Tubeke kan Eupen niet uit de 1/8e finales houden

di 25 september 2018 23:53
    1. 72' - Verv. Marco Weymans door Anthony Schuster
    Croky Cup - speeldag 1 - 25/09/18 - 20:02

Eupen heeft zich makkelijk geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker van België. Het scoorde 3 keer tegen Tubeke uit eerste klasse B: 3-0.

Eupen is een maatje te groot voor Tubeke

Bij Eupen kregen enkele belangrijke spelers zoals doelman Van Crombrugge en aanvoerder Garcia een dagje rust, maar de thuisploeg nam het duel tegen Tubeke niet licht op.

Eupen kon snel het verschil maken: Loties opende de score na 11 minuten. Tubeke was niet bij machte om Eupen in de problemen te brengen en kreeg nog voor de rust een tweede opdoffer: Yagan haalde heerlijk uit in de bovenhoek: 2-0.

Na de rust leunde Eupen wat achteruit en mikte het op de tegenaanval. Yagan liet de 3-0 nog liggen, maar Laurent deed dat in de slotfase niet. Eupen mag naar de 1/8e finales, Tubeke is net zoals vorig jaar uitgeschakeld in de 1/16e finales.

90+5'

Einde: 3-0

Eupen heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van de beker. Tubeke kreeg 3 goals om de oren: 3-0.
    90+2'

Goal: 3-0

Eupen beslist de wedstrijd: Laurent scoort en Eupen mag zijn ticket voor de 1/8e finales boeken.
    90'

Niasse staat pal

Tubeke perst er nog een soort van een slotoffensief uit. Op een vrije trap van Schuster kan Touré op doel koppen, maar Eupen-doelman Niasse redt.
    85'
    Yagan had de 3-0 aan de voet.
    83'
    Pedro Henrique laat de aansluitingstreffer liggen. Hij krijgt de kans om uit te halen, maar mist zijn schot. Dit was dé kans voor Tubeke om weer spanning in de match te brengen.
    82'
    Eupen krijgt ruimte op de tegenaanval. Yagan heeft de 3-0 en de beslissing aan de voet, maar hij stuit op Alfieri.
    76'
    Tubeke moet nu alles op alles zetten en gooit zijn laatste troef in de strijd: Naah moet schwung in de aanval van Tubeke brengen, Rosenthal mag gaan rusten.
    75'

Dubbele wissel Eupen

Pollet en Gnaka mogen gaan rusten, Essende en Schouterden komen in het veld.
    72'
    71'

Nog een wissel bij Tubeke:

69'
    58'

Kansje Henry

Tubeke-aanvaller Hanry infiltreert vanaf de rechterflank en neemt Eupen-doelman Niasse onder vuur. Maar het vizier van Henry staat niet goed afgesteld.
    57'
    Tubeke probeert Eupen wat vast te zetten, maar meer dan een hoekschop levert dat niet op.
    52'
    De coach van Tubeke, Christian Bracconi, moet de match vanaf de tribune volgen. Hij zit een schorsing uit.
    50'

Wissel Tubeke

Tubeke begint aan de tweede helft met één nieuwe naam in de ploeg. Pedro Henrique Bueno komt in de plaats van Aygiri. Kan Tubeke het tij nog keren?