DFB Pokal: Bornauw is belangrijk, bekeravontuur van Frankfurt is al voorbij

  In de Duitse voetbalbeker zijn ze er al vroeg bij. Begin augustus staat de eerste ronde al op het programma en daarin komen meteen ook de eersteklassers in actie. Volg het hier.

  Fase per fase

  1. 08 uur 31.
  2. 26-08-2021.
  3. 19 uur 14.
  4. 16-08-2021.
  5. 21 uur 13. Krijgt de zege van Wolfsburg nog een staartje? Of Wolfsburg ondanks een zege in de eerste ronde nog verder mag in de Duitse beker is niet zeker. Trainer Mark Van Bommel deed zes wissels, drie in de reguliere competitie en drie in de verlengingen. Volgens de regels zijn er maar vijf wissels toegestaan. Mogelijik komt die blunder Wolfsburg nog op een uitsluiting te staan. .
  6. 19 uur 18. Bornauw is belangrijk voor Wolfsburg. Wolfsburg, met Koen Casteels 120 minuten tussen de palen, kon een blamage maar op de valreep afwenden op het veld van vierdeklasser Munster, dat een kwartier voor tijd verrassend op voorsprong kwam.  Josip Brekalo hing in de laatste minuut de bordjes in evenwicht. In de verlengingen stoomde Wolfsburg door, met een hoofdrol voor Sebastiaan Bornauw. Hij viel in minuut 102 in en leverde een minuut later de assist voor Wouter Weghorst. Ridle Baku nam het allerlaatste sprankeltje hoop weg bij Munster met de 1-3. .
  7. 19 uur 14. Frankfurt laat zich verrassen door derdeklasser. Voor Eintracht Frankfurt zit het bekeravontuur er al op. De eersteklasser verloor met 2-0 van Waldhof Mannheim uit de derde klasse.  .
  8. 08-08-2021.
  9. 22 uur 57. Dortmund komt niet in de problemen tegen derdeklasser, Witsel en Hazard beginnen op de bank. Borussia Dortmund heeft een simpele overwinning geboekt in de eerste ronde van de Duitse beker. Wehen Wiesbaden was geen partij voor de topclub, vooral omdat ene Erling Haaland al in vorm blijkt te zijn.  Haaland scoorde twee keer voor de rust en een keer na de pauze. Axel Witsel en Thorgan Hazard begonnen op de bank, maar mochten wel beide invallen. Thomas Meunier was er niet bij door een coronabesmetting. .
  10. 07-08-2021.
  11. 17 uur 28. Corona gooit roet in het eten van Bayern. Vrijdag opent de Duitse beker zijn deuren. Bekerhouder Borussia Dortmund staat voor een trip naar derdeklasser Wehen Wiesbaden. 20-voudig bekerwinnaar en recordhouder Bayern krijgt een duel met Bremer SV voorgeschoteld. Maar door quarantainemaatregelen bij de vijfdeklasser kan het duel deze week niet doorgaan. Een nieuwe datum is nog niet vastgelegd. .