• home
 • video
 • pas verschenen

  Deze week geen bekervoetbal in Italië door het coronavirus

  In de Coppa Italia zijn we aan de halve finales toe. Dat was toch het plan, want door het coronavirus kunnen de terugwedstrijden niet gespeeld worden.

  Fase per fase

  1. 04-03-2020.
  2. 21 uur 51. Ook Juventus-AC Milan valt in het water. Niets aan te doen: ook de bekerwedstrijd tussen Juventus en AC Milan van woensdagavond kan niet worden gespeeld. U raadt het al: het coronavirus is de boosdoener. .
  3. 03-03-2020.
  4. 19 uur . Geen fans uit Lombardije, Emilia-Romagna of Veneto welkom in Turijn. De terugmatch in de halve finales tussen Juventus en Milan in Turijn zal woensdag zonder fans uit de regio's Lombardije, Emilia-Romagna en Veneto plaatsvinden. Dat heeft Juventus bekendgemaakt. In die regio's zijn de meeste coronagevallen in Italië, dat zwaar getroffen is door het virus. De club steunt haar beslissing op een decreet dat de Italiaanse regering gisteren heeft aangenomen in de strijd tegen het virus. Tot 8 maart is er een verbod op verplaatsingen van fans uit de genoemde regio's, maar ook uit de provincies Savona, Pesaro en Urbino. "Alle tickethouders zullen een identiteitskaart moeten tonen om hun woonplaats kenbaar te maken. Bij twijfel over de residentie, wordt de toegang tot het stadion verboden", luidt het. Voor de praktische kant van zaken zullen de stadionpoorten al om 18.15u open zijn.
  5. 02-03-2020.
  6. 22 uur 45. Juventus versiert de beste papieren na strafschop. AC Milan trekt begin maart met een 1-1 naar Turijn. Milan speelde een voortreffelijke wedstrijd tegen Juve, maar botste op een uitstekende doelman Buffon. Op het uur moest de Italiaanse legende zich dan toch gewonnen geven op de inzet van Rebic. 20 minuten voor tijd viel Milan met z'n tienen na een tweede gele kaart van Hernandez en in de extra tijd betaalde het daar een prijs voor. Calabria beroerde de poging van Ronaldo met zijn hand, de doelpuntenmachine bedankte de tussenkomst van de VAR en legde de 1-1 vanaf de stip vast. Alexis Saelemaekers viel na 80 minuten in bij Milan, dat het in de return zonder de geschorste Ibrahimovic moet proberen te klaren.
  7. Juve en Ronaldo hadden het niet onder de markt. 22 uur 43.
  8. Rebic bracht Milan verdiend op 1-0. 22 uur 43.
  9. Ibrahimovic slikte geel en mist de return. 22 uur 43.
  10. 13-02-2020.
  11. 22 uur 59. Napoli wint bij Inter. Juventus was de enige Italiaanse ploeg die Inter dit seizoen kon verslaan, maar daar is met Napoli een nieuw lid van de club bijgekomen. Een prachtige krul van Fabian Ruiz besliste de match in het voordeel van Napoli, waar Mertens nog eens een basisplaats kreeg. Ook bij Inter stond er met Lukaku een Belg aan de aftrap. Het was Eriksen die het dichtst bij de gelijkmaker kwam, zijn schot raakte de paal.