• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Federaal parket wijst naar Bayat, Veljkovic, 2 refs en KVM

  Op de tweede dag van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het voetbal heeft het federaal parket tekst en uitleg gegeven. Het onderzoek bestaat uit 3 delen. En Club Brugge-coach Ivan Leko is weer op vrije voeten. Scrol hieronder door het nieuws.

  Fase per fase

  1. 23 uur 31. Ref Vertenten aangehouden. Bart Vertenten wordt aangehouden. De 30-jarige scheidsrechter wordt in verdenking gesteld voor criminele organisatie en omkoping.
  2. 23 uur 30. Peter Vandenbempt in Het journaal over de coach van Club Brugge:.

   Peter Vandenbempt in Het journaal over de coach van Club Brugge:

  3. 20 uur 36. "Ivan Leko heeft heel wat imagoschade opgelopen. Hij werd in de pers gelinkt aan fraude en matchfixing. En daar is niks van aan. Zo aangepakt worden, mag niet ongestraft blijven.". Walter Van Steenbrugge, advocaat van Ivan Leko.
  4. 19 uur 38. De supporters van KV Mechelen zijn woedend. Voorzitter Johan Timmermans is al een halfuur lang vragen aan het beantwoorden van honderden KVM-fans.
  5. 19 uur 36. Timmermans: "Vanuit de Raad van bestuur is er nooit iets ondernomen om een wedstrijd te beïnvloeden.".

   Timmermans: "Vanuit de Raad van bestuur is er nooit iets ondernomen om een wedstrijd te beïnvloeden."

  6. 19 uur 22. In Beveren horen ze het donderen in Keulen.

   In Beveren horen ze het donderen in Keulen

  7. 19 uur 21. Samenvatting: 3 onderzoeken aan de gang.

   Samenvatting: 3 onderzoeken aan de gang

  8. 18 uur 59. "Van beïnvloeding bij KV Mechelen heb ik in elk geval niets gemerkt. Ik sprak voor en na de match wel over duistere krachten, maar ik richtte mijn pijlen toen op Eupen-Moeskroen. Blijkbaar zat ik op het verkeerde spoor en gebeurde het allemaal onder mijn neus.". Dennis van Wijk (ex-coach KV Mechelen).
  9. 18 uur 56. Dennis van Wijk: "Voel me bedot door mijn werkgever". Bij KV Mechelen was Dennis van Wijk vorig seizoen de coach toen 4 (volgens een bron binnen KVM 3) bestuursleden 2 competitiematchen beïnvloed zouden hebben. "Ik viel van mijn stoel toen ik de persconferentie bekeek van het federaal pakket", zegt Van Wijk. "Ik ben enorm verrast en voel me bedot door mijn werkgever.".
  10. 18 uur 44. "KV Mechelen benadrukt ten stelligste dat het als club niet betrokken is bij illegale praktijken. Op geen enkel moment heeft KVM initiatief genomen om afspraken te maken om wedstrijden te beïnvloeden.". KV Mechelen post een statement op zijn website.
  11. 18 uur 39. Krantenjournalist Frank Dekeyser (HLN) is vrijgelaten. Hij wordt in verdenking gesteld voor criminele organisatie en private corruptie. Ook zijn collega David Vandenbroeck (HNB en GvA) is weer op vrije voeten.
  12. 18 uur 17. KBVB wil beide scheidsrechters voor altijd schorsen . Zit de carrière van scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière erop? "De KBVB onderneemt de nodige stappen opdat de 2 betrokken scheidsrechters geen wedstrijden meer zullen leiden in de Belgische competitie", schrijft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in een persmededeling.
  13. 18 uur 14. Racing Genk: "Niet verhoord over samenwerking met makelaar". Volgens het federaal parket zijn er aanwijzingen dat KRC Genk een van de 5 clubs is waarmee makelaar Dejan Veljkovic constructies had opgezet. "KRC Genk wil benadrukken dat de club zelf niet verhoord werd", schrijft Genk in een mededeling. "Elke samenwerking met elke makelaar gebeurt altijd op een volledig transparante en wettelijke manier.".
  14. 17 uur 40. Geen voetbal in 1B dit weekend. De Pro League heeft bekendgemaakt dat de tiende speeldag in 1B dit weekend uitgesteld wordt. "De aangepaste kalender zal zo snel mogelijk vrijgegeven worden", meldt de Pro League.