Ga naar de inhoud

Matig Genk zet tienkoppig Seraing opzij en plaatst zich voor Europe Play-offs

 1. 45+2' - Geel - Daniel Muñoz
 1. 77' - Verv. Daniel Opare door Ali Sanogo
 2. 68' - Verv. Junya Ito door Théo Bongonda
 3. 65' - Verv. Ablie Jallow door Francesco D'Onofrio
 4. 54' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (0 - 2)

Racing Genk heeft op de laatste dag van het reguliere seizoen een plekje  in de Europe Play-offs bemachtigd. De Limburgers speelden een bescheiden match, maar konden na een rode kaart voor Seraing uiteindelijk vlot winnen met 0-2.

Seraing- Genk in een notendop:

 • Sleutelmoment: Na een sterke openingsfase van Seraing probeert Genk het evenwicht in de match te herstellen. Dabila helpt de Limburgers een handje en pakt rood na het neerhalen van Onuachu net buiten de zestien. Kort daarna maakt Ito de 0-1 en valt de match in zijn beslissende plooi. 
 
 • Man van de Match: Geen grote uitblinkers bij beide ploegen vanavond. Junya Ito brak de ban voor Genk dankzij een knappe beweging voorbij doelman Dietsch. In de tweede helft liet hij met een paar knappe versnellingen zien waarom hij een van de sterkhouders van dit Genk is. 
 
 • Statistiek: De enige andere keer dat Genk op bezoek ging bij Seraing was in 1993. De Luikenaars wonnen de match toen met 3-1. Onder andere Roger Lukaku - de vader van - stond aan het kanon voor Seraing.

Genk wint makkelijk na rode kaart voor Seraing

Het was een must-win match voor Genk. Met de rivalen uit Sint-Truiden in hun nek kon de ploeg zich geen misstappen veroorloven. Desondanks begon de ploeg van Bernd Storck erg slordig en mak aan de wedstrijd. De eerste vijftien minuten waren voor de thuisploeg.

 

Kort voor rust veranderde de match compleet. De Ivoriaanse verdediger Dabila van Seraing zag Paul Onuachu voor zijn neus wegglippen met de bal en moest aan de noodrem trekken. De bal werd net buiten het strafschopgebied gelegd, maar de fout kwam de Luikenaars wel zwaar te staan. Een rode kaart en nog een hele tweede helft met een man minder.

 

Uiteindelijk werd hun lot al beslecht voor de pauze inging. Ito werd diep gestuurd en ging knap voorbij doelman Dietsch. De Japanner werkte af in een open doel. Na de rust bracht de ingevallen Thorstvedt Genk op een veilige 0-2 voorsprong en konden de boeken helemaal toe. Genk kwam niet meer in gevaar en liet zelf ook nog maar weinig zien.

 

Met deze overwinning blijft Genk op de achtste plaats en speelt het de Europe Play-Off. Seraing neemt het binnenkort op tegen RWDM in de barragematchen die beslissen wie er in 1A mag blijven volgend seizoen.

Brian Heynen: "We gaan het hoogst haalbare proberen te behalen"

 • Brian Heynen (Genk): "We zijn de match niet geweldig  gestart want er was te weinig beweging rond de bal. Eens dat de rode kaart viel, ging het een stuk vlotter en konden we de match naar ons toe trekken. 
 
"Als we naar het hele seizoen kijken, mogen we niet tevreden zijn. We hebben onszelf nu de kans gegeven om dat in de Europe Play-offs nog zoveel mogelijk goed te maken. We gaan het hoogst haalbare proberen te behalen."

Fase per fase

 1. einde, 20 uur 21. Genk wint met 0-2. Scheidsrechter Arthur Denil maakt er een einde aan. Genk wint met 0-2 van Seraing en kan zich opmaken voor de Europe Play-offs. .
 2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 87. Het is niet de match van Paul Onuachu. De bal belandt vlak voor doel in zijn voeten, maar de Nigeriaan mist de bal compleet. .
 4. tweede helft, minuut 85. De wedstrijd kabbelt wat voort richting de laatste vijf minuten. Beide ploegen lijken genoegen te nemen met de huidige stand van zaken. .
 5. tweede helft, minuut 78. Genk tikt het balletje wat rond. Een tienkoppig Seraing is niet bij machte om daar iets tegenover te zetten. .
 6. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij RFC Seraing, Ali Sanogo erin, Daniel Opare eruit
 7. tweede helft, minuut 72. Genk controleert. Met nog 20 minuten te gaan lijkt de wedstrijd al gespeeld. Genk controleert maar blijft erg matig voetballen. Wat kunnen ze nog tonen aan hun meegereisde fans? .
 8. tweede helft, minuut 68. Doelpuntmaker Junya Ito mag gaan rusten en wordt vervangen door Theo Bongonda.  Wat kan hij nog brengen in de laatste 25 minuten? .
 9. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij KRC Genk, Théo Bongonda erin, Junya Ito eruit
 10. tweede helft, minuut 65. Jallow mag gaan rusten voor Seraing. De man uit Gambia had de beste kans voor zijn ploeg in het begin van de eerste helft.  D'Onofrio komt in zijn plaats. .
 11. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij RFC Seraing, Francesco D'Onofrio erin, Ablie Jallow eruit
 12. tweede helft, minuut 62.
 13. tweede helft, minuut 61.
 14. tweede helft, minuut 60. De ban lijkt gebroken bij de thuisploeg. Genk komt nu meer en meer opzetten. Onuachu trapt op doelman Dietsch. .
 15. tweede helft, minuut 56. Thorstvedt zet Genk op rozen. Als er nog twijfel was, dan heeft Thorstvedt die net weggenomen. Dankzij een knappe beweging en voorzet van Luca Oyen kan de Noor de bal makkelijk binnenleggen. 0-2. .
 16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 54 door Kristian Thorstvedt van KRC Genk. 0, 2.
 17. tweede helft, minuut 53 match begonnen
 18. Vandevoordt vliegt naar de bovenhoek. Knappe redding van de goalie van Genk. Matthieu Cachbach kwam vanaf de rand van de zestien naar binnen en schilderde met zijn linker de bal richting de bovenhoek. Vandevoordt had het goed gelezen en bracht op een puike manier redding. . tweede helft, minuut 47.
 19. tweede helft, minuut 46. Thorstvedt mag een helft meedoen. De tweede helft begint met een wissel voor de uitploeg. Thorstvedt komt erin voor Aziz Ouattara. .