Ga naar de inhoud
" "
Middelkerke is de slotmanche van de Superprestige. Brand vertrok als een speer.

Superprestige vrouwen klassement

naamresultaat
1
Ceylin Alvarado
100
2
Annemarie Worst
92
3
Aniek van Alphen
81
4
Inge van der Heijden
74
5
Sanne Cant
67
6
Marion Norbert Riberolle
62
7
Denise Betsema
50
8
Fem Van Empel
45
9
Marie Schreiber
36
10
Alicia Franck
35

Lucinda Brand viert na onewomanshow in Middelkerke voor Verdonschot, Alvarado is eindwinnares

 za 10 februari 2024 14:26
SP Middelkerke (vrouwen)
Superprestige vrouwen
5 rondes
13:40 Middelkerke
Lucinda Brand
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

    De Nederlandse kampioene Lucinda Brand heeft haar vijfde seizoenszege geboekt in Middelkerke. Ze was al na enkele bochten ribbedebie. Laura Verdonschot bevestigde haar goede vorm met een tweede plaats. Ceylin Alvarado liet met de derde plek het eindklassement niet meer uit handen glippen.

    Spanning snel weg

    De spanning was te snijden voor de start van de Noordzeecross in Middelkerke, want Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst waren nog volop in een strijd verwikkeld om de eindzege in de Superprestige.

     

    Alvarado had de beste papieren en wilde die ook meteen verzilveren, maar ging al na enkele bochten tegen de grond. Niet Worst, wel Lucinda Brand profiteerde volop.

     

    De Nederlandse kampioene nam de koppositie over en begon aan een indrukwekkende solo. Alvarado en Worst volgden even op een halve minuut, maar kraakten na 2 ronden helemaal.

     

    Wie niet kraakte, was een ijzersterke Laura Verdonschot. Halfweg koers begon ze aan een opmars. Eerst rolde ze Bentveld op, daarna Worst en niet veel later ook Alvarado.

     

    In de buurt van Brand zou onze landgenote niet meer geraken, maar ze zou wel vlot naar een knappe tweede plek rijden en haar bloedvorm bewijzen.

     

    In de achtergrond beging Worst te veel foutjes en zo kwam ook de eindzege van Alvarado in de Superprestige niet meer in gevaar. De Nederlandse ex-wereldkampioene mag al voor de 3e keer het eindklassement op haar naam schrijven. 

    Uitslag SP Middelkerke

    naamresultaat
    1
    Lucinda Brand
    in 46'01"
    2
    Laura Verdonschot
    op 1'15"
    3
    Ceylin Alvarado
    1'41"
    4
    Marion Norbert Riberolle
    2'04"
    5
    Annemarie Worst
    2'39"
    6
    Leonie Bentveld
    2"53"
    7
    Aniek van Alphen
    3'37"
    8
    Alicia Franck
    4'18"
    9
    Sanne Cant
    5'03"
    10
    Julie Brouwers
    5'22"

    Lucinda Brand (1e): "Het is heel mooi om toch nog een overwinning mee te pikken dit seizoen. Ik had niet echt een versnelling in huis, maar koos voor een stevig tempo. Na de slipper van Alvarado twijfelde ik niet. Deze staat in ieder geval mooi op de erelijst, wie weet wat er nog komt."

     

    Laura Verdonschot (2e): "De ambitie was om nog eens een podium te rijden in een klassementscross en dat is vandaag gelukt. Ik hoop dat ik morgen nog betere benen heb of toch zeker goed hersteld geraak. Ik aas morgen op een X2O-eend voor de kindjes van mijn zus. In een thuiscross ben ik sowieso ook nog extra gemotiveerd."

     

    Ceylin del Carmen Alvarado (3e): "Ik ben blij dat het gelukt is om mijn leidersplaats te behouden. Ik gleed vandaag al snel onderuit, daar stond ik zelf van te kijken. Ik herpakte me wel, maar Brand reed zo snel en ik had ook veel rugpijn. Zo rondrijden is niet leuk, dus hebben we besloten dat dit mijn laatste cross van het seizoen was. Het is mooi geweest en ik kan positief eindigen."

