Domper voor Lukaku: aanvaller mogelijk "enkele matchen" out met enkelblessure

  Lukaku's rechtervoet zit in de schaar van verdediger Nielsen.

  Het zit Romelu Lukaku even niet mee. Tegen Malmö was hij op zoek naar een goaltje om een punt te zetten achter zijn droge periode, maar dat draaide even anders uit. Lukaku dribbelde zichzelf in een scoringspositie in de 16, maar werd langs achteren gehaakt. Penalty, maar de Rode Duivel kon niet meer voort. Zijn rechterenkel werd zwaar geraakt. Volgens zijn coach is hij enkele matchen out.

  Bekijk de fase:

  "Lukaku is enkele matchen out met gekneusde enkel"

  Romelu Lukaku begon als een wervelwind aan zijn tweede periode bij Chelsea, maar de voorbije maand kwam er geen doelpunt meer bij. Coach Tuchel nam hem in bescherming: "Hij is mentaal wat moe."

   

  Malmö thuis was de ideale match om weer wat vertrouwen op te doen. En Lukaku toonde zich ook bedrijvig in de openingsfase. Rond minuut 20 dribbelde hij zich na een snelle tegenaanval in de vijandige 16 voorbij 2 verdedigers.

   

  Hij kwam zo oog in oog te staan met doelman Dahlin. Maar net voor de spits kon aanleggen, tackelde Lasse Nielsen hem langs achteren. De rechtervoet van Lukaku plooide dubbel, Lukaku wist meteen dat het ernstig was en bleef liggen.

  De ref floot voor penalty, Nielsen kreeg geel en Lukaku verzorging. Hij kon maar moeilijk stappen, zijn enkel was zwaar geraakt. Nadat Jorginho vanaf de stip de 2-0 binnengetrapt had, gaf Lukaku meteen aan dat hij niet meer verder kon.

  Op de persconferentie na de partij kwam coach Tuchel met wat nieuws: "Lukaku sukkelt met een verzwikking van zijn enkel. Ik denk dat hij enkele matchen out zal zijn."

   

  Nog in de eerste helft viel met Timo Werner nog een spits uit met een spierprobleem, dus Tuchel zal moeten puzzelen. "Ik moet oplossingen zoeken, geen excuses", klonk het stellig. 

  Lees ook: