9. 86' - Doelpunt - Romelu Lukaku (1 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 22/02/23 - 21:00
86'
Romelu Lukaku
86'
1 - 0

Na een moeilijke periode heeft Romelu Lukaku zich nog eens tot matchwinnaar kunnen kronen bij Inter. De Rode Duivel bevrijdde zijn team in de achtste finale tegen een tienkoppig Porto met een doelpunt in het slot. Inter kan zo met een kleine bonus naar Porto trekken.

Inter - Porto in een notendop:

• Sleutelmoment: Met nog tien minuten te gaan komt Porto met tien man te staan. De Italianen trekken nog vol ten aanval en kunnen de partij uiteindelijk nog winnend afsluiten.

• Man van de match: Romelu Lukaku kreeg een halfuur om zich te tonen en hij heeft zijn kans gegrepen. Een gretige invalsbeurt werd beloond met de winnende treffer. Dit weekend wel in de basis?

• Statistiek (1): Met dit doelpunt is Lukaku nu de Belg met de meeste doelpunten in de Champions League. Zijn totaal staat nu op 17.

• Statistiek (2): 10 gewonnen wedstrijden op rij en 22 wedstrijden niet meer verloren. Porto weet na vanavond weer wat verliezen is.

Lukaku moet eerst nog toekijken

Inter ontving vanavond ploeg-in-vorm Porto. De Portugezen van trainer Conceicao verloren al 22 wedstrijden op rij niet meer en wilden daar in Milaan nog een partij aan toevoegen.

Bij de Italianen was er geen plek voor Romelu Lukaku in de basis. De spits is nog steeds geen onbetwiste basisspeler en moest toekijken vanop de bank.

Beide ploegen kregen één grote kans, maar matig afwerken en goed keeperswerk voorkwamen een voorsprong.

Vlak voor de rust leek de 1-0 dan toch te vallen, maar dat was buiten doelman Costa gerekend. De Portugees had een fenomenale reflex in huis om een kopbal van dichtbij uit zijn doel te vegen.

Lukaku eist de hoofdrol op

Iets voor het uur was het dan tijd voor Romelu Lukaku.

De spits was gretig en toonde zich al snel met een goede pass naar spitsbroer Lautaro, die een voetje te kort kwam.

Tien minuten voor het einde leken beide ploegen vrede te nemen met een gelijkspel, maar toen pakte Porto-speler Otavio een tweede gele kaart.

Inter ging nog even op de gaspedaal staan en werd daar vijf minuten nadien voor beloond.

Een goede voorzet kwam perfect voor Lukaku die eerst nog staalhard tegen de paal kopte. In de rebound faalde de Rode Duivel echter niet en gaf hij geen schijn van kans aan doelman Costa.

Dankzij het doelpunt van de Belg zet Inter een flinke stap richting een eerste kwartfinale in 12 jaar. Porto verliest dan weer voor het eerst sinds oktober 2022.