• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschacht en Lokeren snoepen zoutloos Anderlecht punten af

  einde
  11
  1. 27' - Geel - Joher Khadim Rassoul
  1. 88' - Verv. Zakaria Bakkali door Francis Amuzu
  2. 84' - Verv. Lukáš Marecek door Mehdi Terki
  3. 75' - Verv. Marko Miric door Anton Saroka
  4. 74' - Verv. James Lawrence door Ivan Santini
  5. 68' - Verv. Guus Hupperts door Omri Ben Harush
  6. 59' - Doelpunt - Nany Dimata (1 - 1)
  7. 53' - Doelpunt - Olivier Deschacht (0 - 1)
  53'Olivier Deschacht0 - 1
  59'Nany Dimata1 - 1

  Anderlecht is thuis blijven steken op 1-1 tegen Lokeren. Olivier Deschacht zette zijn ex-club net na de rust met de rug tegen de muur. Dimata wiste de openingsgoal uit, maar daarna bleven de Anderlecht-fans op hun honger zitten. "Hopelijk hebben we de bodem bereikt", zei Pieter Gerkens.

  Anderlecht - Lokeren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kums heeft de winnende treffer aan de voet, maar met een knappe parade behoedt De Wolf Lokeren voor een vijfde uitnederlaag met 2-1.
  • Man van de match: In de naar eigen zeggen "moeilijkste wedstrijd uit zijn carrière" bleef Deschacht koel genoeg voor de openingstreffer, goed voor een gouden punt voor Lokeren.
  • Opvallend: In een reeks waar Anderlecht had gerekend op 6 op 6, blijft het achter met één schamel punt. Vanhaezebrouck en het Anderlecht-bestuur hebben werk aan de winkel.

  Bekijk de goals van Anderlecht - Lokeren (1-1)

  Armoe troef in de eerste helft

  Iedereen had een gretig Anderlecht verwacht na de wanprestatie tegen Eupen, ook coach Hein Vanhaezebrouck. "We moeten gewoon winnen", was hij duidelijk. Maar ook tegen Lokeren maakte paars-wit weinig indruk, ondanks zes nieuwe namen in de basis.

   

  Het eerbetoon in de derde minuut voor ex-speler Olivier Deschacht was lang het enige moment waar de supporters zich aan konden opwarmen. Er zat weinig tempo, geen schwung en dan ook geen gevaar in de wedstrijd.

   

  Pas na 20 minuten volgde het eerste schot richting doel, van Lokeren nota bene. Hupperts mikte met zijn linker in het zijnet. Het inspireerde Saelemaelers om het ook eens te proberen, maar zijn poging ging over de kruising.

   

  Anderlecht toonde met de rust in zicht eindelijk wat tekenen van leven. Bakkali kon geen doelpunt puren uit twee kansen, Makarenko zag zijn afstandsschot op de dwarslat stranden. Een fluitconcert van het ontevreden thuispubliek was dan ook te verwachten.

  Anderlechtfans zijn Deschacht nog niet vergeten: knuffels, eerbetoon en applaus

  Dimata wist openingstreffer van Deschacht uit

  De speeches van Vanhaezebrouck en Vidarsson leken hun effect niet te missen bij de start van de tweede helft. Anderlecht startte hoopgevend en ook Lokeren vond beter de ruimtes. De Ridder mocht oprukken en zette Didillon een eerste keer echt aan het werk.

   

  Bij een hoekschop verkocht Lokeren de thuisploeg een dreun. Niemand minder dan Olivier Deschacht won het luchtduel en kopte de Waaslanders op voorsprong. Wie had dit scenario durven te bedenken?

   

  Na het applaus voor Deschacht volgde een fluitconcert voor Anderlecht, dat besefte dat het uit een ander vaatje moest tappen. Een van de weinige flitsende aanvallen leverde de gelijkmaker op: Dimata gleed de voorzet van Saelemaekers in doel.

