Ga naar de inhoud
De late 2-1 van Juventus kan nog het verschil maken.

Juventus moet zwoegen voor belangrijk uitdoelpunt in Porto

 wo 17 februari 2021 22:53
FC Porto
einde
2-1
Juventus
JUV
einde (n.v.)
3-2
POR
    1. 63' - Geel - Matthijs de Ligt
    2. 82' - Doelpunt - Federico Chiesa (2 - 1)
    3. 88' - Geel - Merih Demiral
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 17/02/21 - 21:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    82'
    Federico Chiesa
    2 - 1
    Federico Chiesa
    82'

    Porto heeft Juventus in eigen huis in bedwang gehouden. Het kwam zelf op een 2-0-voorsprong, maar Chiesa zorgde nog voor het belangrijke uitdoelpunt voor Juventus op het einde van de wedstrijd: 2-1.

    Porto - Juventus in een notendop:

    • Sleutelmoment: Taremi scoort na amper 1 minuut en 3 seconden in de 1e helft, Marega heeft na de rust zelfs maar 19 seconden nodig voor de 2-0. Toch valt hét sleutelmoment in de slotfase met de aansluitingstreffer van Chiesa. Juventus houdt zo zicht op de kwartfinales.

    • Man van de match: Federico Chiesa speelde allerminst de pannen van het dak en zelfs de afwerking bij zijn aansluitingstreffer was niet helemaal zuiver. Maar zijn goal is wel van goudwaarde voor Juventus en zou Porto wel eens problemen kunnen opleveren voor de terugwedstrijd in Turijn.

    • Opvallend: Bij Porto speelt vaste waarde Jesús Manuel Corona om begrijpelijke redenen niet langer met Corona op zijn shirt, wel met zijn bijnaam Tecatito. Die verwijst dan weer naar het Mexicaanse biermerk Tecate, sponsor van CF Monterrey (de eerste club van Tecatito) én de grote concurrent van…het Corona-bier.

    Bentancur brengt Juventus meteen in lastig parket

    De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Juventus. Na amper 1 minuut en 3 seconden stond de Italiaanse kampioen al 1-0 in het krijt door onwaarschijnlijk geblunder van Bentancur. De Uruguayaan ging de mist in met een slordige terugspeelbal op Szczesny. Taremi zat er goed tussen en gleed de openingstreffer in doel.

     

    Een droomstart voor Porto, dat Juventus met hoge druk niet toeliet om in de wedstrijd te komen. Bovendien bleven de bezoekers ondanks het weggeefdoelpunt volharden in de boosheid door risico’s te nemen bij het uitvoetballen. Halfweg de eerste helft leverde Szczesny zo de bal in bij Oliveira en die zag zijn afgeweken schot in hoekschop verdwijnen.

     

    Het bleef tegenzitten voor Juventus, want nog voor de rust viel aanvoerder Chiellini geblesseerd uit. Vanop de bank zag hij hoe Rabiot Marchesin op het einde van eerste helft toch eens aan het werk kon zetten met een knappe omhaal. Maar de enige echte kans voor Juventus belandde niet in de statistieken door buitenspel van Ronaldo.

    Chiesa schenkt Juventus belangrijk uitdoelpunt

    Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar dat waren ze bij Juventus duidelijk vergeten. De bezoekers waren nog niet goed wakker toen Manafa zich meteen na de rust doorzette op rechts en Marega bediende. Die kon er zo na amper 19 seconden al 2-0 van maken.

     

    Het zag er plots wel erg goed uit voor Porto en met een knappe reflex op een schot van Oliveira voorkwam Szczesny nog meer averij voor Juventus. De bezoekers bleven zelf in hetzelfde bedje ziek. Een verre knal van Bentancur net over doel, dichter bij een goal kwam Juventus niet.

     

    Met de invalbeurt van Morata kwam er wat meer dreiging in het spel van de bezoekers. Maar Marchesin gaf geen krimp op de pogingen van de Spanjaard en leek op weg naar een 6e clean sheet op rij in de Champions League. Tot ze bij Porto plots Chiesa uit het oog verloren op een voorzet van Rabiot en Juventus opeens de belangrijke aansluitingstreffer te pakken had.

     

    De extra tijd zorgde nog voor wat nervositeit aan beide kanten. Szczesny ging de mist in op een late vrije trap, maar kwam met de schrik vrij. Aan de overkant claimde een onzichtbare Ronaldo nog tevergeefs een penalty. Alles ligt zo nog open voor de terugwedstrijd op 9 maart in Turijn.

    Fase per fase

    90+7'

    Einde

    Porto leek dankzij een snel doelpunt in de eerste én de tweede helft op weg naar een 2-0-overwinning, maar Chiesa bezorgde Juventus in de slotfase alsnog het belangrijke uitdoelpunt. 2-1 dus, alles ligt nog open voor de terugwedstrijd in Turijn.

    90+6'

    Scheidsrechter Del Cerro Grande fluit af en komt niet meer terug op de penaltyfase, tot woede van Ronaldo.

    90+5'

    Krijgen we nog een penalty? Ronaldo gaat onderuit in de zestien na licht contact met Sanusi.

    90+5' tweede helft
    90+4'

    De vrije trap zorgt toch nog even voor nervositeit want Szczesny kan de bal niet klemmen. De doelman wordt uit de nood geholpen door zijn verdedigers.

    90+3'

    Alex Sandro is te laat en haalt de doorgebroken Taremi onderuit. Het komt Alex Sandro nog op een gele kaart te staan en Porto krijgt nog een vrije trap.

    90+1'

    4 - extra time

    Er komen 4 minuten extra tijd bij.
    90+1'

    CL-debuut Francisco Conceiçao

    Straffe wissel bij Porto. Niemand minder dan Francisco Conceiçao, de jongste zoon van trainer Sergio, mag nog zijn debuut maken in de Champions League. Hij neemt de plaats in van Oliveira.

    90'

    Geen clean sheet voor Marchesin dit keer.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    88'
    87'
    86'

    De wereld ziet er plots helemaal anders uit voor Juventus. De Italiaanse club heeft opeens een prima uitgangspositie te pakken. Toch een opdoffer voor de thuisploeg, die nog vol aan de bal zal moeten in Turijn.

    83'

    Chiesa schenkt Juventus belangrijk uitdoelpunt

    Juventus heeft het belangrijke uitdoelpunt dan toch te pakken. Rabiot zet zich goed door op links en vindt de vrijstaande Chiesa. Die mikt de aansluitingstreffer in één tijd voorbij Marchesin.

    82'
    goal
    FC Porto
    2-1
    Juventus
    82'

    Danilo loopt tegen een gele kaart aan tegen zijn ex-ploeg en die blijft niet zonder gevolg. Hij mist de terugwedstrijd.

    79'
    78'

    Morata snijdt goed de zestien in en waagt zijn kans vanuit een scherpe hoek, maar hij krijgt de bal niet voorbij Marchesin. Bovendien wordt de invaller terecht teruggefloten voor buitenspel.

    74'

    Oliveira blijft het proberen

    Het blijft opletten voor Juventus om niet nog meer schade op te lopen. Porto schakelt nog eens goed om en het is opnieuw Oliveira die kan uithalen. Maar zijn schot van net buiten de zestien is te slap om Szczesny te verschalken.