Inter en invaller Romelu Lukaku slepen zich naar de kwartfinales

 1. 33' - Geel - Matteo Darmian
 1. 90+7' - Geel 2 - Pepê
 2. 90' - Geel - Francesco Acerbi
 3. 85' - Verv. Mateus Uribe door Danny Namaso
 4. 85' - Verv. Zaidu Sanusi door Wendell
 5. 80' - Verv. Nicolò Barella door Marcelo Brozovic
 6. 80' - Verv. Matteo Darmian door Milan Škriniar
 7. 79' - Geel - Pepê
 8. 74' - Verv. Alessandro Bastoni door Stefan de Vrij
 9. 71' - Verv. Evanilson door Toni Martínez
 10. 70' - Verv. Stephen Eustáquio door Andre Franco
 11. 70' - Verv. Federico Dimarco door Danilo D'Ambrosio
 12. 70' - Verv. Edin Džeko door Romelu Lukaku
 13. 69' - Geel - Edin Džeko

Inter heeft zijn bonus uit de eerste ontmoeting met Porto niet weggegeven. In een magere en gesloten return verdween de nul niet van het scorebord, al ontsnapten de bezoekers nog in de extra tijd bij een drievoudig Portugees salvo. Romelu Lukaku, de verlosser in de heenmatch, viel na 70 minuten in. 

Porto - Inter in een notendop:

Sleutelmoment: De 95e minuut zal nog lang door het collectieve geheugen van de Portugezen spoken. Tot dan had Porto nog geen deftige kans bij elkaar gevoetbald, maar in het absolute slot raakte de thuisploeg nog de lat, de paal en de handschoenen van Onana.

 

Man van de match: De uitblinker in het belangrijkste moment van de partij? Zonder twijfel: André Onana. De doelman hield zijn zwalpende ploeg - zeker in het slot van de wedstrijd - staande. De doelman van Inter was daarnaast op geen enkele fout te betrappen. Van levensbelang.

 

Opvallend: De renaissance van Romelu Lukaku leek na de heenwedstrijd volbracht. Toch blijft onze landgenoot in Italië vechten tegen de eeuwige twijfels. Opnieuw gunde trainer Simone Inzaghi onze landgenoot niet meer dan een invalbeurt van een dikke twintig minuten.

Invaller Romelu Lukaku speelde vandaag een bijrolletje bij Inter, en toch hebben de Italianen hun kwalificatie voor de kwartfinale te danken aan onze landgenoot.

 

Hoe dat mogelijk is? Simpel: Porto moest het doelpunt van Lukaku vanuit de heenwedstrijd (1-0) proberen weg te werken, maar het toonde zich vanavond niet in staat om zijn niveau vanuit de Portugese competitie te overstijgen.

 

Te traag, te slordig en vooral veel te voorzichtig ... De thuisploeg beet zijn tanden steevast stuk op de Milanese muur en liet in de reguliere speeltijd dan ook geen enkele échte kans optekenen. 

 

Inter zelf zag dat graag gebeuren, maar zal de wedstrijd van vanavond toch ook liefst zo snel mogelijk vergeten. Een invalbeurt van stormram Romelu Lukaku ('70), die zich wel bedrijvig toonde met zijn spitsenbroertje Lautaro Martinez, bracht weinig verandering in het slappe optreden van zijn ploeg.

 

De langgerekte geeuw werd in de 94e minuut nog opgeschrikt door een dolle minuut, waar Porto zowel de lat als de paal raakte, maar ook daar vond de thuisploeg alleen maar desillusie. 

 

Het moet zo de Champions League door de achterdeur verlaten. Inter kwam met de schrik vrij, maar heeft op deze manier weinig te zoeken op het Kampioenenbal. 

Fase per fase

 1. einde, 22 uur 59. EINDE: 0-0. Inter heeft zijn bonus uit de eerste ontmoeting met Porto niet weggegeven. In een magere en gesloten return verdween de nul niet van het scorebord, al ontsnapten de bezoekers nog in de extra tijd bij een drievoudig Portugees salvo. Romelu Lukaku, de verlosser in de heenmatch, viel na 70 minuten in.  Pepe kreeg in de allerlaatste minuut nog rood. .
 2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
 3. Tweede gele kaart voor Pepê van FC Porto tijdens tweede helft, minuut 97
 4. tweede helft, minuut 95. Bijna dan toch de 1-0. De Portugezen staan met de handen in het haar. 94 minuten lang voetbalden ze geen echte kans bij elkaar, maar in de allerlaatste minuut zijn ze tot drie keer toe dicht bij de 1-0. Taremi, Marcano en Grujic tekenden voor een redding van Onana, een bal op de paal en een kopbal op de deklat. .
 5. Er komen 7 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. Gele kaart voor Francesco Acerbi van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 90
 7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij FC Porto, Danny Namaso erin, Mateus Uribe eruit
 8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij FC Porto, Wendell erin, Zaidu Sanusi eruit
 9. tweede helft, minuut 83. De tandem Lukaku-Martinez toont zich gevaarlijk op de counter. Onze landgenoot dribbelt de grote rechthoek binnen en ziet zijn gekraakt schot ei zo na tegen het net gedevieerd worden door zijn spitsenbroertje. Porto is alvast gewaarschuwd voor het nieuwe vennootschap vooraan bij de Italianen. .
 10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Internazionale, Marcelo Brozovic erin, Nicolò Barella eruit
 11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Internazionale, Milan Škriniar erin, Matteo Darmian eruit
 12. Gele kaart voor Pepê van FC Porto tijdens tweede helft, minuut 79
 13. tweede helft, minuut 78. Porto bouwt aan een slotoffensief. Het gaat niet langer nodeloos breed, Sérgio Conceição schreeuwt zijn mannen resoluut de aanval in. Kunnen de Portugezen die aanvalsdrang ook verzilveren met een ultiem doelpunt? .
 14. tweede helft, minuut 77.
 15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Internazionale, Stefan de Vrij erin, Alessandro Bastoni eruit
 16. tweede helft, minuut 74. Eindelijk nog eens wat opschudding tussen de lijnen. Na een flipperkastmomentje valt het leer voor de voeten van Grujic. De middenvelder van Porto twijfelt niet en schuift de bal hard naar de verste hoek, maar daar ligt Onana opnieuw in de weg. .
 17. tweede helft, minuut 73. Lukaku komt een eerste keer aan de bal. De Rode Duivel knokt zich knap in balbezit in een potig duel. Hij probeert Barella nadien weg te sturen met een hakje, maar zijn diepe bal mist precisie.  .
 18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij FC Porto, Toni Martínez erin, Evanilson eruit
 19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij FC Porto, Andre Franco erin, Stephen Eustáquio eruit
 20. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Internazionale, Danilo D'Ambrosio erin, Federico Dimarco eruit