Chelsea legt zwakke broertje Malmö makkelijk over de knie

  1. 44' - Verv. Timo Werner door Callum Hudson-Odoi
  2. 23' - Verv. Romelu Lukaku door Kai Havertz
  3. 21' - Doelpunt strafschop - Jorginho (2 - 0)
  4. 19' - Geel - Lasse Nielsen
  5. 9' - Doelpunt - Andreas Christensen (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Jo Inge Berget door Niklas Moisander
  2. 66' - Verv. Ben Chilwell door Marcos Alonso
  3. 66' - Verv. César Azpilicueta door Reece James
  4. 65' - Verv. N'Golo Kanté door Saúl
  5. 59' - Verv. Sergio Peña door Erdal Rakip
  6. 59' - Verv. Anders Christiansen door Adi Nalic
  7. 57' - Doelpunt strafschop - Jorginho (4 - 0)
  8. 56' - Geel - Eric Larsson
  9. 53' - Geel - Anders Christiansen
  10. 48' - Doelpunt - Kai Havertz (3 - 0)

  Een kat-en-muisspel. Dat kregen we op Stamford Bridge te zien tussen Chelsea en Malmö. "The Blues" namen makkelijk de maat van de Zweden, maar Tuchel zag met Romelu Lukaku en Timo Werner wel zijn voorhoede geblesseerd uitvallen. 

  Bedrijvige Lukaku hinkt geblesseerd van het veld

  Kon hij na zijn laatste treffer op 14 september nog een keer scoren? Dat was de hamvraag voor Romelu Lukaku voor aanvang van deze partij. De Rode Duivel begon alvast bedrijvig. Eerst zocht hij nog Werner waarna hij zelf de trekker overhaalde. Doelman Dahlin bracht echter redding. 

  De Malmö-verdediging had de handen vol met "Big Rom". Vraag dat maar aan Lasse Nielsen. De ex-speler van Gent haalde Lukaku in de eigen 16-meter met een stevige tackle onderuit. Chelsea kreeg dan wel een strafschop, de zorgen om Lukaku waren er niet minder op. De spits moest dan ook het veld vroegtijdig verlaten met een enkelblessure.

  Op dat moment had Christensen Chelsea al met een knappe volley op voorsprong gebracht. Jorginho verdubbelde de voorsprong dan vanop de stip.

  Het was het spel van kat en muis dat Chelsea en Malmö met elkaar speelden. Toch moest Tuchel nog een opdoffer verwerken, want ook zijn andere spits Timo Werner hinkte geblesseerd van het veld.

  Malmö trapt geen bal tussen de palen

  Ook na de pauze had Malmö niets in de pap te brokken. Vrijwel meteen in de 2e helft werd Kai Havertz prima diep gestuurd. De vervanger van Lukaku maakte het fraai af met een stiftballetje.

  Niet veel later stak Larsson het mes nog wat dieper in de Zweedse wonde. De verdediger beukte stevig in op Rüdiger: weer een strafschop dus voor Chelsea. Opnieuw faalde Jorginho niet vanop de stip.

  Klus makkelijk geklaard dus voor de troepen van Tuchel. Voor Malmö wordt het kampioenenbal stilaan een nachtmerrie. Het trapte vanavond geen enkele keer tussen de palen van Mendy en slikte in 3 wedstrijden al 11 doelpunten. Zonder ook zelf 1 keer te scoren. 


  Chelsea blijft met 6 punten in het zog van Juventus dat met 0-1 won van Zenit. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. De wedstrijd, die er nooit één was, zit erop. In de 2e helft diepten Havertz en Jorginho (opnieuw via een strafschop) de score nog uit. Het werd een makkelijke avond voor Chelsea. .
  3. 2' extra. Voor wat het waard is: we voetballen nog 2 minuten in deze partij.  . tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 88. De thuisploeg krijgt nog een vrije trap op een interessante plek. Rüdiger vuurt een pegel af, maar zijn schot mist richting. .
  5. tweede helft, minuut 86. Het is nu de wedstrijd uitspelen wat Chelsea doet. Kansen hebben we al een tijdje niet meer gezien.  .
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Malmö FF, Niklas Moisander erin, Jo Inge Berget eruit
  7. tweede helft, minuut 80. Marcos Alonso mag zich nog een keer opmaken voor een hoekschop. Hij krult het leer richting 2e paal. Daar staat Mason Mount, maar die kan niet op doel besluiten.  .
  8. tweede helft, minuut 76. Zenit - Juventus . Als we even kijken naar die andere wedstrijd in groep H, dan kan Chelsea een goede zaak doen. In Zenit - Juventus staat het namelijk nog altijd 0-0.  .
  9. tweede helft, minuut 71. De voet gaat nu wel een tijdje van het gaspedaal bij Chelsea. Ze blijven de bal wel in eigen rangen behouden.  .
  10. tweede helft, minuut 70.
  11. tweede helft, minuut 66. Opdracht geslaagd, weet ook Tuchel. Hij gunt Kanté, Chilwell en Azpilicueta wat rust. Alonso, James en Saul krijgen nog speelminuten.  .
  12. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Chelsea, Marcos Alonso erin, Ben Chilwell eruit
  13. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Chelsea, Reece James erin, César Azpilicueta eruit
  14. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Chelsea, Saúl erin, N'Golo Kanté eruit
  15. tweede helft, minuut 64. Dan toch is een poging van de bezoekers. Larsson trapt een afvallende bal wel heel ver over. Doelman Mendy heeft nog geen bal moeten pakken.  .
  16. tweede helft, minuut 62. Chelsea blijft drukken. Ondanks dat de wedstrijd al lang gespeeld is, drukt Chelsea toch nog steeds door. Hongerig om die 5e treffer te maken. Malmö zet daar weinig tot niets tegenover.  .
  17. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij Malmö FF, Erdal Rakip erin, Sergio Peña eruit
  18. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij Malmö FF, Adi Nalic erin, Anders Christiansen eruit
  19. tweede helft, minuut 57. GOAL! 4-0 Jorginho. Net als in de 1e helft zet Jorginho zijn elfmeter om. Diawara is eraan voor de moeite.  .