49'
Joaquín Correa
49'
1 - 4

Enkel een mirakel kan Bayern München nog uit de kwartfinales van de Champions League houden. De titelhouder was in de heenmatch van de 1/8e finales meer dan een maatje te groot voor Lazio. In Rome incasseerde de thuisploeg een 1-4-tik, en dat zonder dat Bayern hoefde te imponeren.

Lazio – Bayern in een notendop:

• Sleutelmoment: Na 9 minuten speelt Mussachio een bal te kort terug, waardoor Lewandowski – wie anders? – er makkelijk 0-1 van kan maken. Alle hoop op een stunt van Lazio kan zo meteen volledig worden opgedoekt.

• Man van match: Zeker niet de beslissendste, maar Niklas Süle verdient wel een eervolle vermelding. De bonkige verdediger moest noodgedwongen depanneren op de rechtsback en deed dat naar behoren.

• Opvallende statistiek: Jamal Musiala mag later deze week zijn 18e verjaardag vieren, maar maakte vanavond zijn eerste treffer in de Champions League. Daarmee is hij de jongste doelpuntenmaker ooit in het kampioenenbal voor de Duitse recordkampioen.

Bayern maakt makkelijk het verschil in eerste helft

Na een verrassende 1 op 6 in eigen land leek er wat twijfel te zijn gerezen bij Bayern. Door de afwezigheid van Tolisso en vooral Müller moesten de Duitsers bovendien met een lichtjes hertekend elftal aan de bak.

Lazio kon dus wat hoop koesteren, maar die kreeg al vroeg in de match een ferme knauw. Na een te korte terugspeelbal van Mussachio kon eeuwige sluipschutter Robert Lewandowski het net doen trillen.

De thuisploeg kon daar zeer weinig tegenover zetten, al had een penalty halverwege de eerste helft wel gekund. Boateng haakte de opkomende Milinkovic-Savic, maar de ref en de VAR zagen er geen graten in.

Even later kreeg Jamal Musiala – de 17-jarige vervanger van Müller – heel veel tijd om uit te halen, met een dubbele voorsprong tot gevolg. Daar bleef het niet bij, want via een simpele rebound van Sané werd het nog voor de rust 0-3.

Bayern strafte zo ieder foutje achterin genadeloos af en met drie uitdoelpunten voor de pauze had de wedstrijd even goed al meteen afgefloten kunnen worden.

Vroege goals in overbodige tweede helft

Na de rust werd het allemaal nog wat pijnlijker voor de ploeg die Club Brugge uitschakelde in de groepsfase. Nog in de eerste minuut duwde Acerbi een bal van Sané ongelukkig in eigen doel.

Dat inspireerde Correa tot een knappe actie en dito eerredder: 1-4. Die goal leek Lazio zowaar nog wat vertrouwen te geven, maar Neuer echt verontrusten bleek te hoog gegrepen.

Zo kabbelde de wedstrijd richting het einde. Een plaats bij de laatste acht lijkt nu al binnen voor de winnaar van vorig jaar.

Flick: "Gigantische stap gezet richting kwartfinales"

Bayern-coach Hans-Dieter Flick was uiteraard een gelukkig man na de 1-4-zege. "We hebben een goeie collectieve prestatie afgeleverd", aldus de 55-jarige oefenmeester.

"We wilden Lazio onder druk zetten, we hebben kansen gecreëerd, we hebben gescoord: ik kan alleen maar tevreden zijn."

"De Champions League is heel belangrijk voor mijn spelers. Ze hebben getoond dat ze allemaal klaar zijn. Dit is een meer dan verdiende overwinning."

"Of we de topfavoriet zijn voor de eindzege? Neen. We moeten de terugmatch eerst afwachten. We hebben wel een gigantische stap gezet naar de kwartfinales, maar je moet het match per match bekijken."

90+7'

Vroeg in de tweede helft kregen we nog twee doelpunten te zien: een owngoal van Acerbi op aangeven van Sané en een knappe eerredder van Correa. Dat veranderde eigenlijk niets aan de feiten en maakte de tweede helft er niet minder overbodig op. De match kabbelde voort richting het laatste fluitsignaal. Bayern lijkt nu al zeker van de kwartfinale.

90+2'

De vier minuten extra tijd zijn ondertussen zo goed als versteken. Tijd om af te ronden, als je het ons vraagt.

90+1'

De wissels die zolang in de lucht hingen, zijn dan toch een feit. Sarr en Chupo-Moting mogen de match nog uitspelen.

90+1'

90'
FC Bayern München
90'
89'

Grappig beeld in de slotfase. Chupo-Moting staat al enkele minuten langs de kant te wachten om in te vallen, maar de wissel komt er maar niet omdat het spel al minuten lang niet heeft stilgelegen. De Duitsers tikken schijnbaar moeiteloos rond.

84'
84'

5 minuten nog

Deze tweede helft willen we lliefst zo snel mogelijk vergeten, maar gelukkig is hij ook zo goed als voorbij.

82'

De meegekomen Acerbi kan koppen richting doel, maar omdat hij moet te ver achteruit leunen en kan zo niet voor dreiging zorgen.

80'

Lewandowski op Reina

Met nog 10 minuten op de klok kan Lewandowski zich nog eens onderscheiden. Vanuit de draai kan de Pool uithalen, maar Reina reageert alert. Een zeldzaam moment van opwinding in een voor de rest matige tweede helft.