Na een maand proeft Club Brugge nog eens van de zege

 1. 45+1' - Doelpunt - Wesley Moraes (3 - 0)
 2. 21' - Doelpunt strafschop - Hans Vanaken (2 - 0)
 3. 16' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (1 - 0)
 4. 13' - Geel - Stefano Denswil
 5. 5' - Geel - Wout Faes
 1. 83' - Verv. Hans Vanaken door Sofyan Amrabat
 2. 78' - Verv. Richairo Zivkovic door Sindrit Guri
 3. 70' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (4 - 0)
 4. 69' - Geel - Kevin Vandendriessche
 5. 66' - Verv. Clinton Mata door Thibault Vlietinck
 6. 63' - Verv. Sander Coopman door Indy Boonen
 7. 63' - Verv. Jordi Vanlerberghe door Emmanuel Banda
 8. 60' - Verv. Wesley Moraes door Kaveh Rezaei
 9. 55' - Geel - Aristote Nkaka
 10. 48' - Geel - Goran Milovic
16'goalSiebe Schrijvers1 - 0
21'penalty goalHans Vanaken2 - 0
45+1'goalWesley Moraes3 - 0
70'goalSiebe Schrijvers4 - 0

Club Brugge heeft KV Oostende makkelijk ingeblikt tijdens de midweekspeeldag. Voor blauw-zwart was het de eerste zege in een maand. Na 2 op 9 in de competitie komt het naast Racing Genk op kop, maar Genk speelt woensdagavond nog.

Club Brugge - KV Oostende in een notendop:

 • Sleutelmoment: De VAR verkoopt KVO met de 2-0 een eerste tik, toont dan genade bij de fase met Faes en Wesley, maar de 3-0 van Club legt de match al bij de rust in een beslissende plooi.
 • Man van de match: Hans Vanaken kreeg bij zijn wissel een staande ovatie. De Brugse draaischijf ontpopte zich zonder Vormer naast zich nog wat meer tot de dirigent van dit Club.
 • De match van Horvath: De keeper kreeg een nieuwe kans bij Club. Hij werd niet echt op de proef gesteld, maar liet zich ook op geen foutjes betrappen. Volgt zaterdag een bisnummer?

Bekijk de goals uit Club Brugge-Oostende (4-0)

Eerste VAR-moment

Dat Club-trainer Leko voor Horvath in doel koos, was geen verrassing. Dat Vormer op de bank werd gezet, was dan weer wel een kleine surprise van de chef. Maar Club had zijn aanvoerder – die rust kreeg – niet nodig om na 45 minuten al klaar te zijn met een pover Oostende.

 

Op het kwartier resulteerden de aanvalsgolven in een eerste doelpunt: Rits bediende die andere nieuwkomer Schrijvers voor de 1-0. Club zat in een zetel, maar kon dankzij een opvallende tussenkomst van de VAR nog wat comfortabeler achterover leunen.

 

De haakfout op Diatta was door iedereen al even vergeten, maar de VAR interpelleerde de ref. Lambrechts wees naar de stip en Vanaken liet die ietwat gevleide kans niet liggen.

VAR ziet plots strafschop, Vanaken zet hem om

Tweede VAR-moment

Club stoomde door en Oostende ontsnapte meermaals aan de 3-0. Vreemd genoeg was de VAR kort na de 2-0 niet helemaal bij de les: reddende engel Faes leek het schot van Wesley te laat te keren, maar volgens de VAR en de ref was de bal niet (volledig) over de doellijn.

 

Toen de Brugse storm even ging liggen, konden de bezoekers Horvath toch wat kietelen. Maar net voor de pauze volgde nog een derde koude douche: Wesley werd weinig in de weg gelegd voor de 3-0.

 

De tweede helft was overbodig en dat was ook doorgedrongen in de kleedkamers. In het kat-en-muisspel waren de twee doelmannen nagenoeg werkloos, maar 20 minuten voor tijd moest Ondoa toch nog een vierde keer vissen. Schrijvers was bij de pinken om een gestopte vrijschop van Denswil binnen te leggen. Zaterdag trekt Club naar Genk. Dat wordt een lastigere klus dan dit opwarmertje tegen een kansloos Oostende.

Bal van Wesley over de lijn of niet? VAR ziet er geen doelpunt in

Leko: "8 à 9 op het niveau van het goeie Club"

"Dit was een hele goeie wedstrijd van Club. Vanaf de eerste tot de laatste minuut waren we dominant en gevaarlijk", analyseerde Ivan Leko. "Na die iets mindere periode hadden we een goeie wedstrijd en zege nodig. Dat is vandaag gebeurd."

 

"Ik zag progressie tegenover de match van zaterdag bij STVV. Daar waren 5 à 6 spelers op het niveau van Club, vandaag 8 à 9 op het niveau van het goeie Club."

