IsraëlZwitserland
Anthony Taylor
Pancho Arena
2024

Israël haalt in allerlaatste minuut nog een punt tegen Zwitserland in EK-inhaalwedstrijd

wo 15 november 2023 23:40
  1. 26' - Geel - Mohammad Abu Fani
  2. 27' - Geel - Ramzi Safuri
  3. 37' - Doelpunt - Ruben Vargas (0 - 1)
  9. 82' - Verv. Anan Khalaili door Shon Zalman Weissman
  10. 89' - Doelpunt - Shon Zalman Weissman (1 - 1)
  11. 90+3' - Geel - Cédric Zesiger
  12. 90+3' - Geel - Renato Steffen
  13. 90+5' - Rood - Edimilson Fernandes
  14. 90+6' - Verv. Andi Zeqiri door Eray Cömert
EK-kwalificatie - speeldag 7 - 15/11/23 - 20:47
37'
Ruben Vargas
0 - 1
37'
89'
Shon Zalman Weissman
89'
1 - 1

Israël mag blijven hopen op een deelname aan het EK. In zijn tweede inhaalwedstrijd trof het een sterker Zwitserland, dat in de eerste helft zijn overwicht verzilverde in een doelpunt. Maar een rode kaart en een ultiem doelpunt in de 90e minuut stuurde het script van de Zwitsers helemaal in de war. Het verdict: Israël maakt nog steeds kans op een ticket voor het EK.

Israël heeft in het Hongaarse Felscut - omdat het noodgedwongen moest uitwijken door het conflict in Gaza - zijn inhaalwedstrijd in de EK-kwalificatieronde 1-1 gelijkgespeeld tegen Zwitserland, dat op die manier nog niet helemaal zeker is van de kwalificatie.

Zwitserland dicteerde in de eerste helft het tempo en kwam uiteindelijk na 36 minuten op voorsprong via een kopbaldoelpunt van Ruben Vargas. De bezoekers leken daarmee lange tijd op weg naar de overwinning, maar een dramatisch slot vergalde alsnog de rechtstreekse EK-kwalificatie.

In de 90e minuut van de wedstrijd bezorgde Shon Weissman de Israëli alsnog een punt. Zwitserland viel in de blessuretijd ook nog met tien na een rode kaart van Edimilson Fernandes.

Zwitserland deelt na acht speeldagen de leidersplaats in groep I met Roemenië. Beide teams tellen zestien punten. Dat zijn er vier meer dan eerste achtervolger Israël, dat na het gelijkspel nog altijd kans maakt om door te stoten. Kosovo (10 punten), Wit-Rusland (6 punten) en Andorra (2 punten) vervolledigen de groep.

De wedstrijd tussen Israël en Zwitserland werd begin oktober uitgesteld wegens van het conflict in de Gazastrook. Vorig weekend verloor Israël zijn andere inhaalwedstrijd tegen Kosovo met 1-0.