Izquierdo en Dost schieten Club Brugge voorbij 10-koppig Deinze

  1. 44' - Geel - Viktor Boone
  2. 40' - Geel - Denis Prychynenko
  3. 19' - Rood - Djihad Bizimana
  4. 18' - Geel - Alessio Staelens
  1. 81' - Verv. Bas Dost door Wesley Moraes
  2. 81' - Verv. Noah Mbamba door Hans Vanaken
  3. 78' - Doelpunt - Bas Dost (3 - 0)
  4. 77' - Verv. Viktor Boone door Jannes Vansteenkiste
  5. 75' - Doelpunt - Bas Dost (2 - 0)
  6. 71' - Verv. Dylan de Belder door Raphael Lecomte
  7. 71' - Verv. José Izquierdo door Noa Lang
  8. 71' - Verv. Gaëtan Hendrickx door Kurt Abrahams
  9. 71' - Verv. Stanley N'Soki door Federico Ricca
  10. 64' - Verv. Kamal Sowah door Antonio Nusa
  11. 64' - Verv. Alessio Staelens door Bafode Dansoko
  12. 49' - Doelpunt - José Izquierdo (1 - 0)
  13. 47' - Geel - Noah Mbamba
  75'Bas Dost2 - 0
  78'Bas Dost3 - 0

  De schandvlek van de vorige ontmoeting is uitgewist. Club Brugge heeft Deinze met 3-0 gevloerd in de Beker. De bezoekers schoten zichzelf in de voet door na amper 20 minuten rood te pakken. Toch duurde het tot na rust vooraleer blauw-zwart kon scoren. José Izquierdo kon na lange tijd nog eens lachen, Dost toonde met twee goals dat hij het scoren nog niet verleerd is.

  Doelpunten:

  • 48' Izquierdo 1-0
  • 74' Dost 2-0
  • 77' Dost 3-0

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Deinze (3-0)

  Deinze al na 20 minuten met 10

  Deinze, dat drie jaar geleden nog won van Brugge in de Croky Cup, was niet naar het Jan Breydelstadion gekomen om zich zomaar in te graven. Coach Wim De Decker wilde er vooraf “een echte cupmatch van maken”.

   

  Niet onlogisch ondergingen de bezoekers in de eerste helft toch het spel. Brugge was baas in de beginfase, zonder echt gevaarlijk te zijn. Vandenberghe had geen moeite met een paar schotjes van Sowah.

   

  Na net geen 20 minuten spelen moest Deinze met z’n tienen voort. Bizimana ging op de enkel van Mata staan en mocht inpakken. Het begin van een ware Brugse kansenregen.

   

  Izquierdo mikte eerst van dichtbij op Vandenberghe, waarna ook basisdebutant Sandra en de ervaren Dost (twee keer met het hoofd) niet voorbij het sluitstuk van Deinze raakten.

   

  Deinze raakt niet aan het doel van Lammens voor de rust. Enkel
  een lobbal van Challouk was het vermelden waard.  

  Deinze moet al snel met 10 man voort tegen Club Brugge

  Wel goals na de rust

  Meteen na de rust brak verloren zoon Izquierdo de ban voor Club na een goede voorzet van Mata. Vandenberghe was nu wel geklopt, al zat hij er toch nog bijna bij.

   

  Na het openingsdoelpunt bleef Brugge baas, zonder echt door te duwen. Deinze kwam één keer dreigen in de tweede helft, maar Lammens liet zich niet kloppen. Op een hoge bal leek hij Challouk wel te vloeren in de zestien, de bal ging niet op de stip.

   

  Daarna nam club opnieuw over. De jonge Sandra kreeg erg veel ruimte in de zestien. Oog in oog met Vandenberghe mikte hij flauw over. Ook invaller Nusa (net als Sandra en Mbamba nog erg jong) raakte niet voorbij de Man van de Match.

   

  Het was uiteindelijk Dost die de wedstrijd besliste. In zijn eerste basisplaats sinds 1 augustus trof hij in het slotkwartier twee keer raak. Eerst op aangeven van Mata, vervolgens stond hij op de juiste plaats na een voorzet van Rits.

  Reacties:

  • José Izquierdo (Club Brugge): "Dit is waar ik van droomde. Het was leuk om opnieuw te kunnen spelen én ook te scoren. Ik neem het stap voor stap. Spelen is al heel belangrijk, dat is waarom ik zo hard gewerkt heb. We zijn op de goede weg, ik hoop nu steeds beter te worden."
   
