• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren verslikt zich in de amateurs van Mandel United

  1. 38' - Doelpunt - Nicolas Mullez (0 - 2)
  2. 16' - Doelpunt - Daniel Oliveira (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Kjell Vanmaele
  2. 85' - Geel - Karlo Lulic
  3. 80' - Verv. Mackim Joos door Ruben Pyck
  4. 76' - Verv. Lilan Lorthiois door Dan Debouver
  5. 70' - Doelpunt - Tobias Salquist (1 - 2)
  6. 65' - Geel - Beni Badibanga
  7. 59' - Geel - Louis Verstraete
  8. 58' - Verv. Djihad Bizimana door Apostolos Vellios
  9. 51' - Verv. Bram Leroy door Michiel Clyncke
  16'Daniel Oliveira0 - 1
  38'Nicolas Mullez0 - 2
  70'Tobias Salquist1 - 2

  Voor Waasland-Beveren is de bekercampagne meteen afgelopen. Mandel United, een team uit de tweede amateurklasse, kwam in de 1/16e finales met 1-2 winnen op de Freethiel.

  "Shame on you"

  Yannick Ferrera koos ervoor om te roteren. Basisspelers als Roef, Vukotic, Jubitana, Boljevic en Ampomah kregen rust, een handvol nieuwkomers nam hun plaats in.

   

  Dat draaide verkeerd uit. De spelers van Waasland-Beveren vonden mekaar niet, de passing liet veel te wensen over.

   

  Mandel United speelde de bal beter rond. Bij de rust stond de nummer 5 in de tweede amateurklasse A op een dubbele voorsprong. De Oliveira (ex-Cercle) en Beyens hadden de weg naar het doel gevonden.

   

  De supporters van Waasland-Beveren wisten met hun frustratie geen blijf. "Shame on you", peperden ze Ferrera en zijn team in.

   

  20 minuten voor tijd zorgde verdediger Salquist voor wat hoop op de Freethiel. De thuisploeg voerde de druk op, maar Mandel United kraakte niet. De amateurs uit West-Vlaanderen stuntten in de Croky Cup.

  Zaterdag staat Waasland-Beveren opnieuw voor een lastige opdracht. Dan speelt de nummer 15 in de competitie een zespuntenmatch bij rode lantaarn Moeskroen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde: Waasland-Beveren uitgeschakeld. De vrije trap vliegt in hoekschop, maar die levert niks op. Waasland-Beveren vliegt er meteen uit in de Croky Cup.
  2. tweede helft, minuut 93. Net geen penalty. Ndao gaat neer op de rand van de 16. Het wordt een vrije trap en geen strafschop voor de thuisploeg.
  3. Gele kaart voor Kjell Vanmaele van KFC Mandel United tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 92. Badibanga zet de belabberde prestatie van Waasland-Beveren in de verf met een mislukte hoekschop. De bal vliegt aan de andere kant van het terrein buiten.
  5. tweede helft, minuut 90. De tijd tikt weg voor Yannick Ferrera en zijn team. De reguliere 90 minuten zijn achter de rug.
  6. tweede helft, minuut 89. Cynisme op de Freethiel: "Merci, Beveren", schreeuwen de thuissupporters.
  7. tweede helft, minuut 87. Badibanga probeert het nog een keer. Nu schiet hij in het zijnet. Een voorzet was een betere optie geweest.
  8. tweede helft, minuut 86. Waasland-Beveren dringt aan, maar de laatste pass is te scherp. Zo kan Laleman de bal onderscheppen.
  9. Gele kaart voor Karlo Lulic van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 85