   

  Lokeren had zijn laatste vier uitwedstrijden met 2-1 verloren en voelde de bui al hangen, maar het doelpunt viel niet meer. Een kopbal van Dimata likte de lat, De Wolf pareerde een prima kans voor Kums. Lokeren kan hoop puren uit het punt, bij Anderlecht waait een parfum de crise door het Astridpark.

  Deschacht laat zijn tranen de vrije loop na zijn terugkeer naar Anderlecht

  Vanhaezebrouck: "Dit was een beschamend niveau voor Anderlecht"

  • Pieter Gerkens (Anderlecht): "Ik denk dat we het dieptepunt hebben bereikt. We hadden vandaag nooit mogen verliezen, maar we verdienden ook niet meer. Hopelijk hebben we de bodem bereikt. Het was onze intentie om Lokeren bij de keel te grijpen, maar het kwam er niet uit."
  • Hein Vanhaezebrouck (coach Anderlecht): "Ik ben zwaar ontgoocheld. Zo'n prestatie heb ik al lange tijd niet meer gezien van mijn elftal: weinig goed voetbal, weinig initiatief, aarzelend, ... Er is geen excuus voor deze prestatie. We moeten voortdoen met de jongens die we hebben. Bornauw toonde lef en het juiste profiel om voor Anderlecht te spelen. Zo moeten we er meer hebben, maar die is nog maar 19. De oudere spelers moeten meer brengen. Dit was een beschamend niveau voor Anderlecht. Misschien moeten we sneller ingrijpen en wisselen."

  Vidarsson: "Wat we hebben gecreëerd, werkte goed"

  Interim-trainer Arnar Vidarsson was tevreden met de prestatie van Lokeren. "We pakken een verdiend punt. We stonden goed. Wat we hebben gecreëerd de voorbije drie dagen, kwam goed. We wilden hoog druk zetten op Anderlecht en dat lukte."

   

  "Deschacht heeft in vreemde omstandigheden afscheid moeten nemen van Anderlecht, dus het stond in de sterren geschreven dat hij zou scoren."

  Vanhaezebrouck: "Ik zal bepaalde spelers niet meer verdedigen"

  Deschacht: "De reactie van de fans ga ik nooit van mijn leven vergeten"

  Overmeire: "Het is een goed teken dat sommige jongens ontgoocheld zijn met dit punt"

  Bornauw: "Als er dan toch iemand moest scoren dan gun ik het Deschacht"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Anderlecht blijft op een ontgoochelend gelijkspel steken tegen Lokeren. Voor de thuisploeg een domper, voor de bezoekers een puntje van de hoop.
  2. tweede helft, minuut 94. Lokeren duikt de loopgraven in om zijn punt te verdedigen, maar Rassoul begaat een domme fout op Amuzu. Anderlecht krijgt zo nog een ultieme kans.
  3. tweede helft, minuut 92. Lokeren telt af, want voorlopig heeft het een puntje op Anderlecht op zak. Een puntje van de hoop misschien voor Vidarsson (en Sollied).
  4. tweede helft, minuut 91. Vier minuten extra. Anderlecht heeft nog 4 minuten om het crisisspook weg te jagen uit het Astridpark. .
  5. tweede helft, minuut 90. De Ridder zoekt naar opties, maar talmt zo lang dat Amuzu hem de bal kan afsnoepen.
  6. tweede helft, minuut 89. Vanhaezebrouck zucht en blaast. Anderlecht dreigt met 1 op 6 achter te blijven na confrontaties met Lokeren en Eupen. Vijf punten minder dan verwacht.
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Anderlecht, Francis Amuzu erin, Zakaria Bakkali eruit
  8. tweede helft, minuut 87. "Wat zou Pär Zetterberg denken van deze prestatie?". Filip Joos.
  9. tweede helft, minuut 87. De Lokerse defensie wil zich niet laten kennen, maar Anderlecht blijft duwen. Bakkali zal De Wolf niet verschalken met zijn zacht schotje naar de rechterhoek.
  10. tweede helft, minuut 85. Het derde afstandsschot van Makarenko levert een corner op, maar daar blijft het ook bij. Anderlecht zoekt wanhopig naar een winnende treffer.