• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Invaller Pozuelo laat zich opmerken, maar leidt Genk niet naar zege

  einde
  00
  terugwedstrijd
  1. 45' - Geel - Ruslan Malinovskiy
  2. 42' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  3. 27' - Geel - Bryan Heynen
  1. 90' - Geel - Mbwana Samatta
  2. 88' - Verv. Leandro Trossard door Jakub Piotrowski
  3. 78' - Verv. Josef Hušbauer door Alex Král
  4. 77' - Verv. Milan Škoda door Mick van Buren
  5. 71' - Geel - Jan Boril
  6. 70' - Verv. Dieumerci Ndongala door Joseph Paintsil
  7. 61' - Verv. Jaromír Zmrhal door Peter Olayinka
  8. 58' - Verv. Ivan Fiolic door Alejandro Pozuelo
  9. 49' - Geel - Ondrej Kúdela

  Slavia Praag en Racing Genk hebben elkaar in evenwicht gehouden in de 1/16e finales van de Europa League. Ondanks een resem kansen bleef het bijna miraculeus 0-0. De transferhongerige Pozuelo viel sterk in.

  Genk en Praag komen niet aan scoren toe in de Europa League

  Video player inladen ...

  Slavia geen leuke date op Valentijn

  Vooraf was niet de vraag of Genk Pozuelo zou missen op Valentijnsdag. De vraag was hoe groot het gemis zou zijn. Slavia Praag bleek in die omstandigheden geen leuke date. De Tsjechen waren uitstekend georganiseerd en verstikten Genk met hun enorme werkkracht.

   

  Slavia dreigde met afstandsschoten en hun lengte voor doel. Vukovic werd een keer geklopt, maar het schot van Skoda ging via de paal buiten. Genk vond langzaam wat beter zijn draai, zonder te overtuigen. Trossard toonde wel zijn voorliefde voor mooie goals, maar trapte op zijn beurt hard op de paal. (zie video).

  Video player inladen ...

  Pozuelo nog beter dan anders

  Net voor het uur kreeg deze eerste afspraak met Slavia de vonk die het ijs brak. Pozuelo viel in en liet vanaf de eerste minuut zien dat hij het kloppend hart van Genk is. Hij speelde schijnbaar nog beter dan anders.

   

  Op een presenteerblaadje bood hij De Norre de 0-1 aan, maar de linksback raakte niet voorbij de doelman (zie video). Het was de beste kans voor Genk, maar ook Samatta scoorde niet op aangeven van Pozuelo en een goal van Trossard in de rebound werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

   

  De aanwezigheid van Pozuelo deed Slavia Praag pijn, maar duwde hen zeker niet helemaal uit de match. Met wat meer efficiëntie had Genk twee of drie goals kunnen slikken, maar spits Skoda had zijn dagje niet. Het was bijna een mirakel dat de match eindigde op 0-0.  De terugmatch wordt razend interessant.

  Video player inladen ...

  Clement: "Dit was beste Europese tegenstander"

  Philippe Clement : "Een 1-1 of 2-2 was beter geweest voor ons. Het gelijkspel is wel terecht. In zo een match hoop je dat je efficiënter bent dan je tegenstander, maar dit was een goede ploeg. De beste waar we Europees al tegen speelden. Besiktas heeft meer individueel talent, maar dit is meer een geheel."

   

  "Het zijn ook bijna allemaal internationals met veel ervaring. Ik hoop dat we met dezelfde ingesteldheid, voor ons eigen publiek en op een beter veld wat sneller kunnen spelen en meer bressen kunnen slaan."

   

  "Ik ben blij dat Pozuelo de kans heeft gekregen om alle onzin die deze week is verschenen van zich af te spelen. Hij heeft heel veel kwaliteiten. Als Vanaken bij Club Brugge wegvalt, zou dat ook heel anders zijn voor Club. We zullen zien hoe dit verhaal afloopt. Dit is een verhaal tussen clubs, makelaars en het bestuur."

  Clement: "Blij dat Pozuelo al die onzin op een paar minuten heeft kunnen wegspelen"

  Video player inladen ...

  De Norre: "Had de keeper geen kans mogen geven"

  Video player inladen ...

  Malinovski: "Was niet makkelijk om ons spel te spelen op dit veld"

  Video player inladen ...

  Trossard: "We moeten gewoon zuiverder zijn"

  Video player inladen ...

  Heynen: "Thuis kunnen we altijd iets extra"

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Einde match

   Het is een klein mirakel, maar Slavia Praag tegen Racing Genk eindigt op 0-0. Het wordt nog een leuke terugmatch volgende week.
  2. Genk komt met de schrik vrij

   Het is Slavia dat nog snel countert. Soucek zet prima voor, maar Coufal is gelukkig voor Genk net iets te klein om aan de bal te kunnen aan de tweede paal.
  3. "Het is een half mirakel dat in deze match niet is gescoord."

   Peter Vandenbempt
  4. Vijf extra minuten

   Op dit moment klinken de vijf extra minuten niet als muziek in de Genkse oren, maar wie weet zit er wel nog een scherpe counter in.
  5. Genk moet achteruit

   Het slotoffensief komt van de thuisploeg. Heel vaak komt de goede voorzet van Coufal vanop de flank van de Norre. Olayinka is eerst op de bal, maar kan de bal niet de juiste richting geven.
  6. Genk slaat even aan het prutsen en mag blij zijn dat Praag het niet afmaakt

  7. Aidoo moet lijf en leden gebruiken om Van Buren af te houden in het strafschopgebied. Het is echt een leuke en spannende tweede helft.
  8. Samatta stuit van dichtbij op de doelman