Ga naar de inhoud
OH LeuvenKV Kortrijk
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Jasper Vergoote
stadion
King Power at Den Dreef Stadion
toeschouwers
9493
OH Leuven KV Kortrijk
12 Cojocaru 21. Vandenberghe
28 Pletinckx 4 Watanabe
14 Ricca 24 Dessoleil (88')
25 Patris 44 Silva
24 De Norre (80') 25 Mehsattou
27 Keita (65') 33 Loncar
11 Tamari 18 Kadri (66')
20 Mendyl 20 Avenatti
33 Maertens 9 Messaoudi (88')
27 Vlietinck (65') 76 Bruno (88')
9 Gonzalez 10 Selemani (89')
wisselspelers
29 Jackers 31 Lusamba
8 Schrijvers (65') 6 Sytsj (88')
13 Kiyine 7 Mbayo (88')
6 Dom 12 Keita (66')
10 Holzhauser (80') 17 Gueye (88')
43 Nsingi 32 Tanaka
7 Thorsteinsson (65') 99 Luqman (89')
trainers
Marc Brys Bernd Storck

Bernd Storck loodst Kortrijk in zijn eerste match naar kwartfinales in de beker

 di 20 december 2022 21:54
    1. 66' - Verv. Mandela Keita door Siebe Schrijvers
    2. 79' - Geel - Federico Ricca
    3. 82' - Doelpunt - Habib Keita (0 - 2)
    4. 87' - Doelpunt - Felipe Avenatti (0 - 3)
    Croky Cup - speeldag 1 - 20/12/22 - 20:01
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    82'
    Habib Keita
    0 - 2
    Habib Keita
    82'
    87'
    Felipe Avenatti
    0 - 3
    Felipe Avenatti
    87'

    KV Kortrijk heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. Het troefde in de regen OH Leuven af op inzet en organisatie: 1-3. Het is een mooie binnenkomer voor Bernd Storck in zijn eerste match als trainer van Kortrijk.

    OH Leuven - KV Kortrijk in een notendop

    • Sleutelmoment: Op het moment dat OH Leuven op zoek moet naar de gelijkmaker laat Mendyl zijn ploeg in de steek met een drieste tackle waarvoor hij uitgesloten wordt.
    • Man van de match: Het is een collectieve overwinning van Kortrijk, maar Selemani was een gesel voor de OHL-defensie en had een knappe assist in huis bij de openingsgoal.
    • Opvallend: Kortrijk en de beker, het is een succesverhaal. Sinds 2015-2016 is het een vaste klant in de kwartfinales, enkel in 2020-2021 lukte dat niet.

    Doelpunten:

    • 53' Bruno 0-1
    • 81' Keita 0-2
    • 86' Avenatti 0-3
    • 90+2': Gonzalez 1-3

    Storck debuteert als coach van Kortrijk

    Voor het WK voetbal in Qatar zat Kortrijk in de hoek waar de klappen vallen. Het bestuur greep in en gaf de teugels in handen van Bernd Storck. Die mocht zijn debuut maken als coach van Kortrijk in de 1/8e finales van de Beker in Leuven.

     

    Kortrijk toonde meteen een ander gelaat: de organisatie stond op punt, er was veel inzet en iedereen wilde knokken voor de bal en voor elkaar. Dat leverde voor de rust twee kansen op, maar Bruno en Avenatti konden niet scoren.

     

    De beste kans was voor de thuisploeg. Een bedrijvige Vlietinck vond de vrijstaande Patris in de grote rechthoek, maar die knalde de wenkende mogelijkheid hoog over.

    Gretig Kortrijk maakt het verschil na de pauze

    Na de pauze duwde Kortrijk het gaspedaal wat dieper in. OHL werd op gretigheid afgetroefd en moest ook kansen toestaan. Toch was het wachten op een geniale ingeving van Selemani. Die speelde Bruno knap vrij en Bruno miste niet: 0-1.


    De thuisploeg moest op zoek naar een gelijkmaker, maar schoot zichzelf daarbij in de voet. Mendyl pakte uit met een roekeloze sliding tackle en dat kostte hem de rode kaart. Met zijn tienen kon OHL geen vuist meer maken.


    Kortrijk was heer en meester op het middenveld en breidde zijn voorsprong in de slotfase nog wat uit. Na een belegering van het Leuvense doel knalde invaller Keita via de lat de 0-2 in doel, Avenatti kon de 0-3 aan de tweede paal binnenlopen. De fans van OHL hadden genoeg gezien en misten zo de eerredder van Gonzalez.

    "We verdienen het niet om onderin de JPL te staan"

    Doelman Tom Vandenberghe zag vooral dat de organisatie bij Kortrijk het verschil maakte. "Voor de rust was het vooral belangrijk om niet op achterstand te komen om wat vertrouwen te kweken daarom was onze organisatie cruciaal."

     

    "Daardoor kregen we vertrouwen en kansen na de rust. We scoorden op het juiste moment de 0-1. Met een rode kaart voor OHL erbij is het ook makkelijker voetballen", zei Vandenberghe.

     

    De kwalificatie voor de kwartfinales van de Beker van België kan een boost geven aan Kortrijk in de degradatiestrijd. "Als we voetballen, dan zie je dat we toch een goeie ploeg hebben en het niet verdienen om onderin de Jupiler Pro League te staan."

    Fase per fase

    90+4'

    EINDE: 1-3

    KV Kortrijk staat in de kwartfinales van de Croky Cup. Op inzet en organisatie heeft het OH Leuven afgetroefd: 1-3. Een mooie binnenkomer voor Bernd Storck als coach van Kortrijk.

    90+4' tweede helft
    90+2'

    GOAL: 1-3

    Gonzalez kan in de extra tijd nog milderen voor OH Leuven. Hij tikt van dichtbij de eerredder in doel: 1-3.

    89'

    De wedstrijd is aan het doodbloeden, de supporters van OH Leuven verlaten al het stadion.

    88'

    Bernd Storck brengt nog wat vers bloed tussen de lijnen. Het spelbeeld verandert niet meer: Kortrijk controleert en speelt de match professioneel uit. 

    86'
    85'

    GOAL: 0-3

    Kortrijk beslist de wedstrijd helemaal. Na een goeie actie van Selemani hobbelt de bal tot aan de tweede paal waar de vrijstaande Avenatti de bal over de doellijn legt: 0-3.

    83'

    OHL geeft nu veel ruimte weg en daar proberen Selemani en Bruno van te profiteren. Die laatste beslist om even de bal in de ploeg te houden. Kortrijk is baas aan Den Dreef.

    80'
    80'

    GOAL: 0-2

    Invaller Keita trapt Kortrijk - behoudens mirakels - richting de kwartfinales. Bruno en Selemani stuitten op Cojocaru, maar Keita trapt de bal via de lat in doel: 0-2. 

    79'

    Nog 10 minuten reguliere speeltijd en Marc Brys brengt Holzhauser in de ploeg.

    79'
    77'

    Loncar krult met zijn gave linker een vrije trap over de muur, maar ook net over het doel. OHL-doelman Cojocaru staat aan de grond genageld en ziet de bal een halve meter over de deklat vliegen.

    75'

    Bij een voorsprong kun je altijd ietsje meer, maar de inzet en werkkracht van Kortrijk valt echt op vanavond in Leuven.

    74'

    OH Leuven staat nu voor een heel moeilijke opdracht: het moet met een man minder een achterstand wegwerken. Wat kan de ploeg van Marc Brys nog?

    71'