Dries Mertens maakt zijn 122e voor Napoli en is alleen recordhouder

  Dries Mertens

  Dries Mertens heeft er geen gras over laten groeien. In de eerste wedstrijd sinds de corona-uitbraak heeft de Rode Duivel meteen zijn 122e goal voor Napoli gemaakt. Hij maakte de 1-1 tegen Inter en is nu alleen recordhouder bij Napoli.

  Dries Mertens zat al een tijdje met het clubrecord bij Napoli in zijn hoofd. Eind februari evenaarde hij Marek Hamsik met zijn 121e doelpunt, een heerlijke knal tegen Barcelona in de heenmatch van de 1/8e finales van de Champions League.

   

  De uitbraak van het coronavirus gooide het Italiaanse voetbal op slot, maar in zijn eerste wedstrijd was het meteen raak voor Mertens. In de return van de halve finales van de Coppa Italia tegen Inter kon hij op de tegenaanval de 1-1 in doel leggen.

   

  Met die goal heeft onze landgenoot zich ongetwijfeld nog meer in de harten van de Napoli-fans gespeeld. Sinds hij in 2013 PSV inruilde voor Napoli is Mertens er uitgegroeid tot een icoon. Op het einde van het seizoen loopt zijn contract af, maar wellicht zal Mertens nog bijtekenen.

  Bekijk de goal van Dries Mertens tegen Inter

  Meer over Dries Mertens en zijn doelpunten voor Napoli