Ga naar de inhoud
Mertens scoort, maar valt uit met blessure.

Napoli blijft met gemengde gevoelens achter na historische goal van Dries Mertens

 di 25 februari 2020 22:56
BAR
einde
3-1
NAP
    1. 88' - Geel - Arturo Vidal
    2. 89' - Geel - Mário Rui
    3. 89' - Geel 2 - Arturo Vidal
    4. 90+3' - Verv. Gerard Piqué door Clément Lenglet
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 25/02/20 - 21:01

    Na 90 minuten is er nog geen afscheiding tussen Napoli en FC Barcelona. De aantrekkelijke affiche eindigde op een billijk gelijkspel: 1-1. Dries Mertens trapte zich in de geschiedenisboeken, maar viel bij het begin van de tweede helft geblesseerd uit.

    Napoli - Barcelona in een notendop:

    • Sleutelmoment: Iets voor het uur knutselt Barcelona eindelijk eens een goede aanval in elkaar en het is meteen bingo. Na een doorsteekpass van Busquets schotelt Semedo de 1-1 voor aan Griezmann. Ondanks een slappe prestatie heeft Barça zijn belangrijke uitgoal te pakken.
    • Man van de match: Dries Mertens speelde zich vanavond nog wat meer in de harten van de Napoli-fans én in de geschiedenisboeken van de Zuid-Italiaanse club. Met zijn 121e treffer voor Napoli evenaarde hij clubtopschutter Marek Hamsik. Domper op de vreugde was zijn noodgedwongen wissel vroeg in de tweede helft.
    • Opvallend: Voor Quique Setién was het vanavond zijn debuut in de Champions League. Hij is meteen ook de eerste Barcelona-trainer sinds Louis van Gaal in 1997 die er niet in slaagt om te winnen bij zijn Champions League-debuut.

    Het journaal laat met o.a. scorende Dries Mertens in Napoli-Barcelona in de CL

    Mertens evenaart clubtopschutter Hamsik

    Napoli-Barcelona, het is een affiche die de voetbalfan doet watertanden. Het Stadio San Paolo zat dan ook afgeladen vol voor dit duel, maar de toeschouwers bleven op hun honger zitten. Napoli hield de ruimtes klein en zo kon Barcelona weinig aanvangen met zijn balbezit.

     

    Een gesloten wedstrijd dus met 2 nagenoeg werkloze doelmannen. Een schot over doel van Messi en een slappe poging van Mertens in de handen van Ter Stegen, veel meer viel er niet te noteren. Iets voor het halfuur hield Napoli-trainer Gattuso toch even zijn adem in toen Messi plots wat ruimte kreeg, maar de Argentijn speelde het slecht uit.

     

    Dan deed Mertens het enkele minuten later een stuk beter. Op aangeven van Zielinksi pakte de Rode Duivel vanaf de rand van de zestien uit met een heerlijke plaatsbal in de rechterbovenhoek. Zijn 121e treffer in het shirt van Napoli, een evenaring van clubtopschutter Marek Hamsik.

     

    Afgelopen vrijdag tegen Brescia weigerde Mertens nog om het clubrecord vanaf de penaltystip te evenaren, dan was dit inderdaad een veel mooiere manier. Barcelona had geen antwoord op die openingstreffer. De bezoekers lieten in de eerste helft niet één schot op doel optekenen.

    Pijnlijke exit Mertens, Griezmann brengt Barça langszij

    Maar zo mooi de eerste helft was voor Mertens, zo dramatisch begon de tweede. In een ongelukkig duel met Busquets trapte hij vol tegen de hoog geheven voet van de Spanjaard aan. De Rode Duivel probeerde het nog even, maar moest niet veel later noodgedwongen gewisseld worden. Een einde in mineur van zijn historische wedstrijd.

     

    De Napoli-fans hadden de ongelukkige exit van hun chouchou amper verteerd of ze moesten een nieuwe opdoffer verwerken. Na een knappe doorsteekpass van Busquets bracht Semedo de bal perfect tot bij Griezmann en die tikte de belangrijke uitgoal voorbij Ospina in doel.

     

    Napoli liet de moed niet zakken en dwong Ter Stegen tot twee keer toe tot een prima redding. Eerst stond de doelman pal op een schot van Insigne en iets voorbij het uur hield hij Callejon van de 2-1. Barcelona kon daar op veldoverwicht na niet veel tegenover stellen.

     

    In de slotfase kwam Barcelona met zijn tienen te staan na een bizarre fase met Vidal. Die kreeg geel voor een stevige overtreding op Rui en toen de twee neus aan neus gingen staan mocht de Chileen meteen afdruipen met een tweede gele kaart. Barcelona zag ook Piqué nog geblesseerd uitvallen, maar Napoli kon niet meer profiteren van het numerieke overwicht.

    Fase per fase

    90+6' tweede helft
    90+5'

    Einde

    Napoli blijft steken op een 1-1-gelijkspel tegen Barcelona. Mertens opende de score met zijn 121e goal voor Napoli. In de tweede helft moest de Rode Duivel geblesseerd naar de kant en kort daarna zorgde Griezmann voor de gelijkmaker.
    90+4'
    Het is voorbij voor Piqué. Hij wordt naar de kant gehaald en vervangen door Lenglet. Kan Napoli in de laatste minuten nog profiteren van het numerieke overwicht?
    90+3'
    90+1'

    Blessure bij Piqué?

    Piqué komt slecht neer na een kopduel met Zielinski en blijft liggen. Moet ook hij noodgedwongen vervangen worden?
    90+1'

    5 - extra time

    Er komen 5 minuten extra tijd bij.
    89'
    FC Barcelona
    89'

    Rood voor Vidal!

    Pijnlijk einde van de wedstrijd voor Vidal. Hij loopt tegen geel aan voor een stevige overtreding op Rui. Beide spelers gaan dan neus aan neus staan. Het levert ze allebei een gele kaart op en dus moet Vidal afdruipen.
    89'
    88'
    FC Barcelona
    88'
    Voor doelpuntenmaker Griezmann zit de wedstrijd erop. Hij wordt vervangen door Ansu Fati.
    87'
    Messi tovert nog eens met zijn voeten aan de achterlijn. Met wat geluk krijgt hij de bal tot bij Arthur. Die haalt van buiten de zestien hard uit, maar zijn poging is niet op doel.
    84'
    Napoli komt eindelijk nog eens in de buurt van Ter Stegen. Insigne mag het vanaf links opnieuw proberen, maar zijn plaatsbal is niet gekadreerd. De tijd begint te dringen voor Napoli. Of geeft een 1-1-stand genoeg vertrouwen om naar Barcelona af te reizen?
    83'
    Griezmann is de derde speler bij Barcelona die tegen een gele kaart aanloopt. Hij wordt bestraft voor een overtreding op Insigne.
    79'
    Ook Allan mag nog ruim 10 minuten meespelen bij Napoli. Demme wordt onder applaus naar de kant gehaald.
    75'
    Barcelona neemt geen genoegen met een gelijkspel en gaat op zoek naar de 1-2. Vidal krijgt de bal bij Messi, maar diens schot wordt afgeblokt. Barça puurt er wel een hoekshop uit, maar daarop wordt Umtiti teruggefloten voor een overtreding op Ospina.
    74'
    Gattuso voert zijn tweede wissel door bij Napoli. Voor Callejon zit de wedstrijd erop, Politano komt hem vervangen.
    72'

    Geen penalty

    Callejon gaat onderuit in de zestien na een trekfout van Firpo. Bij Napoli willen ze een penalty, maar er was al gefloten voor voorafgaand buitenspel van Isigne.