Mertens en co kunnen geen vuist maken, Barça op cruise control naar kwartfinales

  heenwedstrijd 1 - 1
  1. 45+5' - Doelpunt strafschop - Lorenzo Insigne (3 - 1)
  2. 45+1' - Doelpunt strafschop - Luis Suárez (3 - 0)
  3. 23' - Doelpunt - Lionel Messi (2 - 0)
  4. 10' - Doelpunt - Clément Lenglet (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Luis Suárez door Junior Firpo
  2. 90+2' - Geel - Luis Suárez
  3. 84' - Verv. Antoine Griezmann door Monchu
  4. 79' - Verv. Lorenzo Insigne door Arek Milik
  5. 79' - Verv. Fabián Ruiz door Eljif Elmas
  6. 70' - Verv. Piotr Zielinski door Hirving Lozano
  7. 70' - Verv. José Callejón door Matteo Politano
  8. 60' - Geel - Piotr Zielinski

  Geen kwartfinale in de Champions League voor Dries Mertens en zijn Napoli. Op bezoek bij Barcelona ging de Italiaanse bekerwinnaar kansloos onderuit met 3-1, na het 1-1-gelijkspel uit de heenwedstijd. Barça mag zich nu opmaken voor een kraker tegen Bayern München in de kwartfinales.

  Barcelona - Napoli in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor de rust trapt Koulibaly Messi ongelukkig onderuit in de zestien. Op aangeven van de VAR wijst scheidsrechter Çakir toch naar de stip en Suarez maakt er met een rake penalty 3-0 van. De tik te veel voor Napoli.

  • Man van de match: Lionel Messi stak er nog maar eens met kop en schouders bovenuit bij Barcelona. Hij zorgde met een heerlijke dribbelactie, een beetje meeval en een prachtige afwerking voor de 2-0. Bovendien lokte hij ook nog eens de penalty uit voor de 3-0.

  • Opvallend: Met Juventus gisteren en Napoli vandaag verdwijnen nog maar eens 2 Italiaanse ploegen uit de knock-outfase van de Champions League. De hoop van de Italiaanse voetbalfans rust nu op de schouders van het Atalanta van Rode Duivel Timothy Castagne, dat zich in maart al plaatste voor de kwartfinales. 

  Messi toont Barcelona alweer de weg

  Barcelona leek met de 1-1 uit de heenwedstrijd over de beste papieren te beschikken, maar ontsnapte al vroeg in de terugwedstrijd aan een opdoffer. Insigne kreeg Mertens met wat meeval alleen voor Ter Stegen, maar de Rode Duivel kraakte zijn schot en zag zijn poging op de paal stranden.

   

  Barcelona zat niet in de wedstrijd, maar het stond na amper 10 minuten wel op voorsprong. Lenglet maakte zich met een forse duw vrij op een hoekschop en liet Ospina kansloos met een rake kopbal. De VAR zag geen graten in het duwwerk, het zou niet de laatste tussenkomst van de videoref zijn.

   

  De thuisploeg ging beter voetballen na de 1-0 en halfweg de eerste helft achtte Messi zijn moment gekomen. Met vallen en opstaan wurmde de Argentijn zich in de zestien langs de Napoli-defensie en gaf hij ook Ospina het nakijken met een oogstrelend mooie afwerking.

   

  Op het halfuur leek Messi Napoli helemaal KO te slaan. Na een knappe borstcontrole tikte hij de 3-0 binnen, maar de VAR zag hands in plaats van een borstcontrole en dus bleef het bij 2-0. Messi en de VAR bleven ook daarna een hoofdrol opeisen. Koulibaly haalde Messi ongelukkig onderuit in de zestien en na tussenkomst van de VAR wees ref Çakir naar de stip. Suarez faalde niet: 3-0.

   

  Napoli hing in de touwen, maar kort voor de rust kwam er toch weer een sprankeltje hoop voor de bezoekers. Rakitic tikte Mertens aan in de zestien en ook dat leverde een penalty op. Insigne liet de kans niet liggen, Ter Stegen was geklopt.

  Napoli onmachtig in overbodige tweede helft

  De 3-1 gaf Napoli toch nieuwe moed, want de Italiaanse bekerwinnaar kwam scherp uit de kleedkamer. Het leverde balbezit, maar weinig concreet doelgevaar op. Wanneer dat er dan toch eens was, werkte Insigne te slap af.

