Ga naar de inhoud
Standard kwam na 5 minuten al op voorsprong.
Moeskroen Standard
21. Gillekens 30. Henkinet
3. Taravel 21. Fai
10. Chevalier 6. Dussenne
11 Mohamed 5. Sissako
10. Vroman 24. Gavory
25. Diandy (35') 4. Pavlovic
26. Angiulli 28. Bastien
32. Myny 12. Rafia
39. Giunta 11. Donnum
40. Simba 23. Tapsoba
77. Bocat 9. Klauss
   
Dekuyper (35')  

Standard doet weinig moeite om Moeskroen uit de Beker te wippen

 di 26 oktober 2021 22:41

Standard heeft zich niet laten verrassen in de Beker van België, al overtuigde het ook niet tegen 1B-club Moeskroen. Een vroege penalty volstond voor de Luikenaars om hun ticket voor de volgende ronde te boeken. Voor coach Luka Elsner is het zijn eerste overwinning met Standard, al zal hij toch vooral werkpunten hebben gezien.

Doelpunt:

  • 6' Klauss 0-1 (penalty)

Klauss heeft bizarre manier gevonden om strafschoppen te nemen

Standard op spaarmodus door

Na 2 op 15 in de competitie en een trainerswissel was het dringend tijd voor Standard om nog iets te tonen. Het bekerduel tegen Moeskroen was een uitgelezen kans om coach Luka Elsner een eerste zege te bezorgen.

 

Met 6 nieuwe namen in de basis begon Standard ook scherp. Sissako werd na 5 minuten al neergehaald in het strafschopgebied. Joao Klauss trapte weinig overtuigend, maar doelman Gillekens stond aan de grond genageld: 0-1.

 

De veelbelovende start van Standard kreeg geen gevolg. De Luikenaars waren heer en meester, maar grote kansen bleven uit. Een plaatsbal van Tapsoba was nog de beste poging om de score te verdubbelen.

 

Ook na de pauze hield Standard Moeskroen gegijzeld in het eigen strafschopgebied, maar vergat het een doelpunt te vragen als losgeld. Een omhaal van Klauss en een afstandsschot van Cimirot waren niet voldoende om een tweede doelpunt af te dwingen.

 

Moeskroen werd nog gevaarlijk met twee kopballen van Angiulli, maar kon aanvallend te weinig klaarmaken. Zelfs als Standard begon te prutsen in de slotminuten, kon de 1B-club niet profiteren. Zo stoot de verliezende finalist van vorig jaar op spaarmodus door naar de volgende ronde.

Elsner: "We hadden meer moeten scoren"

Coach Luka Elsner was uiteraard tevreden met zijn eerste zege bij Standard, maar hij bleef ook niet blind voor de werkpunten. "We hebben wat kansen gehad en hadden meer moeten scoren."

 

"In de tweede helft kwam Moeskroen dan wat meer in het ritme en hadden ze een paar gevaarlijke ballen. Je mag ze ondanks hun positie in 1B niet onderschatten. Vorig jaar speelden ze nog in 1A. Maar kijk, één doelpunt volstond."

 

Standard ontvangt dit weekend KV Kortrijk. "We moeten nu proberen om een zege te pakken in de competitie", aldus Elsner. "Dat is nu toch heel belangrijk."