Inter en invaller Romelu Lukaku slepen zich naar de kwartfinales

  Inter heeft zijn bonus uit de eerste ontmoeting met Porto niet weggegeven. In een magere en gesloten return verdween de nul niet van het scorebord, al ontsnapten de bezoekers nog in de extra tijd bij een drievoudig Portugees salvo. Romelu Lukaku, de verlosser in de heenmatch, viel na 70 minuten in. 

  Porto - Inter in een notendop:

  Sleutelmoment: De 95e minuut zal nog lang door het collectieve geheugen van de Portugezen spoken. Tot dan had Porto nog geen deftige kans bij elkaar gevoetbald, maar in het absolute slot raakte de thuisploeg nog de lat, de paal en de handschoenen van Onana.

   

  Man van de match: De uitblinker in het belangrijkste moment van de partij? Zonder twijfel: André Onana. De doelman hield zijn zwalpende ploeg - zeker in het slot van de wedstrijd - staande. De doelman van Inter was daarnaast op geen enkele fout te betrappen. Van levensbelang.

   

  Opvallend: De renaissance van Romelu Lukaku leek na de heenwedstrijd volbracht. Toch blijft onze landgenoot in Italië vechten tegen de eeuwige twijfels. Opnieuw gunde trainer Simone Inzaghi onze landgenoot niet meer dan een invalbeurt van een dikke twintig minuten.

  Invaller Romelu Lukaku speelde vandaag een bijrolletje bij Inter, en toch hebben de Italianen hun kwalificatie voor de kwartfinale te danken aan onze landgenoot.

   

  Hoe dat mogelijk is? Simpel: Porto moest het doelpunt van Lukaku vanuit de heenwedstrijd (1-0) proberen weg te werken, maar het toonde zich vanavond niet in staat om zijn niveau vanuit de Portugese competitie te overstijgen.

   

  Te traag, te slordig en vooral veel te voorzichtig ... De thuisploeg beet zijn tanden steevast stuk op de Milanese muur en liet in de reguliere speeltijd dan ook geen enkele échte kans optekenen. 

   

  Inter zelf zag dat graag gebeuren, maar zal de wedstrijd van vanavond toch ook liefst zo snel mogelijk vergeten. Een invalbeurt van stormram Romelu Lukaku ('70), die zich wel bedrijvig toonde met zijn spitsenbroertje Lautaro Martinez, bracht weinig verandering in het slappe optreden van zijn ploeg.

   

  De langgerekte geeuw werd in de 94e minuut nog opgeschrikt door een dolle minuut, waar Porto zowel de lat als de paal raakte, maar ook daar vond de thuisploeg alleen maar desillusie. 

   

  Het moet zo de Champions League door de achterdeur verlaten. Inter kwam met de schrik vrij, maar heeft op deze manier weinig te zoeken op het Kampioenenbal.