83'
Robert Lewandowski
83'
4 - 1

Bayern München heeft een (door blessures geteisterd) Chelsea alle hoeken van het veld laten zien. De Londenaren moesten 3 doelpunten goedmaken, maar kregen er nog eens 4 om de oren. Bayern stoot zo door naar de kwartfinales, waar het Barcelona ontmoet.

Bayern München - Chelsea in een notendop

• Sleutelmoment: Al na 10 minuten lokte Robert Lewandowski een strafschop uit. De Poolse sluipschutter zette de elfmeter om, de hoop van Chelsea werd al snel de kop ingeduwd.
  • Man van de Match: Wie anders dan Lewandowski komt die eer toe. 2 doelpunten en een voet in de andere goals. De Gouden Bal had ie wel verdiend.
  • (Trieste) statistiek: Chelsea zet een ongelukkig record neer. Het incasseert 16 doelpunten deze Champions League-campagne. Het deed nooit slechter.
  • (Sterke) statistiek: Robert Lewandowski was betrokken bij alle 7 doelpunten uit de heen- en terugmatch. Beestig.

Wedstrijd duurt eigenlijk maar 10 minuten

De heenwedstrijd op Stamford Bridge draaide uit in een 0-3-pandoering voor Chelsea. De Londenaren kampten voor de terugwedstrijd met heel wat blessures, maar hoopten ongetwijfeld op een mirakel à la Liverpool vs Barcelona vorig jaar.

Maar daar kwamen ze even bedrogen uit. Na amper 10 minuten spelen ging de bal op de stip. Lewandowski dribbelde zich een weg in de zestien, doelman Caballero beging de fout. De Pool zette de elfmeter koelbloedig om. De schamele kansen om door te stoten voor Chelsea smolten als sneeuw voor de zon.

De treffer van Perisic deed de Londense boeken helemaal dichtvliegen. Al deed de aansluitingstreffer van Hudson-Odoi enkele eenzaten nog dromen van meer. Maar de VAR stak er een stokje tussen. De teennagel van Abraham stond buitenspel, de nul bleef op het bord.

Bayern-doelman Neuer had niet veel werk en leek wel medelijden te hebben met de Chelsea-aanval, die geen kansen in elkaar kon boksen. De Duitser kon een schot niet klemmen, Abraham tikte binnen: 2-1.

Chelsea sleept zich naar het laatste fluitsignaal

Na de rust waren de kansen voor de bezoekers op één hand te tellen. Bayern regisseerde de wedstrijd, Chelsea figureerde voor wat het waard was.

Met nog een kwartier op de klok ging het licht volledig uit in de Chelsea-verdediging. Invaller Tolisso kon als een vrije volgel zomaar binnenkoppen. Een afstraffing was nu helemaal in de maak.

De late treffer van Lewandowski (zijn 13e deze Champions League-campagne) had het laatste woord in deze wedstrijd, die er eigenlijk nooit een was.

Bayern München stoot door naar de kwartfinales en lijkt favoriet voor de eindzege. Maar in de volgende ronde ontmoet het wel FC Barcelona, die andere favoriet. Een finale avant la lettre!

De ene statistiek is de andere niet

90+3'

EINDE

Het laatste fluitsignaal weerklinkt, Bayern München overklast Chelsea en stoot door naar de kwartfinales van de Champions League. Daar treft het hoogstwaarschijnlijk Barcelona. Een finale avant la lettre!

90+3' tweede helft
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
89'

89'

Chelsea-coach Lampard bijt zijn nagels stuk op de bank. Van de spanning zal het niet zijn, vermoeden we. Frustratie dan maar?

84'

Lewandowski doet er nog eentje bij

De afstraffing is compleet: Lewandowski buffelt een voorzet voorbij Caballero, goed voor zijn 13e doelpunt deze Champions League-campagne.

83'
4-1
Chelsea
83'

Süle, nog een andere invaller, laat ook nog eens iets zien. De verdediger levert een schicht af richting Caballero, deze keer is de Chelsea-doelman wel paraat.

81'

Een poging van Kanté is goed bedoeld, maar belandt in een universum hier ver vandaan. Neen, dit is niet de avond van Chelsea.

81'
79'

Een triestige statistiek

76'

Koekoek, iemand thuis?

Het licht gaat even uit in de Chelsea-verdediging. Tolisso kan helemaal vrij op doel koppen en laat de vrije kans niet onbenut. De invaller verschalkt Caballero, die een derde keer moet omdraaien.

73'

Ook aan de overkant gaat de bal een meter over doel. Verdediger James legt de bal op de slof, al kan hij de bal niet laag genoeg houden.

72'

Invaller Coutinho wil het ook eens proberen, en bijna met succes. De Braziliaan legt aan voor een ver schot en mikt een meter over de dwarsligger.

70'

Goed opgestelde muur

De vrije trap komt inderdaad van de voet van Barkley, maar die vindt het muurtje, dat perfect was neergezet door Manuel Neuer.

70'

Chelsea maakt zich op voor een vrije trap. Doelman Neuer zet zijn muurtje goed, Barkley lijkt de aangeduide man te zijn.

67'

Kopbal Thiago

Nieuwe hoekschop, nieuwe kans voor Bayern. Thiago krijgt het leer op zijn bol, knikt richting doel, maar vindt het lichaam van Barkley, die zijn doelman een handje toesteekt.

66'

Bayern neemt het heft in handen en zet weer wat meer druk. Het resulteert in een hoekschop, die na veel vijven en zessen bijna een doelpunt oplevert voor Lewandowski.