  • Bas Dost (Club Brugge): "Dit voelt heel lekker. Ik had lang niet gescoord, dus ik houd een goed gevoel over aan deze wedstrijd. De doelman van Deinze verdient ook complimenten, hij redde veel ballen. Het is niet leuk om vaak op de bank te zitten. Maar ik ben een professional en als  gevraagd wordt om te spelen, dan ben ik daar klaar voor."
   
  • Philippe Clement (coach Club Brugge): "We hadden in de eerste helft veel meer verdiend. We hebben met heel veel jonge jongens van 16 en 17 jaar oud gespeeld, dat is uniek bij Club Brugge. Ik kan me zoiets zelfs niet herinneren. Ook Izquierdo heeft weer stappen gezet, hij staat al veel verder dan we gedacht hadden. Laat ons zeggen dat hij op 60% zit nu, twee maanden voor op schema. Ik heb geen basiselftal, we hebben om de drie dagen een wedstrijd. Iedereen is dus belangrijk voor mij. Dost zal dus nog genoeg wedstrijden spelen de komende tijd."
   
  • Tom Vandenberghe (Deinze): 'Ik heb toch genoten, zo'n kans krijg je niet veel in je carrière. Die rode kaart was toch een keerpunt, want met 11 is het sowieso al moeilijk tegen de beste club van het land. We mogen blij zijn met onze prestatie, we zijn blijven voetballen. Dit moeten we meenemen naar de competitie."
   
  • Wim De Decker (coach Deinze) "We hebben een heel volwassen wedstrijd gespeeld. Het stond goed, maar kansen weggeven is heel normaal hier op Brugge. Als de bal op de stip gaat in de tweede helft en we scoren, dan wil ik het nog wel zien. We hebben getoond dat we goed kunnen voetballen. Met tien was het ook niet gemakkelijk. Dat is ook logisch. Ik had liever wat meer van die wedstrijden gehad, maar jammer genoeg zit het bekerverhaal erop voor Deinze."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 89 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 88. Einde. Het zit erop in het Jan Breydelstadion. Al bij al trok Club Brugge het laken gemakkelijk naar zich toe in de tweede helft: 3-0. .
  3. tweede helft, minuut 87. Lang maakt er nog 4-0 van, maar deed dat vanuit buitenspel. Het feestje van de Nederlander gaat niet door. .
  4. tweede helft, minuut 83. Vandenberghe nog eens goed plat. Vandenberghe moet zich nog eens onderscheiden op een goed schot van Wesley. Het knappe voorbereidende werk kwam van Nusa en Lang. Die twee lijken mekaar wel te vinden. .
  5. tweede helft, minuut 82. Vanaken maakt er bijna 4-0 van op een strakke voorzet van Maouassa, die een goede wedstrijd speelde. De bal gaat maar net naast. .
  6. tweede helft, minuut 81. De schaapjes lijken op het droge voor Club Brugge. Wat zit er nog in de tank? .
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Club Brugge, Wesley Moraes erin, Bas Dost eruit
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Club Brugge, Hans Vanaken erin, Noah Mbamba eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Laatste wissels Club Brugge. Voor Dost zit de wedstrijd er meteen op. Hij gaat samen met Mbamba naar de kant voor Wesley en Vanaken. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Bas Dost van Club Brugge. 3, 0.
  11. tweede helft, minuut 77. Dost maakt het af. Plots gaat het heel snel in het Jan Breydelstadion. Rits vindt Dost voor doel en die maakt het helemaal af voor de thuisploeg. .
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Deinze, Jannes Vansteenkiste erin, Viktor Boone eruit
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Bas Dost van Club Brugge. 2, 0.
  14. tweede helft, minuut 74. Is de veer nu gebroken bij Deinze? Johan De Caluwé op Radio 1.
  15. tweede helft, minuut 74. Over & out voor Deinze. Dost maakt er 2-0 van met zijn scheenbeen. De goede voorzet kwam van Mata. .
  16. tweede helft, minuut 72. De eerste dribbel van Lang is meteen geslaagd. Zijn lange bal richting Nus is van mindere makelij. .
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Deinze, Raphael Lecomte erin, Dylan de Belder eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Club Brugge, Noa Lang erin, José Izquierdo eruit