6. 80' - Verv. Mackim Joos door Ruben Pyck
    7. 85' - Geel - Karlo Lulic
    8. 90+3' - Geel - Kjell Vanmaele
    Croky Cup - speeldag 1 - 25/09/18 - 20:02

Voor Waasland-Beveren is de bekercampagne meteen afgelopen. Mandel United, een team uit de tweede amateurklasse, kwam in de 1/16e finales met 1-2 winnen op de Freethiel.

"Shame on you"

Yannick Ferrera koos ervoor om te roteren. Basisspelers als Roef, Vukotic, Jubitana, Boljevic en Ampomah kregen rust, een handvol nieuwkomers nam hun plaats in.

Dat draaide verkeerd uit. De spelers van Waasland-Beveren vonden mekaar niet, de passing liet veel te wensen over.

Mandel United speelde de bal beter rond. Bij de rust stond de nummer 5 in de tweede amateurklasse A op een dubbele voorsprong. De Oliveira (ex-Cercle) en Beyens hadden de weg naar het doel gevonden.

De supporters van Waasland-Beveren wisten met hun frustratie geen blijf. "Shame on you", peperden ze Ferrera en zijn team in.

20 minuten voor tijd zorgde verdediger Salquist voor wat hoop op de Freethiel. De thuisploeg voerde de druk op, maar Mandel United kraakte niet. De amateurs uit West-Vlaanderen stuntten in de Croky Cup.

Zaterdag staat Waasland-Beveren opnieuw voor een lastige opdracht. Dan speelt de nummer 15 in de competitie een zespuntenmatch bij rode lantaarn Moeskroen.

90+4'

Einde: Waasland-Beveren uitgeschakeld

De vrije trap vliegt in hoekschop, maar die levert niks op. Waasland-Beveren vliegt er meteen uit in de Croky Cup.
    90+3'

Net geen penalty

Ndao gaat neer op de rand van de 16. Het wordt een vrije trap en geen strafschop voor de thuisploeg.
    90+3'
    KFC Mandel United
    90+2'
    Badibanga zet de belabberde prestatie van Waasland-Beveren in de verf met een mislukte hoekschop. De bal vliegt aan de andere kant van het terrein buiten.
    90'
    De tijd tikt weg voor Yannick Ferrera en zijn team. De reguliere 90 minuten zijn achter de rug.
    89'
    Cynisme op de Freethiel: "Merci, Beveren", schreeuwen de thuissupporters.
    89'
    87'
    Badibanga probeert het nog een keer. Nu schiet hij in het zijnet. Een voorzet was een betere optie geweest.
    86'
    Waasland-Beveren dringt aan, maar de laatste pass is te scherp. Zo kan Laleman de bal onderscheppen.
    85'
    83'
    Badibanga mikt een vrijschop rechtstreeks op doel. Laleman heeft er weinig moeite mee. Met nog 7 minuten op de klok blijft het 1-2 in het voordeel van Mandel United.
    81'

De fans van Waasland-Beveren eisen een vergoeding.

80'
    78'
    Waasland-Beveren probeert de diepte op te zoeken, zonder succes. De Senegalese aanvaller Ndao heeft nog nauwelijks iets (kunnen) laten zien.
    76'
    71'
    69'

Goal: 1-2

Het is de thuisploeg gelukt. De Deense verdediger Tobias Salquist brengt Waasland-Beveren weer in de match. Hij maakt er 1-2 van.