• home
 • video
 • pas verschenen

  Stug Deinze zadelt zwak Club Brugge met een flinke kater op

  1. 44' - Geel - Saulo Decarli
  2. 39' - Geel - Luan Peres
  3. 34' - Doelpunt - Mehdi Tarfi (1 - 0)
  1. 90+1' - Geel - Hans Vanaken
  2. 84' - Verv. Gert Van Walle door Lennert De Smul
  3. 79' - Verv. Flavien Le Postollec door Michael Lallemand
  4. 71' - Doelpunt - Arnaud De Greef (2 - 0)
  5. 70' - Geel - Dennis
  6. 69' - Verv. Youssef Challouk door Niels de Schutter
  7. 68' - Verv. Siebe Schrijvers door Wesley Moraes
  8. 59' - Verv. Sofyan Amrabat door Hans Vanaken

  Voor Club Brugge zit het bekerverhaal er al in de 1/16e finales op. De kampioen gunde zijn sterkhouders rust, maar verslikte zich in zijn eerste bekeraffiche bij Deinze (1e amateur). De thuisploeg won met 2-0.

  Bekijk de goals uit Deinze - Club Brugge in de beker (2-0)

  Magistrale goal van Tarfi

  “We gaan niet voor ons doel liggen”, had Deinze-coach Regi Van Acker voor de match beloofd. Dat werd ook op het veld vertaald. Club Brugge kreeg uiteraard de bal, maar een volwassen Deinze tekende voor een puike organisatie en was van bij het eerste fluitsignaal de evenknie van de kampioen.

   

  Het tempo van Club lag veel te laag, het doelgevaar was dan ook schaars. Bij een zeldzame uitgespeelde kans had Vossen na 10 minuten moeten scoren, maar hij besloot te nonchalant op Deinze-doelman Vandenberghe.

   

  Deinze hield makkelijk stand en begon meer en meer in zijn eigen kansen te geloven. Op het halfuur kon het hele stadion zijn ogen niet geloven: Tarfi vloerde Horvath met een magistrale schicht. 1-0, de ruststand was zeker niet gestolen voor amateurclub Deinze.

  Club zorgt voor veel te weinig gevaar

  Na de pauze moest de kampioen uit een ander vaatje tappen. Ivan Leko was niet tevreden over het optreden van zijn gebruikelijke bankzitters, invallers Danjuma, Vanaken en Wesley moesten het tij keren.

   

  Dat lukte niet, want een onherkenbaar Club bleef veel te laconiek en onzuiver spelen. Deinze rook zijn kans en bij het ingaan van het laatste kwart zat de match helemaal op slot. Brulmans schilderde een vrijschop tot aan de tweede paal, waar De Greef helemaal uit het oog werd verloren: 2-0.

   

  Deinze voetbalde daarna zonder problemen de wedstrijd uit. Voor Club Brugge zat er niets meer in dan een pijnlijke afgang.

  Verslag en reacties na Deinze - Club Brugge (2-0)

  Deinze-coach: "We hebben een statement gemaakt"

  Regi Van Acker zette Club Brugge een hak met zijn Deinze. "De manier waarop was belangrijk", bleef hij bescheiden. "We wilden een prestatie neerzetten voor dit uitverkochte stadion. We wilden het publiek overtuigen om meermaals te komen kijken naar dit stadion en dat is gelukt."

   

  "We hadden de beste kansen en we hebben die ook afgemaakt. In de tweede helft stonden we even onder druk, maar we hebben alles rustig onder controle gehouden. We hebben ons op een goeie manier gepresenteerd."

   

  "Ik denk dat wij een statement gemaakt hebben: in 1e amateur wordt ook gevoetbald. Er wordt makkelijk gezegd om de beloften van de eersteklassers in de amateurklasse te zetten, maar ik denk dat de ogen van de eersteklassers opengegaan zijn om makkelijker jonge spelers uit te lenen. Bij ons kunnen ze stappen zetten om het echte mannenvoetbal te spelen."

  Leko: "20 ego's die denken dat ze belangrijker zijn dan het collectief"

  Van Acker: "Hebben een statement gemaakt: in eerste amateur kunnen ze ook voetballen"

  Tarfi: "Dit is 1 van de mooiste goals uit mijn carrière"

  De Greef: "Als amateurploeg de landskampioen uitschakelen: er is niets mooier"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde . De grootste verrassing van deze 1/16e finales is een feit. Club Brugge buigt het hoofd voor Deinze, dat deze bekerzege eigenlijk niet gestolen heeft. Club was nergens. Alles op de competitie en Europa dan maar. .
  3. Gele kaart voor Hans Vanaken van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 91
  4. tweede helft, minuut 90. Vanuit de draai legt Openda nog eens aan, maar de hoek is te scherp. .
  5. tweede helft, minuut 90. Toegevoegde tijd. De seconden tikken weg. Alleen de extra tijd rest Club Brugge nog, maar de kampioen lijkt er zelf niet meer in te geloven.
  6. tweede helft, minuut 88. We naderen het einde van de reguliere speeltijd. Deinze gaat hier voor een stunt van formaat zorgen.
  7. tweede helft, minuut 84. Nog ruim 5 minuten. Wesley laat zich op buitenspel betrappen. De invallers kunnen het tij niet keren. We beginnen stilaan te vrezen voor de zaak. .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Deinze, Lennert De Smul erin, Gert Van Walle eruit
  9. tweede helft, minuut 83. "Wat Club Brugge hier laat zien, is gewoon niet goed genoeg.". Tom Boudeweel (Radio 1).