Bernd Storck loodst Kortrijk in zijn eerste match naar kwartfinales in de beker

  1. 90+5' - Doelpunt - Mario González (1 - 3)
  2. 90' - Verv. Faïz Selemani door Luqman Hakim Shamsudin
  3. 89' - Verv. Massimo Bruno door Jeremie Mugabo
  4. 89' - Verv. Dorian Dessoleil door Oleksii Sych
  5. 89' - Verv. Billel Messaoudi door Habib Guèye
  6. 87' - Doelpunt - Felipe Avenatti (0 - 3)
  7. 82' - Doelpunt - Habib Keita (0 - 2)
  8. 81' - Verv. Casper De Norre door Raphael Holzhauser
  9. 79' - Geel - Federico Ricca
  10. 73' - Rood - Hamza Mendyl
  11. 70' - Geel - Massimo Bruno
  12. 67' - Verv. Abdelkahar Kadri door Habib Keita
  13. 66' - Verv. Thibault Vlietinck door Jón Dagur Thorsteinsson
  14. 66' - Verv. Mandela Keita door Siebe Schrijvers
  15. 55' - Doelpunt - Massimo Bruno (0 - 1)
  16. 54' - Geel - Dorian Dessoleil
  17. 52' - Geel - Louis Patris
  55'goalMassimo Bruno0 - 1
  82'goalHabib Keita0 - 2
  87'goalFelipe Avenatti0 - 3
  90+5'goalMario González1 - 3

  KV Kortrijk heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. Het troefde in de regen OH Leuven af op inzet en organisatie: 1-3. Het is een mooie binnenkomer voor Bernd Storck in zijn eerste match als trainer van Kortrijk.

  OH Leuven - KV Kortrijk in een notendop

  • Sleutelmoment: Op het moment dat OH Leuven op zoek moet naar de gelijkmaker laat Mendyl zijn ploeg in de steek met een drieste tackle waarvoor hij uitgesloten wordt.
  • Man van de match: Het is een collectieve overwinning van Kortrijk, maar Selemani was een gesel voor de OHL-defensie en had een knappe assist in huis bij de openingsgoal.
  • Opvallend: Kortrijk en de beker, het is een succesverhaal. Sinds 2015-2016 is het een vaste klant in de kwartfinales, enkel in 2020-2021 lukte dat niet.

  Doelpunten:

  • 53' Bruno 0-1
  • 81' Keita 0-2
  • 86' Avenatti 0-3
  • 90+2': Gonzalez 1-3

  Storck debuteert als coach van Kortrijk

  Voor het WK voetbal in Qatar zat Kortrijk in de hoek waar de klappen vallen. Het bestuur greep in en gaf de teugels in handen van Bernd Storck. Die mocht zijn debuut maken als coach van Kortrijk in de 1/8e finales van de Beker in Leuven.

   

  Kortrijk toonde meteen een ander gelaat: de organisatie stond op punt, er was veel inzet en iedereen wilde knokken voor de bal en voor elkaar. Dat leverde voor de rust twee kansen op, maar Bruno en Avenatti konden niet scoren.

   

  De beste kans was voor de thuisploeg. Een bedrijvige Vlietinck vond de vrijstaande Patris in de grote rechthoek, maar die knalde de wenkende mogelijkheid hoog over.

  Gretig Kortrijk maakt het verschil na de pauze

  Na de pauze duwde Kortrijk het gaspedaal wat dieper in. OHL werd op gretigheid afgetroefd en moest ook kansen toestaan. Toch was het wachten op een geniale ingeving van Selemani. Die speelde Bruno knap vrij en Bruno miste niet: 0-1.


  De thuisploeg moest op zoek naar een gelijkmaker, maar schoot zichzelf daarbij in de voet. Mendyl pakte uit met een roekeloze sliding tackle en dat kostte hem de rode kaart. Met zijn tienen kon OHL geen vuist meer maken.


  Kortrijk was heer en meester op het middenveld en breidde zijn voorsprong in de slotfase nog wat uit. Na een belegering van het Leuvense doel knalde invaller Keita via de lat de 0-2 in doel, Avenatti kon de 0-3 aan de tweede paal binnenlopen. De fans van OHL hadden genoeg gezien en misten zo de eerredder van Gonzalez.

  "We verdienen het niet om onderin de JPL te staan"

  Doelman Tom Vandenberghe zag vooral dat de organisatie bij Kortrijk het verschil maakte. "Voor de rust was het vooral belangrijk om niet op achterstand te komen om wat vertrouwen te kweken daarom was onze organisatie cruciaal."

   

  "Daardoor kregen we vertrouwen en kansen na de rust. We scoorden op het juiste moment de 0-1. Met een rode kaart voor OHL erbij is het ook makkelijker voetballen", zei Vandenberghe.

   

  De kwalificatie voor de kwartfinales van de Beker van België kan een boost geven aan Kortrijk in de degradatiestrijd. "Als we voetballen, dan zie je dat we toch een goeie ploeg hebben en het niet verdienen om onderin de Jupiler Pro League te staan."

  Fase per fase

  1. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Mario González van OH Leuven. 1, 3.
  2. tweede helft, minuut 94. EINDE: 1-3. KV Kortrijk staat in de kwartfinales van de Croky Cup. Op inzet en organisatie heeft het OH Leuven afgetroefd: 1-3. Een mooie binnenkomer voor Bernd Storck als coach van Kortrijk. .
  3. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 92. GOAL: 1-3. Gonzalez kan in de extra tijd nog milderen voor OH Leuven. Hij tikt van dichtbij de eerredder in doel: 1-3. .
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Kortrijk, Luqman Hakim Shamsudin erin, Faïz Selemani eruit
  6. tweede helft, minuut 89. De wedstrijd is aan het doodbloeden, de supporters van OH Leuven verlaten al het stadion. .
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Kortrijk, Jeremie Mugabo erin, Massimo Bruno eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Kortrijk, Oleksii Sych erin, Dorian Dessoleil eruit
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Kortrijk, Habib Guèye erin, Billel Messaoudi eruit
  10. tweede helft, minuut 88. Bernd Storck brengt nog wat vers bloed tussen de lijnen. Het spelbeeld verandert niet meer: Kortrijk controleert en speelt de match professioneel uit.  .
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Felipe Avenatti van KV Kortrijk. 0, 3.
  12. tweede helft, minuut 86.
  13. tweede helft, minuut 85. GOAL: 0-3. Kortrijk beslist de wedstrijd helemaal. Na een goeie actie van Selemani hobbelt de bal tot aan de tweede paal waar de vrijstaande Avenatti de bal over de doellijn legt: 0-3. .
  14. tweede helft, minuut 83. OHL geeft nu veel ruimte weg en daar proberen Selemani en Bruno van te profiteren. Die laatste beslist om even de bal in de ploeg te houden. Kortrijk is baas aan Den Dreef. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Habib Keita van KV Kortrijk. 0, 2.
  16. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij OH Leuven, Raphael Holzhauser erin, Casper De Norre eruit
  17. tweede helft, minuut 80.
  18. tweede helft, minuut 80. GOAL: 0-2. Invaller Keita trapt Kortrijk - behoudens mirakels - richting de kwartfinales. Bruno en Selemani stuitten op Cojocaru, maar Keita trapt de bal via de lat in doel: 0-2.  .
  19. tweede helft, minuut 79. Nog 10 minuten reguliere speeltijd en Marc Brys brengt Holzhauser in de ploeg. .
  20. Gele kaart voor Federico Ricca van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 79