   

  Barcelona drong niet meer aan en liet de  bal aan Napoli, maar dat ving daar weinig mee aan. Trainer Gattuso probeerde met maar liefst vier nieuwe krachten alsnog het tij te keren. Lozano deed het niet onaardig, maar miste scherpte in de afwerking. De 3-2 van Milik werd dan weer terecht afgekeurd voor buitenspel.

   

  Napoli bleef met de moed der wanhoop op zoek gaan naar een treffer, maar tot een echt slotoffensief kwam het niet meer. Een kopbal van Lozano tegen de paal, veel dichter kwamen de bezoekers niet meer bij een doelpunt. Exit uit het kampioenenbal dus, volgend seizoen zal Napoli vrede moeten nemen met de Europa League.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Geen kwartfinale in de Champions League voor Dries Mertens en zijn Napoli. Op bezoek bij Barcelona gaat de Italiaanse bekerwinnaar kansloos onderuit met 3-1. Barça mag zich opmaken voor de Final 8 in Lissabon. In de kwartfinale wacht al meteen een clash met Bayern München. .
  3. tweede helft, minuut 93. Onnodig geel voor Suarez. Suarez laat zich nog eens op negatieve wijze opmerken bij zijn vervanging. Hij gaat wel erg traag naar de kant en dat komt hem op een gele kaart te staan. Firpo is zijn vervanger. .
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij FC Barcelona, Junior Firpo erin, Luis Suárez eruit
  5. Gele kaart voor Luis Suárez van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 86. Lozano laat zijn speelminuten in Camp Nou toch niet ongemerkt voorbij gaan. Vanuit een scherpe hoek kopt hij een hoge voorzet tegen de paal. Ter Stegen stond wel perfect gepositioneerd. .
  7. tweede helft, minuut 86. Zit het er nog in voor Napoli of is het lot van Mertens en co bezegeld? De bezoekers hebben nog 5 minuten reguliere speeltijd. .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij FC Barcelona, Monchu erin, Antoine Griezmann eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Ook voor Griezmann zit de wedstrijd erop. Hij wordt vervangen door Monchu, die zijn debuut maakt voor Barcelona. .
  10. tweede helft, minuut 81. 3-2 afgekeurd! De Napoli-bank veert op wanneer Milik de bal voorbij Ter Stegen in doel kopt, maar de vreugde is van korte duur. De treffer wordt terecht afgekeurd voor buitenspel. .
  11. tweede helft, minuut 80. Nog maar eens een dubbele wissel bij Napoli. Insigne en Ruiz moeten plaats ruimen voor Elmas en Milik. .
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Napoli, Arek Milik erin, Lorenzo Insigne eruit
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Napoli, Eljif Elmas erin, Fabián Ruiz eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Napoli geeft de moed niet op en lijkt een slotoffensief te ontketenen. De bezoekers zetten Barcelona vast met drie hoekschoppen op een rij, maar tot een kans leidt die druk niet. .
  15. tweede helft, minuut 74. De tweede helft heeft maar weinig om het lijf. Bij Barcelona vinden ze het welletjes, Napoli slaagt er dan weer niet in om echt diepgang in zijn spel te krijgen. .
  16. tweede helft, minuut 72. Lozano staat amper op het veld of hij laat zich al opmerken. Insigne schildert de bal op het hoofd van de invaller, maar die kan onvoldoende kracht op zijn kopbal zetten en ziet zijn poging over doel gaan. .
  17. tweede helft, minuut 70. Dubbele wissel. Gattuso grijpt in met een dubbele wissel. Politano en Lozano komen op het veld voor Callejon en Zielinski. Zorgt het voor de broodnodige offensieve impulsen bij Napoli? .
  18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Napoli, Hirving Lozano erin, Piotr Zielinski eruit
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Napoli, Matteo Politano erin, José Callejón eruit
  20. tweede helft, minuut 67. Barcelona knutselt nog eens een fraaie aanval in elkaar. Messi probeert de bal nog tot bij Suarez te krijgen, maar ook het Argentijnse voetbalwonder slaagt wel eens niet in zijn acties. Het zal de thuisploeg worst wezen, ze hebben alles onder controle. .