Ga naar de inhoud

Superprestige klassement

naamresultaat
1
Eli Iserbyt
114
2
Joris Nieuwenhuis
85
3
Niels Vandeputte
75
4
Michael Vanthourenhout
64
5
Kevin Kuhn
47
6
Laurens Sweeck
44
7
Felipe Orts Lloret
43
8
Cameron Mason
40
9
Lars van der Haar
39
10
Gerben Kuypers
38

Eli Iserbyt zet de kroon op het werk in de Superprestige

 za 10 februari 2024 16:12
SP Middelkerke
Superprestige
8 rondes
15:10 Middelkerke
Eli Iserbyt
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8

    Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft in Middelkerke nog de slotmanche van de Superprestige op zak gestoken. De Belgische renner remonteerde de Nederlandse kampioen Joris Nieuwenhuis aan de kust. De eindzege had Iserbyt al op zak.

    Herrijzenis van Iserbyt

    Lange tijd kregen de fans vandaag een eentonig beeld voorgeschoteld in Middelkerke. Bij de vrouwen vertrok de Nederlandse kampioene Lucinda Brand al in ronde 1, ook bij de mannen koos de Nederlandse driekleur al meteen het hazenpad.

     

    Joris Nieuwenhuis leek vandaag over een wonderdag te beschikken, na 2 rondes reed hij al een halve minuut voor de rest uit.

     

    Wie niet de beste start kende, was Michael Vanthourenhout. Een akkefietje met Ryan Kamp trok heel wat aandacht in de openingsronde. De Europese kampioen moest zijn frustratie daarna omzetten in energie voor een inhaalkoers.

    Vanthourenhout zou ook aardig in zijn opzet slagen, al snel sloot hij weer aan in het achtervolgende groepje, waarna hij ook de forcing zou voeren.

     

    Eli Iserbyt kende net dan een erg moeilijke periode en moest zelfs even afhaken toen Lars van der Haar doortrok. Een strijd met 2 om de tweede plek, zou je dan denken.

     

    Maar Iserbyt kende een ware herrijzenis en rolde plots Van der Haar en Vanthourenhout op. Niet veel later had hij ook de eenzame Nieuwenhuis te pakken.

     

    Die had zichzelf duidelijk opgeblazen, want de Nederlander had geen reactie meer in huis toen Iserbyt hem passeerde. Even sloop Vanthourenhout nog dichter bij zijn ploegmakker, maar helemaal op het wiel van de Belgische kampioen geraakte hij nooit meer.

     

    Zo geeft Iserbyt zijn eindzege in de Superprestige nog wat meer glans en boekt hij zijn 10e overwinning van het seizoen. Morgen mikt hij op de 50e zege uit zijn carrière.

    Uitslag WB Middelkerke

    naamresultaat
    1
    Eli Iserbyt
    in 1u01'54"
    2
    Michael Vanthourenhout
    op 23"
    3
    Joris Nieuwenhuis
    40"
    4
    Lars van der Haar
    1'05"
    5
    Niels Vandeputte
    2'16"
    6
    Jens Adams
    2'37"
    7
    Felipe Orts
    2'50"
    8
    Pim Ronhaar
    3'02"
    9
    Witse Meeussen
    3'08"
    10
    Thijs Aerts
    3'17"

    Eli Iserbyt (1e): "Hoe ik dit nog geflikt heb? Ik vraag het mezelf ook af. Ik denk dat Nieuwenhuis serieus stilviel en ik wist ook dat dit echt een lange koers kan zijn, dus ik koos voor mijn eigen tempo. Uiteindelijk wilde ik samen met Michael naar Joris rijden, maar plots had ik een gaatje en ging ik ervoor. Toen moest ik gewoon op en over Joris om hem mentaal te breken. Morgen wordt het moeilijk om mijn 50e profzege te boeken, maar we zien wel."

     

    Michael Vanthourenhout (2e): "Ik had niet gedacht dat we nog bij Joris zouden geraken. Ik moest na de start ook van iets verder komen en misschien heeft dat mij wel de overwinning gekost. Uiteindelijk heb ik wel het meeste werk gedaan in de achtervolging en ik vind het dan ook jammer dat Eli niet heeft gewacht op mij. Maar het is nu zo, de wedstrijd is gereden. En dat akkefietje met Ryan Kamp? Ik denk dat hij nog met revanchegevoelens zat door de cross in Maldegem. Daar wilde hij mij binnendoor passeren, maar stond ik mijn plaats niet af. Ik weet niet wat hij nu wilde forceren."

