Lukaku scoort niet meer: "Hij heeft veel gespeeld en is mentaal moe"

  Vindt Romelu Lukaku snel weer de weg naar doel?

  De wittebroodsweken van Romelu Lukaku bij Chelsea zijn voorbij. Al meer dan een maand staat Lukaku droog voor zijn club. Trainer Thomas Tuchel neemt zijn spits in bescherming.

  Chelsea telde ongeveer 115 miljoen euro neer om Romelu Lukaku los te weken bij Inter en de aanvaller betaalde een deel van dat bedrag meteen terug met doelpunten. Maar de voorbije weken is de productie van Lukaku stilgevallen.

   

  "Hij heeft veel matchen gespeeld de laatste tijd, waardoor hij mentaal een beetje moe is", zegt Thomas Tuchel. "Maar we maken ons daar geen grote zorgen om."

   

  "Mijn spelers moeten zich nog steeds een beetje aanpassen aan de manier waarop Romelu speelt. Dat gaat elke dag een beetje beter. Maar doordat hij sinds de zomer zoveel gespeeld heeft, heeft hij nu even een terugslag."

   

  Ook de mindere prestaties van de Rode Duivels zouden op Lukaku wegen. "Het betekent veel voor hem om voor zijn land uit te komen. Dat neemt hij heel serieus. Als het dan even tegenzit met die nationale ploeg, zoals onlangs in de Nations League, gaat hij daarover nadenken. Die last drukt op zijn schouders en vermoeit hem."

  Als het even tegenzit met de nationale ploeg, gaat Romelu daarover nadenken. Dat drukt op zijn schouders.

  Thomas Tuchel

  Lukaku speelt morgen met Chelsea tegen Malmö