 

De Brugse T1 strooide nog met complimentjes naar Hans Vanaken en was ook tevreden over de match van Ethan Horvath. "Of hij zaterdag speelt? Dat zullen we nog wel zien. Ik ben blij met wat ik gezien heb. Hij had enkele situaties waar hij goed moest reageren. Dat is altijd goed voor het vertrouwen, zeker in onze situatie."

Verheyen: "Te veel respect? Neen, gewoon niet goed genoeg"

Voor Gert Verheyen werd de visite aan "zijn" Jan Breydel een bezoekje om snel door te spoelen. "We waren niet in staat om iets te doen tegen een veel te sterk Club. Als je mandekking probeert op Rits en Vanaken, maar je kunt hen niet volgen... Dan wordt het moeilijk."

 

"En er was ook het verschil in techniek. Als we de bal hadden, verloren we het balbezit heel snel. Dan kun je het tempo van Club niet bijbenen. Dan schiet er weinig over. Neen, we hebben niet te veel respect getoond. We waren gewoon niet goed genoeg."

Vanaken: "Simpel en verdiend gewonnen"

 • Hans Vanaken: "De reactie van onze ploeg was goed. We hebben Oostende geen moment in de match laten komen en waren zelf op alle vlakken beter. We hebben simpel en verdiend gewonnen. De laatste weken zat het een beetje tegen en misschien was het ook niet goed genoeg voor een team als Club. Maar vandaag hebben we getoond dat we het in ons hebben en dat we het kunnen. 4-0 is misschien zelfs nog iets te weinig."
 • Siebe Schrijvers: "Club sterk of Oostende zwak? We hebben het vooral aan onszelf te danken. We waren dominant en hebben heel weinig weggegeven. Zaterdag wacht Genk. Die club zit natuurlijk nog een beetje in mij, maar ik ga naar daar om deze kleuren te verdedigen. We zullen alles geven om de drie punten mee te nemen."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 92. Einde. Afgefloten! Club Brugge knoopt weer aan met de zege tegen een kansloos Oostende. Het nestelt zich naast Genk op kop. Zaterdag trekt het naar Genk, dat zal een andere klus worden dan dit opwarmertje.
 3. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 4. tweede helft, minuut 90. Rezaei valt ongelukkig in. Club wil nog eens counteren, maar de Iraniër krijgt de bal op zijn hiel en breekt zo zelf de tegenstoot af. Het publiek mort een beetje.
 5. tweede helft, minuut 88. Schrijvers, die steeds meer zijn draai vindt bij Club, komt slecht neer en staat even te hinken. De schade lijkt evenwel mee te vallen.
 6. tweede helft, minuut 87. De wedstrijd bloedt dood. Club dringt niet meer aan, Oostende richt het vizier naar het doel van Horvath.
 7. tweede helft, minuut 84. "Vanaken heeft weer een goeie wedstrijd gespeeld.". Johan De Caluwé (Radio 1).
 8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Sofyan Amrabat erin, Hans Vanaken eruit
 9. tweede helft, minuut 83. Applauswissel. Hans Vanaken krijgt applaus van de Brugse aanhang bij zijn wissel. Hij is zonder twijfel dé draaischijf bij dit Club Brugge.
 10. tweede helft, minuut 79. Verheyen, Van der Elst, Broos, ...: voor de Brugse coryfeeën is de visite aan Jan Breydel er eentje om snel door te spoelen. Vrijdag speelt Oostende al tegen Charleroi.
 11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Oostende, Sindrit Guri erin, Richairo Zivkovic eruit
 12. tweede helft, minuut 76. "Het is een zeer makkelijke avond voor Club.". Johan De Caluwé (Radio 1).
 13. tweede helft, minuut 74. Wat een misser! Punten scoren, dat doet Rezaei vooralsnog niet. De Iraniër stormt alleen op Ondoa af, maar wil het te snel doen en kraakt zijn schot volledig. Pijnlijk.
 14. tweede helft, minuut 71. Goeie save Horvath. Hier mag Horvath toch een schouderklopje krijgen. Hij ranselt een kopbal prima uit zijn doelvlak: hier scoort de doelman punten!
 15. tweede helft, minuut 71.
 16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Siebe Schrijvers van Club Brugge. 4, 0.
 17. tweede helft, minuut 70. Schrijvers werkt de rebound binnen: 4-0. Een vrijschop van Denswil zit niet in de winkelhaak. Ondoa duwt de bal niet goed genoeg weg en vooral in de voeten van Schrijvers: hij laat zijn tweede van de avond niet liggen.
 18. Gele kaart voor Kevin Vandendriessche van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 69
 19. tweede helft, minuut 68. "Club bepaalt het tempo.". Johan De Caluwé (Radio 1).
 20. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Club Brugge, Thibault Vlietinck erin, Clinton Mata eruit