Genk gaat op een drafje naar de 1/8e finales

  1. 41' - Rood - Alessandro Cerigioni
  2. 9' - Doelpunt - Edon Zhegrova (2 - 0)
  3. 3' - Doelpunt - Dries Wouters (1 - 0)
  1. 89' - Doelpunt - Marcus Ingvartsen (4 - 0)
  2. 73' - Doelpunt - Ibrahima Seck (3 - 0)
  3. 65' - Verv. Bryan Heynen door Ivan Fiolic
  4. 65' - Verv. Sebastiaan Brebels door Robin Henkens
  3'goalDries Wouters1 - 0
  9'goalEdon Zhegrova2 - 0
  73'goalIbrahima Seck3 - 0
  89'goalMarcus Ingvartsen4 - 0

  Racing Genk heeft zich met de vingers in de neus geplaatst voor de 1/8e finales. Lommel moest meer dan een helft met een man minder spelen en was geen partij voor Genk. Het werd 4-0 in de Luminus Arena. "Die 2 goals na 8 minuten maakten het verschil", zegt Dries Wouters.

  Bekijk het verslag van Racing Genk-Lommel (4-0)

  Blitzstart effent de weg voor vlotte kwalificatie

  Philippe Clement wou enkele spelers rust gunnen en koos daarom voor een veredeld B-elftal. Veel was daar niet van te merken, want na een blitzstart stond Genk al snel op een 2-0-voorsprong. Wouters opende al na 2 minuten de score met een fraaie vrije trap en amper 6 minuten later gaf Zhegrova Lommel een tweede tik met een afgeweken schot.

   

  Nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, lag Lommel al in de touwen. De bezoekers konden geen vuist maken en kort voor de rust maakte de tweedeklasser het zichzelf nog wat moeilijker. Cerigioni haalde de doorgebroken Paintsil onderuit en mocht meteen opkrassen.

   

  Met een man meer zat Genk helemaal in een zetel en echt doordrukken deed de thuisploeg dan ook niet meer. De Genkse fans kregen wel nog goals te zien in een overbodige tweede helft. Na een flinke misser kort na de rust maakte Seck er twintig minuten voor het einde toch 3-0 van. Net voor affluiten pikte ook Ingvartsen zijn goaltje mee: 4-0. 

  Wouters: “2 goals na 8 minuten maakten het verschil”

   “Het was vooral belangrijk dat we vroeg op voorsprong kwamen in deze wedstrijd. Lommel heeft een goed blok en is normaal geen gemakkelijke ploeg om te verslaan. Maar die 2 goals na 8 minuten maakten wel het verschil vandaag”, zegt doelpuntenmaker Dries Wouters.

   

  “Nadien zakte Lommel terug en was het niet simpel om de vrije man te vinden. Die rode kaart was misschien niet nodig, maar het maakte het voor ons wel wat makkelijker. Al bij al hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld.”

   

  Clement zette maar liefst 9 nieuwe namen in de basis. “Het is duidelijk dat de coach vertrouwen geeft aan veel spelers in onze kern. Dat is heel belangrijk om iedereen scherp te houden.” 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Genk heeft zich met de vingers in de neus geplaatst voor de 1/8e finales. Lommel was geen partij en ging met 4-0 onderuit.
  3. tweede helft, minuut 90. Ingvartsen maakt er 4-0 van. Genk blijft z'n supporters verwennen. Ingvartsen pikt ook nog z'n goaltje mee en brengt de stand zo op 4-0.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Marcus Ingvartsen van KRC Genk. 4, 0.
  5. tweede helft, minuut 83. De wedstrijd rustig uitvoetballen, meer hoeft Genk nu niet meer te doen. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Ibrahima Seck van KRC Genk. 3, 0.
  7. tweede helft, minuut 72. Seck drijft de score op. Genk doet er nog ééntje bij. Seck liet al een grote kans op de 3-0 liggen, maar nu treft hij wel raak. Van dichtbij geeft hij Daniels nog maar eens het nakijken.
  8. tweede helft, minuut 70. De wedstrijd bloedt verder dood. Genk heeft alles netjes onder controle en kan zoch al concentreren op de komende competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem.
  9. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij KRC Genk, Ivan Fiolic erin, Bryan Heynen eruit
  10. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Lommel SK, Robin Henkens erin, Sebastiaan Brebels eruit
  11. tweede helft, minuut 64. Clement voert z'n tweede wissel door. Voor Heynen zit de wedstrijd erop, Fiolic neemt zijn plaats in. Bij Lommel neemt Henkens de plaats in van Brebels.
  12. tweede helft, minuut 53. De tweede helft dreigt een maat voor niks te worden. Genk weet zich zegezeker, Lommel moet z'n lot ondergaan.
  13. tweede helft, minuut 49. Seck spaart Lommel. Genk kan Lommel een stevige pandoering geven, maar dan moet de efficiëntie wel omhoog. Seck kan er van dichtbij 3-0 van maken, hij kopt pal op doelman Daniels.
  14. tweede helft, minuut 47. 2e helft. De tweede helft is gestart in Genk. Kan Lommel nog een vuist maken of gaat Genk op een drafje naar de 1/8e finales?
  15. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  16. rust, 20 uur 49. Vervanging bij KRC Genk, Marcus Ingvartsen erin, Zinho Gano eruit
  17. eerste helft, minuut 45. Rust. Genk zit aan de rust al in een zetel. Na amper 10 minuten stond het al 2-0 in de Luminus Arena. Bij Lommel werd bovendien Cerigioni uitgesloten.