    Fase per fase

    14:28

    Ook Norbert Riberolle heeft standgehouden en zorgt zo voor een tweede landgenote in de top 4, Worst rolt moegestreden als vijfde over de meet.

    14:27

    Verdonschot op 2!

    Verdonschot komt als tweede over de streep en daar is ze duidelijk heel blij mee, haar handje gaat in de lucht. Alvarado vervolledigt het podium en wint de Superprestige.

    14:26

    Oppermachtige Brand!

    Een klasse apart. Na enkele bochten begon Brand aan een solo, niemand zag haar nog terug. Ze wint met ruime voorsprong de Noordzeecross in Middelkerke.

    14:23

    Talmen doet Brand niet, ze blijft gewoon doorstomen. Op die manier heeft ze zo meteen wellicht meer dan een minuut voorsprong op de nummer 2.

    14:22

    Niet enkel voor Brand, ook voor Alvarado lijkt de overwinning op zak. Die van het eindklassement weliswaar, met een 3e plek heeft ze zelfs nog heel wat overschot op dichtste concurrente Worst.

    14:19

    Het podium lijkt helemaal vast te liggen. Verdonschot wordt niet meer onder druk gezet en stoomt dus richting een erg fraaie 2e plek.

    14:17

    Laatste ronde!

    Spanning is er al lang niet meer, Brand kan volop genieten van de laatste ronde. Een kleine minuut later start ook Verdonschot aan haar slotronde.

    14:14

    Norbert Riberolle had geen zin in gezelschap en laat Bentveld en Worst achter. Landgenotes op posities 2 en 4, dus!

    14:12

    Worst mag stilaan de hoop op de eindzege opbergen. Ze wordt nu ook bijgebeend door Bentveld en Norbert Riberolle.

    14:09

    50 seconden

    Lucinda Brand is vandaag meer dan een klasse te sterk voor de rest. Na 3 rondes heeft ze 50 seconden bonus op Verdonschot, die heeft op haar beurt 14 tellen voorsprong op Alvarado.

    14:07

    Brand heeft geleerd van haar foutje van daarnet en gaat nu wel vlot door de kuil en over het heuveltje. Worst daarentegen... die bijt letterlijk in het zand, ze verliest opnieuw tijd door een valpartij in de zandbak.

    14:04

    Groot zijn de verschillen in de strijd om plek 2 nog niet. Zowel tussen Verdonschot en Alvarado als tussen Alvarado en Worst hangen een tiental seconden.

    14:01

    Ze gaat nu ook op en over Alvarado! Verdonschot rijdt een dijk van een wedstrijd. Moet Brand beginnen vrezen?

    14:00

    Verdonschot naar 3!

    Verdonschot heeft Worst opgerold en rijdt virtueel op een podiumplek. Waar strandt haar schip vandaag?

    13:58

    Dan toch eens een foutje van Brand! Op hetzelfde bultje waar Worst daarstraks een slipper maakte, moet Brand nu ook naar boven klauteren. Veel tijd kost het haar niet, Alvarado passeert 28 seconden na de Nederlandse kampioene aan de streep.

    13:57

    Verdonschot toont haar prima vorm nog maar eens. Na Brand, Alvarado en Worst rijdt onze landgenote rond op plek 4. Bentveld maakt de top 5 compleet.

    13:55

    Brand blijft voorlopig foutloos. Alvarado komt zo geen meter dichter.

    13:53

    Worst nadert na haar foutje weer wat op Alvarado, maar heeft de Nederlandse nog niet te pakken. Voorlopig verloopt alles dus naar wens voor Alvarado, al zal ze wellicht wel naast de dagzege grijpen.

    Superprestige
    datumcrosswinnaar mannenwinnaar vrouwen
    22/10
    SP Overijse
    28/10
    SP Ruddervoorde
    11/11
    SP Niel
    18/11
    SP Merksplas
    02/12
    SP Boom
    27/12
    SP Zolder
    28/12
    SP Diegem
    10/02
    SP Middelkerke