap STVV: Boli viseert de winkelhaak, maar mikt net ietsje te hoog.
    81'

Misser van Perbet

Perbet laat de kans liggen om de match in een definitieve plooi te leggen. Na goed voorbereidend werk van Benavente schiet hij van dichtbij over de goal.
    79'
    77'

Ceballos net naast

Ceballos is prima ingevallen bij STVV. Hij krijgt ruimte om uit te halen en knalt de bal nipt naast de paal. Charleroi zal nog moeten uitkijken.
    77'

Kopbal Teixeira

Toch nog eens een kans voor de bezoekers. Teixeira kan zijn hoofd tegen een wegdraaiende vrije trap zetten, Osimhen kopt weg.
    75'

Versnelling Boli

Boli versnelt op rechts en probeert Kamada te bedienen. De voorzet wijkt af en dwingt Penneteau tot een wat onorthodoxe ingreep.
    73'
    73'
    Ilaimaharitra krult een vrije trap netjes over de muur, maar ook over de dwarslat.