UEFA Europa League - speeldag 1 - 14/02/19 - 18:56
40'
Lautaro Martínez
0 - 1
40'

Inter Milaan heeft zijn heenwedstrijd op het veld van Rapid Wien met 0-1 gewonnen. Nainggolan en co hadden voldoende aan een penaltytreffer voor de rust.

Penaltydoelpunt voor rust beslist de partij

Met elf verschillende nationaliteiten kwam Inter aan de aftrap in de wedstrijd tegen Rapid Wien. Daaronder begon onder meer Radja Nainggolan in de basis. En lang duurde het niet vooraleer Inter in de aanval trok. Politano mikte maar net naast het doelkader na amper twee minuten.

En ook nadien bleef Inter domineren, en dat loonde. Martinez werd in de zestien onderuitgeschoffeld: strafschop. De Argentijn twijfelde niet en maakte het belangrijke uitdoelpunt.

Na de rust moest Rapid Wien naar de tegengoal zoeken, maar het was opnieuw Inter dat voor het eerst gevaarlijk was. Vecino zag zijn kopbal over doel zoeven. Daar was dan plots toch de ploeg uit Wenen. ex-Inter-speler Knasmüllner zette doelman Handanovic eens aan het werk, die laatste won het duel.

Ook Nainggolan leverde nog een poging richting Strebinger af. Hij zette z'n rechter op een voorzet van Perisic, maar kon zijn poging niet binnen het doelkader houden. Scoren lukte geen van beide ploegen meer. Eindstand: 0-1, een goede uitgangspositie voor Inter.