Deinze zet mak Eupen vlotjes opzij en bekert voort

1. 38' - Doelpunt - Dylan De Belder (1 - 0)
Croky Cup - speeldag 1 - 08/11/22 - 20:01
38'
Dylan De Belder
38'
1 - 0

In de 1/16e finales van de Croky Cup heeft Deinze vanavond makkelijk kunnen afrekenen met Eupen. In eigen huis kon de ploeg uit de Challenger Pro League driemaal scoren tegen een matig Eupen. Deinze mag zich dus opmaken voor de 1/8e finales.

Doelpunten

• 37' De Belder 1-0
  • 44' Quintero 2-0
  • 90' Liridon Balaj 3-0

Deinze neemt volgende horde richting Heizel

Eupen heeft mooie herinneringen aan hun laatste bekercampagnes. Zo kon de ploeg uit de Oostkantons in de voorbije twee jaren het telkens tot in de halve finales van de Croky Cup schoppen.

Editie 2022-23 is er dan weer eentje geworden om snel te vergeten. De kelderploeg werd in Deinze eenvoudig opzijgezet.

De wedstrijd kwam traag op gang en had nood aan een doelpunt om helemaal open te breken. Het was wachten tot vlak voor rust, maar de 1-0 van De Belder bracht wel leven in de brouwerij.

Want amper 7 minuten later kreeg Eupen een tweede uppercut te verwerken. Een hoekschop van de thuisploeg werd netjes binnengekopt door Quintero.

Eupen kwam nog hongerig voor de dag na de pauze, maar grote kansen versierde het te weinig. De boeken mochten helemaal toe wanneer Balaj er in de toegevoegde tijd 3-0 van maakte.

Deinze heeft zijn plekje in de 1/8e finales zo beet, Eupen moet het strijdtoneel nu al verlaten.

Hoever schopt Deinze het in de Croky Cup?

21:49

EINDE: 3-0

De 3-0 is meteen ook het laatste wapenfeit in de wedstrijd. Deinze mag verder bekeren, voor Eupen stopt het avontuur hier.

90+3' tweede helft
90+2'

GOAL: 3-0

De boeken mogen helemaal toe, want daar is de 3-0! Het feestje in Deinze barst los. Liridon Balaj is de auteur van het doelpunt.

90'
90'

We krijgen nog 3 minuten toegevoegde tijd.

85'

Het geloof lijkt stilaan op te geraken bij Eupen. Een grote aanvalsgolf lijkt er niet te komen. Deinze heeft het volledig onder controle en ruikt de volgende ronde al.

78'

De tijd begint te dringen voor Eupen. De Duitstaligen hebben nog een kwartiertje om iets te doen aan hun dubbele achterstand!

78'
76'

Het is al even geleden dat Deinze nog eens voor gevaar kon zorgen. Een zeldzame kans om tegen te prikken draait op niets uit na een slordige pass.

73'

Nuhu en Magnée komen nog in de ploeg bij Eupen. Van Genechten en Soumano mogen gaan rusten.

68'

Het ontbreekt Eupen niet aan wilskracht in de tweede helft. Voorlopig komt het echter niet verder dan een paar halve kansjes. Deze keer strandt een vrije trap in de oranje muur van Deinze.

65'

Tweede wissel voor Deinze

JPL-veteraan Steve De Ridder komt nog tussen de lijnen. Hij komt Joachim Carcela (neef van) vervangen.

59'

Wissels bij de bezoekers

Trainer Andersen gooit ook vers bloed in de strijd. Gassama en Christie-Davies worden vervangen door Charles-Cook en Déom. Die laatste pakte dit weekend nog rood tegen Standard, maar mag vanavond dus wel opdraven.

50'

Eupen geeft niet op

Eupen heeft de handdoek nog niet in de ring gegooid. In de eerste 5 minuten van de tweede helft tonen ze meer inzet en grinta dan ze in de hele eerste helft toonden. Krijgen we weer spanning in de wedstrijd?

48'

Wissel bij de thuisploeg

Bij Deinze lijkt de tactiek duidelijk. Spits en doelpuntmaker De Belder is in de kleedkamer gebleven. In zijn plaats komt middenvelder Van Landschoot.