     

    Joris Nieuwenhuis (3e): "Ik had niet zo'n hele goeie dag. Ik vloog erin zoals ik normaal doe, maar de energie was halverwege op. Na 2-3 ronden had ik al door dat ik het niet zou volhouden, in het slot was het echt klaar. Dit is een goeie les voor mij. En ik dacht ook dat ik vandaag jarig was, tot ik plots besefte dat dat pas morgen is (lacht)."

    Fase per fase

    16:13

    Iserbyt wint na straffe remonte!

    Halfweg koers leek hij helemaal in de touwen te hangen, maar in de voorlaatste ronde was Iserbyt plots helemaal herboren. Hij remonteerde Nieuwenhuis en sleept de 10e zege van zijn seizoen in de wacht. 


    Vanthourenhout strompelt binnen op 23 seconden, Nieuwenhuis moest uiteindelijk nog 40 seconden toestaan.

    16:11

    Ook Vanthourenhout beseft nu dat de koers gereden is. Hij ziet Iserbyt steeds verder uitlopen. De chronometer geeft 18 seconden aan.

    16:08

    14 seconden

    De kloof tussen de leider en de nummer 2 groeit! Iserbyt is stilaan zegezeker.

    16:06

    Iserbyt lijkt wel herboren en knalt nu meter per meter weg van Vanthourenhout. Is de vogel gaan vliegen?

    16:04

    Slotronde!

    De bel geeft aan dat we beginnen aan de laatste ronde! Vanthourenhout moet nu toch weer wat terrein prijsgeven, 3 seconden bedraagt de kloof.

    16:03

    Iserbyt maakt een klein foutje en dat is bijna genoeg voor Vanthourenhout om de aansluiting te maken. Enkele meters, meer scheelt het niet.

    16:01

    We krijgen een razendspannende slotronde! Vanthourenhout heeft zijn ploegmaat in het vizier en hangt op enkele seconden.

    16:00
    15:59

    Wat een ommekeer. Ook Vanthourenhout heeft nu de aansluiting gemaakt met de daarnet nog zo soevereine Nieuwenhuis. Een één-tweetje voor Pauwels Sauzen-Bingoal?

    15:58

    Jawel, daar gaat hij! Nieuwenhuis lijkt zichzelf volledig te hebben opgeblazen, Iserbyt is helemaal ontketend.

    15:58
    15:57

    Hij is erbij!

    Iserbyt heeft het gaatje gedicht en probeert meteen door te stomen. Kan Nieuwenhuis zijn wagonnetje aanhaken?

    15:56

    5 seconden

    De voorsprong van Nieuwenhuis smelt als sneeuw voor de zon. Het is een kwestie van tijd voor Iserbyt hem te grazen neemt. Ook Vanthourenhout is nog niet uitgeteld.

    15:54

    Daar komt Iserbyt!

    Eli Iserbyt pakt uit met een geweldige remonte na zijn mindere momentje van daarnet en duikt onder de 10 seconden!  Vanthourenhout laat zijn ploegmakker rijden.

    15:53

    15 seconden

    Het beulswerk van Iserbyt heeft nu toch effect! Het duo nadert tot op 15 seconden van de Nederlandse kampioen. Krijgen we nog spanning?

    15:51

    De 2 Pauwels Sauzen-Bingoal-mannen proberen er een koppeltijdritje van te maken en jagen samen op Nieuwenhuis. Veel dichter brengt hen dat niet, Nieuwenhuis is voorlopig oppermachtig.

    15:49

    Iserbyt laat Van der Haar nu ook achter. Heeft de Nederlander zijn kruit te vroeg verschoten?

    15:46

    Vanthourenhout smeert Van der Haar nu toch enkele meters aan, Iserbyt nadert dan weer op de Nederlander. 

    Superprestige
    datumcrosswinnaar mannenwinnaar vrouwen
    22/10
    SP Overijse
    28/10
    SP Ruddervoorde
    11/11
    SP Niel
    18/11
    SP Merksplas
    02/12
    SP Boom
    27/12
    SP Zolder
    28/12
    SP Diegem
    10/02
    SP Middelkerke