Eupen kan weer winnen: het zet amateurploeg Dender droog opzij met 0-1

Croky Cup - speeldag 1 - 27/10/21 - 20:01
Silas Gnaka
0 - 1
Silas Gnaka
9'

KAS Eupen kan weer winnen. Na twee opeenvolgende nederlagen in de Belgische competitie, tankt het opnieuw vertrouwen in de Croky Cup. Met een droge 0-1-overwinning stoot de ploeg uit de Oostkantons door naar de 1/8e finales van de Beker.

KAS Eupen raasde als een wervelwind door het begin van de Jupiler Pro League. De ploeg van trainer Krämer staat onverhoopt op een 4e plaats. Maar 1e amateurploeg Dender mocht vandaag toch hopen in het bekerduel ... Na twee opeenvolgende nederlagen in de competitie, lijkt er wat zand in de witte machine te zitten.

Toch was de eventuele zelfbegoocheling van de thuisploeg geen lang leven beschoren. Dender worstelde met de wurggreep van de eersteklasser. Het keek al na een kleine 10 minuten op een achterstand aan. De oprukkende Silas Gnaka zag zijn voorzet over doelman Gies binnenwaaien.

In de nasleep van het snelle openingsdoelpunt monopoliseerde Eupen de bal. Het rustige meesterschap zorgde voor de rust nog voor een handjevol kansen, maar de definitieve doodsteek bleef uit.

Uitstel van executie? Neen, Eupen probeerde Dender ook in de tweede helft in slaap te wiegen. De thuisploeg liet de wekker één keer abrupt rinkelen op een voorzet, maar de schijnbaar rake treffer van Rowell spatte uiteen op het lichaam van een Eupen-verdediger.

De "Daum-score" bleef tot het laatste fluitsignaal dus op het bord staan. Door die droge 0-1-zege stoot Eupen door naar de 1/8e finales van de Croky Cup. Het dappere Dender mag zich voor de rest van het seizoen focussen op de 1e amateurscompetitie.

Ex-OHL Casagolda wordt op de huid gezeten door Poulain en co.

Doelpunten:

- 7' Gnaka 0-1

21:56

Einde: 0-1!

Eupen probeerde Dender ook in de tweede helft in slaap wiegen. De thuisploeg liet de wekker één keer abrupt rinkelen op een voorzet, maar de tweede helft stierf aan een stille dood. Door de droge 0-1-zege stoot Eupen door naar de 1/8e finales van de Croky Cup.

90+1'
86'

Het spel lag even stil in Dender. Een supporter van de thuisploeg was onwel geworden en werd met een draagberrie uit het stadion gevoerd. Het spel is intussen opnieuw op gang getrapt.

81'

De klus voor Poulain en Rocha zit erop. Prevljak en Akono mogen nog eens komen proeven van het bekervoetbal. Kunnen ze nog iets forceren voor het laatste fluitsignaal?

79'

Bijna 1-1!

De 1-1 was bijna een feit. Valcke vliegt meteen over zijn flank en kan de bal knap voorzetten. Het leer vindt zijn weg op de slof van Rowell. Die knalt de bal op het doel, maar de schijnbaar rake treffer spat uiteen op het lichaam van een verdediger.

73'
73'

Waarschuwingsschot Koné

Eupen tracht Dender in slaap te wiegen, maar liet de wekker even abrupt rinkelen. Na een goede aflegger van Rocha, schuift Koné de bal snoeihard richting de doelman van Dender. Maar Gies blijft de meubelen redden voor zijn ploeg. Via zijn vingertoppen gaat de bal in hoekschop.

70'
65'
64'
62'
61'

Dender komt even piepen

Dender lijkt minder onmondig in de tweede helft dan in de eerste 45 minuten. Tarfi zet M'Barki op weg op de linkerflank. Die schuift de bal over het gras voor de goal, maar Casagolda wordt niet bereikt.

59'

Ook de trainer van Eupen stuurt enkele verse krachten het veld op. Peeters en sterkhouder N'Dri vatten post op de bank. Het nieuwe duo Embalo/Nuhu mag het vuur aan de schenen van de defensie van Dender leggen.

57'

Wissel van de wacht:

50'

Losse flodder van Ngoy

Daar is die dekselse Ngoy weer. Peeters speelt zijn boomlange spits met een listig balletje vrij voor de goal. De aanvaller van Eupen vergeet opnieuw te scoren en mikt de bal pardoes op doelman Gies.

48'

Dender meteen aan het kanon

Dender is vol goede moed uit de kleedkamer gekomen. Het krijgt meteen een vrije trap op een aantrekkelijke plaats. Vanbelle schaart zich achter de bal. Hij zoekt en vindt Casagolda in de grote rechthoek. De oude bekende van OHL ziet zijn goede kopbal in de handen van doelman Nurudeen sterven.