82'
Marco Parolo
2 - 1
82'

Het mirakel dat Lazio Rome nodig had om Bayern München nog uit de kwartfinales van de Champions League te houden, is niet gebeurd. De Duitsers hadden in Italië de kwalificatie eigenlijk al op zak met 1-4-winst, vanavond deden ze het soberder met 2-1.

Bayern München - Lazio in een notendop:

• Sleutelmoment: Op het halfuur ging Muriqi weinig subtiel aan het truitje van Goretzka hangen bij een hoekschop. De daaropvolgende penalty was een koud kunstje voor doelpuntenmachine Lewandowski.

• Man van de Match: David Alaba speelde een degelijke partij centraal achterin en, na enkele wissels, op het middenveld. De Oostenrijker zette zijn waarde nog eens in de verf in zijn laatste maanden bij Bayern.

• Opvallend: Ook vandaag zette Lewandowski zijn naam op het scorebord. Dat mag niet verbazen, aangezien het de Poolse spits slechts 3 keer niet lukte in 16 wedstrijden anno 2021.

Weinig geloof in een stunt van Lazio

Lazio moest 4 keer scoren om Bayern in verlegenheid te brengen en alsnog kans te maken op de kwartfinales in de Champions League. Toch leken de bezoekers uit Rome eerder de schade te willen beperken. De ploeg van Inzaghi speelde behouden en hoopte op kansen in de omschakeling.

Die kansen kwamen er ook, maar oude bekende Milinkovic-Savic was niet scherp genoeg voor doel om een stunt nieuw leven in te blazen. Het goede gevoel verdween al helemaal bij Lazio, toen op het halfuur Robert Lewandowski de openingstreffer tegen de touwen jaagde vanaf de stip.

Bayern voetbalde vanuit een zetel en ook Lazio had geen trek om het tempo te verhogen. Enkel Lewandowski aasde nog op een doelpuntje, maar de Poolse spits werd in de tweede helft gehinderd door het doelhout.

Met het oog op de Bundesliga gunde trainer Flick zijn sterren wat vroeger rust. De vervanger van Lewandowski stond nog geen minuut op het veld en werd al diep gestuurd door Alaba. Choupo-Moting wipte de 2-0 voorbij doelman Reina en onderstreepte zo de kwalificatie van de thuisploeg.

Lazio dacht nog aan de eer van de club en zette een slotoffensief op. De Braziliaanse Belg Andreas Pereira schilderde de bal op het hoofd van Parolo, die de eerredder niet meer kon missen. Bayern München kwam nooit in de problemen tegen Lazio en kan reikhalzend uitkijken naar de loting van aanstaande vrijdag.

Kimmich: "Is ons DNA om elke wedstrijd te winnen"

Joshua Kimmich was tot zijn vervanging meester over het middenveld bij Bayern. "We moesten deze wedstrijd ook winnen, ondanks onze sterke uitgangspositie na de heenwedstrijd. Het zit in ons DNA dat we elke match willen winnen. Het is vervelend dat we de nul niet houden, dat overkomt ons tegenwoordig te vaak."

Intern rommelt het bij de Duitse recordkampioen. Er hangen spanningen tussen trainer Hansi Flick en sportief directeur Hasan Salihamidzic. "Natuurlijk zijn we als spelersgroep op de hoogte van wat er gezegd en geschreven wordt", vertelt Kimmich. "Maar het enige wat voor ons telt is het succes op het veld."

• Hansi Flick (trainer Bayern): "Lazio heeft sterk verdedigd en verkleinde de ruimtes goed. Onze overwinning is verdiend. We slikken wel nog een doelpunt, maar goed, we zijn offensief sterk genoeg en nemen dan ook het risico op een tegendoelpunt erbij."

22:53

Bayern probleemloos naar kwartfinales

Een overbodige terugwedstrijd eindigt in 2-1-winst voor Bayern. Lewandowski maakte het verschil in de eerste helft vanaf de stip, invaller Choupo-Moting zorgde voor de dubbele voorsprong na de koffie. Parolo kon met een kopbal nog tegenprikken, maar Lazio maakte nooit kans om door te stoten.

90+1'

90+1'

90'

Gnabry verzuimt 3-1 te maken

Sané zet Gnabry alleen voor doel. De Duitse linkervleugel speelt niet zijn beste wedstrijd en zet de bal naast.

86'

Lazio drukt nu door en wil een gelijkspel uit de brand slepen. Een strakke voorzet gaat net aan Correa voorbij, maar die wordt ook onderuit gehaald. Geen strafschop oordeelt de scheids.

83'

Parolo zorgt voor 2-1

Marco Parolo mag op een vrije trap van Andreas Pereira de aansluitingstreffer binnenkoppen. Lazio weet net zoals in de heenwedstrijd toch te scoren tegen Bayern.

82'
2-1
SS Lazio
82'

Lazio gaat met nog 10 minuten op de klok op zoek naar de aansluitingstreffer. Meer dan een eerredder wordt dat niet voor de bezoekers.

77'

Hansi Flick denkt al aan de competitiewedstrijd van dit weekend en voert een paar wissels door. Ook Kimmich mag gaan rusten, Javi Martinez is zijn vervanger.

74'

Choupo-Moting dikt de score aan

Choupo-Moting staat nog maar net op het veld en legt de 2-0 voorbij Reina. Alaba zet de aanvaller op weg naar doel, Moting werkte beheerst af.

74'
73'
2-0
SS Lazio
72'

Correa buitenspel

Een kans voor Correa stuit op Nübel. De aanvaller wordt tevens afgevlagd voor buitenspel.

71'
70'
68'

Lewandowski treft de paal!

Robert Lewandowski krijgt heel veel ruimte cadeau van Lazio. De Pool viseert de eerste paal en raakt die ook. Reina stond erbij en keek ernaar, maar komt goed weg.

66'

Davies brengt meteen een nieuwe dynamiek in de wedstrijd. De kwieke Canadees zorgt voor de overlap, zijn voorzet bereikt geen ploegmaat.