89'
Marcus Ingvartsen
89'
4 - 0

Racing Genk heeft zich met de vingers in de neus geplaatst voor de 1/8e finales. Lommel moest meer dan een helft met een man minder spelen en was geen partij voor Genk. Het werd 4-0 in de Luminus Arena. "Die 2 goals na 8 minuten maakten het verschil", zegt Dries Wouters.

Bekijk het verslag van Racing Genk-Lommel (4-0)

Blitzstart effent de weg voor vlotte kwalificatie

Philippe Clement wou enkele spelers rust gunnen en koos daarom voor een veredeld B-elftal. Veel was daar niet van te merken, want na een blitzstart stond Genk al snel op een 2-0-voorsprong. Wouters opende al na 2 minuten de score met een fraaie vrije trap en amper 6 minuten later gaf Zhegrova Lommel een tweede tik met een afgeweken schot.

Nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, lag Lommel al in de touwen. De bezoekers konden geen vuist maken en kort voor de rust maakte de tweedeklasser het zichzelf nog wat moeilijker. Cerigioni haalde de doorgebroken Paintsil onderuit en mocht meteen opkrassen.

Met een man meer zat Genk helemaal in een zetel en echt doordrukken deed de thuisploeg dan ook niet meer. De Genkse fans kregen wel nog goals te zien in een overbodige tweede helft. Na een flinke misser kort na de rust maakte Seck er twintig minuten voor het einde toch 3-0 van. Net voor affluiten pikte ook Ingvartsen zijn goaltje mee: 4-0.

Wouters: “2 goals na 8 minuten maakten het verschil”

“Het was vooral belangrijk dat we vroeg op voorsprong kwamen in deze wedstrijd. Lommel heeft een goed blok en is normaal geen gemakkelijke ploeg om te verslaan. Maar die 2 goals na 8 minuten maakten wel het verschil vandaag”, zegt doelpuntenmaker Dries Wouters.

“Nadien zakte Lommel terug en was het niet simpel om de vrije man te vinden. Die rode kaart was misschien niet nodig, maar het maakte het voor ons wel wat makkelijker. Al bij al hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld.”

Clement zette maar liefst 9 nieuwe namen in de basis. “Het is duidelijk dat de coach vertrouwen geeft aan veel spelers in onze kern. Dat is heel belangrijk om iedereen scherp te houden.”

90+3'

Genk heeft zich met de vingers in de neus geplaatst voor de 1/8e finales. Lommel was geen partij en ging met 4-0 onderuit.
90'

Ingvartsen maakt er 4-0 van

Genk blijft z'n supporters verwennen. Ingvartsen pikt ook nog z'n goaltje mee en brengt de stand zo op 4-0.
83'
De wedstrijd rustig uitvoetballen, meer hoeft Genk nu niet meer te doen.
74'
72'

Seck drijft de score op

Genk doet er nog ééntje bij. Seck liet al een grote kans op de 3-0 liggen, maar nu treft hij wel raak. Van dichtbij geeft hij Daniels nog maar eens het nakijken.
70'
De wedstrijd bloedt verder dood. Genk heeft alles netjes onder controle en kan zoch al concentreren op de komende competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem.
65'
64'
Clement voert z'n tweede wissel door. Voor Heynen zit de wedstrijd erop, Fiolic neemt zijn plaats in. Bij Lommel neemt Henkens de plaats in van Brebels.
53'
De tweede helft dreigt een maat voor niks te worden. Genk weet zich zegezeker, Lommel moet z'n lot ondergaan.
49'
49'

Seck spaart Lommel

Genk kan Lommel een stevige pandoering geven, maar dan moet de efficiëntie wel omhoog. Seck kan er van dichtbij 3-0 van maken, hij kopt pal op doelman Daniels.
47'

2e helft

De tweede helft is gestart in Genk. Kan Lommel nog een vuist maken of gaat Genk op een drafje naar de 1/8e finales?
45'

Rust

Genk zit aan de rust al in een zetel. Na amper 10 minuten stond het al 2-0 in de Luminus Arena. Bij Lommel werd bovendien Cerigioni uitgesloten.