Assist van Haaland kan Dortmund niet behoeden voor verlies in Berlijn

  1. 31' - Doelpunt - Julian Brandt (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Marin Pongracic
  2. 87' - Verv. Ishak Belfodil door Marvin Plattenhardt
  3. 87' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Davie Selke
  4. 83' - Doelpunt - Steffen Tigges (3 - 2)
  5. 81' - Verv. Julian Brandt door Steffen Tigges
  6. 72' - Verv. Vladimír Darida door Lucas Tousart
  7. 72' - Verv. Marco Richter door Linus Gechter
  8. 72' - Verv. Thomas Meunier door Marius Wolf
  9. 72' - Verv. Axel Witsel door Dan-Axel Zagadou
  10. 72' - Verv. Nico Schulz door Raphaël Guerreiro
  11. 69' - Doelpunt - Marco Richter (3 - 1)
  12. 58' - Verv. Marco Reus door Thorgan Hazard
  13. 57' - Doelpunt - Marco Richter (2 - 1)
  14. 55' - Verv. Peter Pekarík door Deyovaisio Zeefuik
  15. 51' - Doelpunt - Ishak Belfodil (1 - 1)
  31'goalJulian Brandt0 - 1
  51'goalIshak Belfodil1 - 1
  57'goalMarco Richter2 - 1
  69'goalMarco Richter3 - 1
  83'goalSteffen Tigges3 - 2

  Hertha Berlijn heeft de mogelijk laatste wedstrijd van Erling Haaland bij Borussia Dortmund verpest: ondanks een assist van de Noor hield Hertha de volle buit thuis: 3-2. Bij Dortmund speelden Meunier, Witsel en Thorgan Hazard mee.

  Na de 4-0-zege van Bayern op vrijdag had Borussia Dortmund een zege in Berlijn nodig om enigzins in het spoor te blijven van de leider uit München. In de eerste helft leek die zege er ook te zullen komen: Dortmund had kansen en Brandt opende de score na een assist van Haaland.

   

  Maar in de tweede helft stuikte het kaartenhuisje van Dortmund in elkaar. Ishak Belfodil (ex-Standard) hield Axel Witsel af en schoof de gelijkmaker in doel en niet veel later vlogen er twee strepen van Marco Richter in doel: 3-1.

   

  Verder dan de 3-2 van invaller Tiggen raakte Dortmund niet meer en zo sluit Dortmund het kalenderjaar af met een nederlaag. Het volgt nu op 9 punten van leider Bayern München en misschien verliest het in de wintermercato goudklomp Erling Haaland.

  Lees ook:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Marvin Plattenhardt (Hertha BSC) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 96.
  3. Gele kaart voor Marin Pongracic van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 95
  4. Marin Pongracic (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Maximilian Mittelstädt (Hertha BSC). tweede helft, minuut 95.
  5. Dan-Axel Zagadou (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC). tweede helft, minuut 93.
  6. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Emre Can (Borussia Dortmund) stond buitenspel. tweede helft, minuut 92.
  7. Bij Borussia Dortmund wordt de hoekschop genomen door Raphaël Guerreiro. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 91.
  8. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  9. Marius Wolf (Borussia Dortmund) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 90.
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Hertha BSC, Marvin Plattenhardt erin, Ishak Belfodil eruit
  11. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Hertha BSC, Davie Selke erin, Jurgen Ekkelenkamp eruit
  12. Erling Haaland (Borussia Dortmund) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 87.
  13. Raphaël Guerreiro neemt de hoekschop voor Borussia Dortmund. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 86.
  14. Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jordan Torunarigha (Hertha BSC). tweede helft, minuut 84.
  15. Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund) schildert een voorzet op het hoofd van Steffen Tigges en die kopt de 3 - 2 tegen het net. tweede helft, minuut 83.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Steffen Tigges van Borussia Dortmund. 3, 2.
  17. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 83.
  18. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Borussia Dortmund, Steffen Tigges erin, Julian Brandt eruit
  19. Emre Can (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lucas Tousart (Hertha BSC). tweede helft, minuut 80.